| 
 
 
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
dila 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29865 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2008 
63,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ince bulgur
 
8 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
isot
 
Tuz
 
Salça
 
Sıvıyağ
 
Maydanoz
 
 
Bulgur ılık su ile ıslatılır. Bir süre beklenir. İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvıyağ, tuz, salça eklenip iyice yoğrulur. Kuru ise azar azar su eklenip tekrar yoğrulur, iyice yoğurduktan sonra içine baharatlar ilave edilir. Tekrar yoğrulur. En son maydanoz ekleyip, yoğurup sıkılır.
 
 
 ML® Çiğ Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 14.03.2018
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
urfalım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56350 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010 
5,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2,5 su bardağı ince bulgur
 
1 iri boy soğan
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
3-4 dal taze soğan
 
1 demet maydonoz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı nar ekşisi
 
Pul biber, karabiber, kimyon (birer çay kaşığı)
 
Tuz
 
 
Bulguru geniş bir kaba alalım, çine çok ince doğranmış kuru soğanı ve domates, biber salçasını ilave edip bulgur özleşene dek iyice yoğuralım Sonra baharatları, tuzu nar ekşisini, sıvı yağı ilave edip bulgurlar yumuşayana dek arada bir su serperek yoğurmaya devam edelim. Kıyılmış maydanozu ve taze soğanları ilave edip kısa bir süre daha yoğuralım. Bulgur hamurunu çiğ köfte şeklinde şekillendirip, marul ve roka yapraklarıyla servis yapalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "bilir dişi" tarafından gönderildi. 15.11.2019
  
 | 
Etsiz Çig Köfte | 
  | 
karadadaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67688 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2011 
2,759 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
1 adet soğan
 
5 dal taze soğan
 
Yarımdemetmaydanoz
 
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
 
4 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
4 adet buz parçası (küp şeklinde)
 
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kişniş
 
 
Derinbir kabıniçine bulguru aktarın.Üzerine rendelenmiş soğanı, salçaları, tuz ve baharatını ekleyin.Enson buz parçalarını da ilave edin. İyice yoğurun.Bulgur iyice şişince kıyılmış yeşillikleri,nar ekşisi, limonu rendelenmiş portakal kabuğu ve zeytinyağını ekleyin.Tekrar yoğurun. Marul yaprağı ve dilimlenmiş limonile servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
napolitan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2011 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69852 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2011 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet sarımsak
 
1 adet limon  
 
1 çorba kaşığı acı biber salçası
 
Yarım demet maydanoz 
 
2 adet domates
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Kimyon, kişniş, karabiber, tuz, kırmızı biber
 
1 adet haşlanmış patates
 
 
İnce kıyılmış soğan, pulbiber, sarımsak, karabiber, kimyon, köfte baharatı, salça, blenderden geçirilmiş 2 adet domates ve suyu sıkılıp kabuğu rendelenmiş limonu harmanlayın. Daha sonra bulgurdan azar azar ilave ederek iyice yoğurun. Haşlanmış patatesi de bu karışıma yedirin. Üzerine blenderden geçirilmiş 2 adet domatesi ekleyin. Bulgur yumuşayana kadar yoğurun. Sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, soğan ve tuzu ilave edip yoğurmaya devam edin. Elinizde küçük küçük sıkın. Yeşillikle birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103280 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014 
3,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
 
2,5 yemek kaşığı isot biberi
 
1 orta boy kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
Tuz
 
15 dal maydanoz
 
4 adet taze soğan
 
 
Çiğ köfte tepsisine bulgur konur, tepsinin diğer tarafına, isot, kıyılmış kuru soğan, kıyılmış sarımsak, salça karabiber, tuz eklenir. Bu malzemelr bulgur hariç biraz su yardımıyla güzelce yoğurulur, bu karışıma bulgur da alınarak yoğurma işlemine devam edilir, arada bir miktar buzlu su verilerek bulgur yumuşayana kadar yoğurma işlemine devam edilir, nar ekşisi ileve edilir, diğer taraftan, maydanoz ve taze soğan, ince ince kıyılır, çiğ köftenin üzerine dökülür ve karıştırılarak birkaç dakika daha yoğurulur, çiğ köfte hazır hale gelmiştir. Çiğ köteden parçalar alınır, elde sıkılarak servis tabağına dizilir, marul, tere, nane, turp ve ince lavaş ekmeği eşliğinde servis yapılır.
 
 
Not: Çiğ köfteyi buz ile yoğurmak bulgurun şişmesine mani olur ve lezzet katar.
 
 
 
  
 | 
Çiğ Köfte (etsiz) | 
  | 
obur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103351 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014 
2,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr köftelik ince bulgur
 
2 yemek kaşığı salça 
 
1 kaşık da biber salçası
 
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
 
100 gr isot
 
4 adet soyulmuş domates
 
3 çay bardağı limon suyu
 
Kimyon, karabiber
 
1,5 bağ maydanoz
 
6 adet yeşil soğan
 
1 baş ezilmiş sarımsak
 
Marul yaprakları
 
Limon
 
 
Kuru soğan, salça ve isotun yarısını yarım su bardağı suyla ıslatarak karıştırın. Bulguru ilave ederek bulgurlar yumuşayana kadar domatesleri teker teker ilave ederek yoğurun. Bu işlem yaklaşık 2030 dk sürecektir. Domatesleri her eklediğinizde iyice ezerek parçalanmasını sağlayınız. Son olarak ince ince kıyılmış olan yeşil soğan, sarımsak, maydanoz ve 1,5 çay bardağı limon suyunu ilave ederek karıştırın. Servis yapın. Yanında salata ve marulla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
çömlek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118121 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016 
1,980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pelin Yanık
 
 
4 su bardağı ince bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı biber salçası
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1,5 yemek kaşığı isot
 
Taze soğan
 
Maydanoz
 
 
Genişçe bir kabımıza bulguru, salçaları ve baharatları yoğurmak için alıyoruz. Soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre şekline getiriyoruz. Soğan ve sarımsağı da kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra üzerine hafif su döküp (elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar (kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydanoz ve taze soğanı ilave edip birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
gülyüzlü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118790 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016 
1,829 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sema Saydam
 
 
2 su bardağı köftelik esmer bulgur
 
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
 
2 diş rendelenmiş sarımsak
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek Kaşığı biber salçası
 
3 yemek kaşığı isot
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı limon tozu
 
2 çorba kaşığı ketçap
 
 
Derin bir kaba bulgur, tuz, limon tozu koyulup üzeri 2 cm geçecek kadar sıcak su koyulur ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra diğer tüm malzemeler ilave edilip iyice yoğurulur.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
portakal çekirdeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2015 
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130666 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017 
1,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://gurmekibris.com
 
 
4 su bardağı ince bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı biber salçası
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1,5 yemek kaşığı isot
 
Taze soğan
 
Maydanoz
 
 
Bulguru, domates ve biber salçalarını ve baharatları, geniş bir yoğurma kabına alalım.
 
Soğanı ve sarımsağı rendeleyip veya robottan geçirip püre haline getirelim.
 
Soğanı ve sarımsak püresini de yoğurma kabındaki diğer çiğ köfte malzemelerinin üzerine ilave edelim.
 
Üzerilerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı da dökelim ve çiğ köfteyi yoğurmaya başlayalım.
 
Bulgur diğer tüm malzemelerle bir bütün haline gelene kadar yoğuralım.
 
Sonra yoğurduğumuz çiğ köftenin üzerine azıcık su döküp (elimizi ıslatarak da yapabiliriz), çiğ köfte kıvamını ve rengini alana kadar yoğuralım. ( kurudukça az su dökelim)
 
Çiğ köftenin yumuşadığını elimizle hissettikten sonra ağzımıza götürüp tadına bakalım.
 
Damak zevkimize göre tadını ayarlayalım.
 
En son olarak maydanozu ve taze soğanı çiğ köfteye ilave edelim ve birlikte son bir kez daha yoğuralım.
 
Yoğurma işlemi bitince, elimizle parçalar koparalım ve sıkarak çiğ köfteye şekil verelim.
 
Yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyerek servis tabağına alıp servis edebiliriz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
Hacı Hasan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134081 
Gönderme Tarihi: 14.May.2018 
919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 kuru soğan
 
1 su bardağı soğuk su
 
2 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı isot
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 tutam tuz
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Bulguru derin bir kaba alıp su ile ıslatıyoruz. Soğanı doğrayıcıdan geçirip ince hale getiriyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp bulgurumuzun üzerine alıyoruz. Tuz, salça ve biberleri de ilave edip iyice yoğuruyoruz. Daha sonra tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve kızgın yağı bulgurumuzun üzerine gezdirip yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra avucumuzda sıkıp şekil vererek servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
kırık plak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134246 
Gönderme Tarihi: 21.May.2018 
1,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarim kg ince bulgur
 
3 kaşık biber salcasi
 
1 tane buyuk sogan
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Pul biber
 
Maydanoz
 
Taze sogan
 
 
Bir kaba bulguru salçayı ve baharatları koyuyoruz incecik doğranmış sarımsak ve soğanı ekliyoruz biraz yağda ekleyip iyice yoğuruyoruz hamur haline gelip bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun arada biraz su ekliyoruz bulgur yumuşadıysa kıvama gelmiştir en son yeşillikleride ekleyip biraz daha yoğuruyoruz elimizle şekil verip marul ve limonla servis yapıyoruz tuzunu baharatını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
yerküre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136110 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018 
984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 küçük boy soğan ince rendelenmiş
 
2 diş sarımsak ince rendelenmiş
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1,5 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1,5 çay kaşığı tuzot (arzuya göre)
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
4-5 yemek kaşığı sıcak su
 
Servis için:
 
Domates, marul, limon, maydanoz
 
 
Bulguru derin bir kabın içine koyun. İçine salçaları, nar ekşisisini, soğan sarımsak rendesini, yağı ve baharatları koyun. Ovmaya başlayın.
 
Karışımı ovarken kuru hissettikçe elinize biraz sıcak su koyup ovmaya devam edin. 20-25 dakika ovmanız gerekecek. Tadına baktığınızda bulgurun yumuşamış olduğunu hissetiğinizde parçalar alarak çiğ köfte şekli verin. Marul v.s. ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
adnan pekel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140562 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019 
1,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yarım kilo ince bulgur
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
2 tatlı kaşığı toz biber
 
2 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı biber salçası
 
Yarım yemek kaşığı acı isot
 
2 diş sarımsak
 
1 Demet Maydanoz
 
 
Öncelikle evinizde bulunuyorsa çiğ köftenizi hijyenik bir şekilde temiz halde hazırlayınız. Tepsinin içerisine bulguru ve salçayı ekleyerek iyice yoğurun. Yumuşak bir kıvama geldiğinde azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin. Fazla su koymamaya özen gösterin. Aksi takdirde bulgurlar şişerek istediğiniz tadı vermemeye neden olabilir.
 
Yoğurdunuz bulgurlar salçanın rengine benzedikten sonra içerisine sırasıyla tuz, pul biber, maydanoz, sıvı yağ, isot ve biber salçasını ilave edip yoğurmaya devam edin. Eğer bulgur kurursa az miktarda su ekleyerek yumuşatabilirsiniz. Bu noktada yoğurmakta çok önemlidir. Bu işlem sizi yoracağı için yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederiz.
 
Çiğ köftelerinize istediğiniz şekilleri verdikten sonra kıvırcık, limon yanında da ayran ile servis edebilirsiniz. 
 
 
Not: Soğanın suyu köfteye çok acı bir tat vererek istediğiniz lezzeti verememenize enden olabilir. Çiğ köfteniz soğanlar gözden kaybolduğunda hazır hale gelecektir.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Etsiz Çiğköfte | 
  | 
yumak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140893 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019 
1,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı köfte baharı
 
1 çay kaşığı tuz
 
5-6 diş sarımsak
 
½ su bardağı nar ekşisi
 
½ su bardağı ceviz
 
½ su bardağı fındık
 
½ su bardağı ayçiçek yağı
 
2 dilim ekmek
 
2 su bardağı rendelenmiş domates
 
2 su bardağı bulgur
 
4 yemek kaşığı isot
 
1 adet kuru soğan
 
220 gram konserve mısır
 
 
Bulguru derin bir kaseye koyun. Üzerine rendelenmiş domatesi dökerek karıştırın. Üzerini kapatın ve bulgurun yumuşaması için 45 dakika dinlenmeye alın. Ceviz, fındık, sarımsak, kuru soğan, bayat ekmek, mısır ve salçayı robotta iyice çekin. Bu karışıma şişmiş olan bulguru ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. Daha sonra robotta 1 dakika kadar daha çekmeye devam edin. Tüm malzemeler robota sığmazsa 2-3 parça halinde çekebilirsiniz.Daha sonra karışımı 5-6 dakika elle yoğurun. Hava almayacak bir saklama kabına koyarak bir gece dinlendirin. Elinizle şekil vererek marul yapraklarıyla birlikte servise sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
bilir dişi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146772 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019 
1,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ince bulgur
 
2 tatlı kaşığı toz biber
 
2 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı biber salçası
 
Yarım yemek kaşığı acı isot
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
1 Demet Maydanoz
 
 
Yoğurduğunuz bulgur ve salça karışımı tamamiyle salça rengine ulaştığında karışımın içine sıra ile tuz, pul biber, maydanoz, sıvı yağ , isot ve biber salçasını koyarak yoğurmaya devam ediniz. Bulgurların kuruması halinde az miktarda su ekleyebilirsiniz. Çiğ köfte yapımında en önemli konu yoğurmaktır. Yorucu bir eylem olduğundan yavaş yapmanız tavsiye edilir.
 
Hazırlamış olduğunuz çiğ köfte karışımına dilediğiniz şekilleri verdikten sonra kıvırc8ık marul ve limon ile servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Çiğ köftenizi yaparken soğan suyu karışıma acı tat vereceğinden dilediğiniz lezzeti tutturmanıza engel olabilir. Çiğ köfte soğanlar gözle görülmediğinde hazır olmuş olacak.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
plato 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2020 
Mesajlar: 29 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149986 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020 
5,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Refika Birgül
 
 
500 gr. (3,5 su bardağı) çiğ köftelik bulgur
 
1 soğan
 
3,5 bardak kaynar su
 
2 diş sarımsak
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Yarım paket domates püresi
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı acı biber salçası
 
1 silme çorba kaşığı isot
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
6 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
200 gr kuruyemiş (ceviz, fındık, badem yer fıstığı)
 
Servis ederken:
 
Göbek marul
 
Limon
 
 
Büyük bir kapta 500 gram, 3,5 su bardağı, çiğ köftelik bulgurun üzerine 3,5 su bardağı kaynar su ilave edin ve üzerine kapatıp bulgurun şişmesi için yaklaşık 5-6 dakika bekletin.
 
Bu sırada 1 soğanı ve 2 diş sarımsağı mutfak robotunda pürüzsüz oluncaya dek çekin.
 
Ayrı bir kapta yarım paket domates püresi, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 silme çorba kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve ½ su bardağı zeytinyağı ilave edip tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırın.
 
Bulgur şişince çiğ köfte tepsisine alın ve biraz soğuması için iki elinizle havalandırın.
 
Soğuduktan sonra üzerine salça karışımını ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
 
Tüm salçalı karışımı bulgura yedirdikten sonra üzerine mutfak robotunda çekilmiş soğan sarımsak karışımını ilave edip yoğurmaya devam edin. Soğanları eklerken acılık olmasın diye bulgurun soğumuş olmasına önem gösterin.
 
Yaklaşık 200 gr kuruyemişi mutfak robotunda çekin ve çiğ köfteye ilave edin. Bizde ceviz, badem, yer fıstığı ve fındık vardı. Onları kullandık siz de evdeki neyse onu kullanabilirsiniz. Daha azsa onu da koyabilirsiniz.
 
20  25 dakika yoğurduktan sonra çiğ köfteniz hazır olacaktır. Yoğururken önce çiğ köftenin tamamını bir tarafa toplayın. Ardından avucunuzun ayasıyla eze eze tüm karışımı tepsinin diğer tarafına alana kadar yoğurun. Bu şekilde yoğurmaya devam ederken arada fazla kuru gelirse 3-4 parça buz ekleyebilirsiniz.
 
Bulgur iyice açılıp tüm karışımlar özleşince etsiz çiğ köfteniz emrinize amade. Servis ederken limon ve göbekle birlikte yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
Amca62 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152129 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020 
470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı ince bulgur
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı isot
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
4 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
1 adet limon suyu
 
 
Bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su dökerek suyunu çekip şişene kadar bekletin.
 
Rendelenmiş soğanı bir tülbentin üzerine alın fazla suyu sıkın.
 
Mutfak robotunuzun içerisine tüm çiğ köfte malzemelerini koyun ve azar azar çekmeye başlayın.
 
Arada bir açıp spatulayla yapışan malzemeleri içe doğru iterek daha hızlı çalışmasına yardımcı olun.
 
Tüm malzemeler güzelce harmanladığından harcı bir kabın içerisine aktarın. Çiğ köfte harcınızdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
 
Ardından yeşilliklerle servis edin.
 
 
Not: Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz. İçine koyacağınız soğanın suyu mutlaka öncesinde sıkın.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153296 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020 
461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ince bulgur
 
3 kaşık sıvı yağ
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
1 kaşık pul biber
 
1 kaşık toz biber
 
2 tane soğan
 
3 kaşık domates salçası
 
4 kaşık biber salçası
 
Yarım yemek kaşığı acı isot
 
2 diş sarımsak
 
Maydanoz
 
 
Öncelikle evde varsa çiğ köfte tepsisinin içine bulgur ve salçayı koyarak yoğurun. Yumuşak bir kıvam aldıktan sonra yavaş yavaş su ekleyin. Bulgur ve salça iyice birbirini aldıktan sonra tuzu, pul biberi, ince ince kıydığınız maydanozu, Rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, sıvı yağı, isotu ve biber salçasını sırasıyla ekleyip yoğurmaya devam edin. Eğer çok kuru gelirse biraz daha su eleyebilirsiniz. Çiğ köfteleri şekillendirdikten sonra kıvırcık ve limon ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğköfte | 
  | 
kalamarustası 
Yamak 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 7 Şehir: Seferihisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154224 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2020 
461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
3,5 bardak kaynar su
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Yarım paket domates püresi
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
1 silme çorba kaşığı isot
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
6 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Servis için:
 
Göbek marul
 
Limon
 
 
Büyük bir kapta çiğ köftelik bulgurun üzerine kaynar su ilave edin ve üzerine kapatıp bulgurun şişmesi için bekletin.
 
Bu sırada 1 soğanı ve 2 diş sarımsağı mutfak robotunda pürüzsüz oluncaya dek çekin.
 
Ayrı bir kapta yarım paket domates püresi, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 silme çorba kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı ilave edip tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırın.
 
Bulgur şişince çiğ köfte tepsisine alın ve biraz soğuması için iki elinizle havalandırın. Soğuduktan sonra üzerine salça karışımını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
 
Tüm salçalı karışımı bulgura yedirdikten sonra üzerine mutfak robotunda çekilmiş soğan sarımsak karışımını ilave edip yoğurmaya devam edin. Soğanları eklerken acılık olmasın diye bulgurun soğumuş olmasına önem gösterin.
 
20 ? 25 dakika yoğurduktan sonra çiğ köfteniz hazır olacaktır. Yoğururken önce çiğ köftenin tamamını bir tarafa toplayın. Ardından avucunuzun ayasıyla eze eze tüm karışımı tepsinin diğer tarafına alana kadar yoğurun. Bu şekilde yoğurmaya devam ederken arada fazla kuru gelirse 3-4 parça buz ekleyebilirsiniz. Etsiz çiğ köfte hazır.
 
Limon ve göbekle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156955 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021 
376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 su bardağı köftelik ince bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
3 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı pul biber
 
2 yemek kaşığı isot
 
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
3 diş sarımsak
 
1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı sumak
 
1,5 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yoğururken, birkaç kalıp buz
 
1 domates rendesi
 
 
Bulgurun üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip 5-10 dakika kadar bekletin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin, suyunu sıkın ve bulgurun üzerine ekleyin. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğurma esnasında birkaç kalıp buz ve domates rendesi ilave ederek bu şekilde yoğurmaya devam edin. Tüm malzemeler bütünleşip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.11.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |