Kısa URL: https://ml.md/lc42078
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2009
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı pirinç
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
Etin üzerine su konur yumuşayana kadar pişirilir. Pirincin üzerine 1 su bardağı su konur, suyu çekene kadar pişirilir. Yoğurt, un, yumurta ve 1 su bardağı su iyice çırpılır. Daha sonra haşlanmış etin üzerine pirinç, tuz ve yoğurtlu karışım eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Servis sırasında üzerine yağla yakılmış nane gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc97183
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram kuzu eti
Yeteri kadar su
5-6 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er çay kaşığı pulbiber ve nane
Yeteri kadar tuz
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini 5 su bardağı suda yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topaklanmadan çırpın. Etin haşlama suyuna sıcak su ekleyip, 5 su bardağı suya tamamlayın. Suyu yavaş yavaş ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyip, 15 dakika pişirin. Et ve tuz ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdirip servis yapın.
Fotoğraf "cennetgözlüm" tarafından gönderildi. 25.03.2017