|
Etli Yeşil Mercimek |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76608
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012
1,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz
1 Çorba Kaşığı salça
2 Su Bardağı yeşil mercımek
500 gr kuşbaşı et
6 Su Bardağı su
3 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Mercimeği akşamdan ıslatın veya haşlayın suyunu süzüp bir yana alın eti tencereye koyup sana ve bol miktarda soğan ilave edin bol soğan koymak mercimeğin lezzetini artıracaktır orta hararetli ateşe koyup soğanlarhafif sararıncaya ve etde kendi bıraktığı suyunu çekinceye kadar kavurun domatesi ilave edip karıştırın 6 su bardağı su koyup mercimekleri ilave edin orta hararetli ateşte et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin inmesine yakın tuz atıp 1 2 taşım kaynatın mercimeklerin suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
|
Etli Yeşil Mercimek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28811
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008
1,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 500 g kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı Sana
- 2 su bardağı mercimek
- 3-4 adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve Sana yağı ilave edin. Bol soğan koymak, mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin.
Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
|
|