| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Etli Yaprak Sarması (Giresun) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Etli Yaprak Sarması (Giresun) |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43923 Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
 3,942 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kilogram üzüm yaprağı
 500 gram kıyma
 2 çay bardağı pirinç
 2 adet kuru soğan
 Yarım demet maydanoz
 1 çorba kaşığı salça
 Sıvı yağ
 Nane
 Tuz
 
 Üzüm yapraklarının saplarını koparıp, yıkayın.
 Daha sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.
 Eğer salamura yapraktan yapacaksanız birkaç saat soğuk suda bekletin.
 Bu şekilde tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
 İç harcı için pirinçleri güzelce yıkayın.
 Soğanların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
 Maydanozları da ince ince doğrayın.
 Kıyma, maydanoz, nane, tuz, pirinç ve salçanın yarısını bir kaba alın.
 İyice yoğurarak iç harcı hazırlayın.
 Hazırladığınız harcı üzüm yapraklarının içine koyarak sarın.
 Sarmaları tencereye yerleştirin.
 Üzeri için salça, yağ, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
 Bu sosu sarmaların üzerinde gezdirip, pişirin.
 
 
  
 
 |  
| Etli Üzüm Yaprağı Dolması (Giresun) |  
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171899 Gönderme Tarihi: 07.May.2023
 232 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1/2 üzüm yaprağı
 1/2 kıyma
 1 çay bardağı pirinç
 2 adet soğan
 1/2 demet maydanoz
 1 çorba kaşığı salça
 Fındık yağı
 Tereyağı
 Nane
 Tuz
 
 Dolma yapımında taze ya da salamura üzüm yaprakları kullanılabilir. Taze kullanılanlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra haşlanır, soğumaya bırakılır. Salamura olanlar ise bir akşam önceden soğuk suda bekletilir, ara sıra suyu değiştirilebilir. Tuzu çıktığında kullanıma hazırdır. İç malzeme için pirinçler yıkanır, soğanlar ince ince doğranır, kıyma maydanoz, nane, tuz ve salçanın yarısı ile harç hazırlanır. Hazırlanan harçla üzüm yapraklarının içine konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Üzerine salça,yağ,tuz ve sıcak su konularak pişirilir. Sıcak servis edilir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |