|
Etli Yaprak Sarma (Karabük) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85976
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
2,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
TC Karabük Valiliği
1 kg. asma yaprağı
1 kg. yağlı kıyma
4 baş kuru soğan
3 adet domates
2 su bardağı pirinç (isteğe göre bulgur)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
Kırmızı tozbiber
Karabiber
Tuz
1 baş sarımsak
Asma yaprakları sıcak suda 15 dakika haşlanır. Dolma iç harcı: kuru soğanlar ince doğranır, domatesler küp küp doğranır. Pirinç, baharatlar, kıyma, soğan, domates, sıvıyağ ve su ile bütün TC Karabük Valiliği yoğrulur. Arzu edilirse ince kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu ilave edilebilir. Hazırlanan harç asma yaprakları ile tombul bir parmak kalınlığında sarılır. Dolmaların pişirileceği tencerede tereyağı ile salça kavrulur. Üzerine dolmalar dizilir ve sıcak su ilavesi ile pişirilir.
|
Etli Yaprak Dolması (Karabük) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51918
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bölgede üzüm bağları çok olduğundan asma yaprağı da boldur. Yağlı kıyma pirinçbulgur ince kıyılmış soğan biraz tuz karabiber ve salça ile hazırlanan iç haşlanmış yapraklara özenle sarılır. Özellikle düğünlerde eş dost biraraya gelerek tencerelerle sarılan dolma yufka ekmeğine sarılarak servis yapılır.
|
|