Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Brüksel Lahanası Tarifleri > Etli Türlü (11 adet - 568,785 defa bakıldı)

Etli Türlü


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Türlü

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156885
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kuşbaşı et
2-3 adet patlıcan
3-4 adet domates
2 kuru soğan
Yarım kilo yeşil fasulye
1-2 patates
2_3 adet biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Sebzeler doğranıp hazırlanır. Tencereye önce biraz sıvıyağ konur. kurusoganlar piyazlık doğranır ve kavrulur. Eti tencereye alın ve kavurun. Üzerine önce yeşil fasulye koyup birazda su ekleyerek yarım saat pişirin sonra patlıcan üzerine biber, domates, sarımsak ekleyip tuzunu atın ve salçayı bir kasede biraz su ile açıp tencereye ekleyip pişirmeye devam edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.


Etli Türlü

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145402
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram kuşbaşı dana eti
2 adet patlıcan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
500 gram taze fasulye
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet domates

Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suya alıp yarım saat kadar bekletin.
Fasulyeleri ayıklayıp doğrayın.
Patatesleri soyup patlıcanlarla aynı boyda doğrayın.
Sıvı yağı tencerede ısıtıp kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Bu esnada soğanları, biberleri ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Etler suyunu çekince soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından biber ve sarımsakları da ekleyip renkleri dönene kadar kavurmayı sürdürün.
Salça ve domates rendesini de ekleyin.
Patates ve fasulyeleri de ilave edin.
Tuz ve kırmızı biberi de ekledikten sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğutmadan servis edin.



Etli Yaz Türlüsü

baron
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc143010
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
929 defa indirildi / yazdırıldı




Karabiber
Tuz
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram taze fasulye
4,5 adet mantar
1 adet patates
1 adet soğan
3 adet domates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patlıcan
200 gram kuzu kuşbaşı

Soğanı doğradıktan sonra, tencerenin içinde tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra 200 gram kuşbaşı eti ekleyin.
Alaca soyduğunuz kabağı, havuç ve patlıcanı temizleyip doğradığınız fasulye ve mantarı ilave edin. Ardından domatesleri de ekleyin. Karabiber ve tuz koyduktan sonra üzerine 4 su bardağı su dökün.
Etlerin piştiğinden emin oluncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Servis etmeden önce 30-40 dakika kadar dinlendirin.



Etli Türlü

gülsuyu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc141528
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
734 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram dana kuşbaşı ya da kemikli kuzu eti
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 tane patates
1 tane pırasa
1 tane kereviz
1 tane biber
1 tane patlıcan
1 tane havuç
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz

Bir tencerede yağı eritin ve eti kavurun. Üzerine doğranmış soğanı ve salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından sırasıyla havuç, pırasa, patates, kereviz ve diğer malzemeleri ilave edip onları da kavurun.
Tüm malzemenin üzerine çıkmayacak kadar su koyun, tuzu ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.



Etli Türlü

Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc140357
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
833 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

150 gram kuşbaşı
2-3 adet patlıcan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım kilo fasulye
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet domates

Patlıcanlarınızı yemeklik olarak doğrayıp tuzlu suda yaklaşık 20-25 dakika bekletiniz. Bu uygulama ile patlıcanlarınızın acılığı gidecektir.
Tencerenizi ateşe vererek üç dört yemek kaşığı sıvı yağı dökünüz. Üzerine küp şeklinde doğranan etlerinizi ekleyip kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Yemeklik doğradığınız soğanları da tencereye ilave edip, karıştırınız. Soğanlarımızın rengi döndükten sonra biberleri ve bir diş sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar tekrar karıştırınız.
Sonrasında salça, rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırınız. Fasulye, patates, patlıcanı ekleyip tuzu, pul biberi ilave ediniz. Sıcak suyu da ekleyerek orta ateşte pişirmeye bırakınız.



Etli Türlü

bin nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc99017
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014
2,024 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kabak
3 adet domates
10 adet taze fasülya
4 adet patates
2 adet soğan
300 gr kuzu kuşbaşı
4 yemek kaşığı margarin
1 kaşık salça
yeteri kadar tuz biber

Orta boy bir tencerede, yağ, et ve doğranmış soğanları suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Daha sonra sebzeleri ayıklayın ve bu karışımın üzerine dökerek karıştırın. İsteğinize göre tuzunu ve biberini ilave ediniz. Daha sonra sebzelerin renkleri değişene kadar sote ediniz. Son olarak hazırlanan 4 bardak suyu üzerine dökerek tencerenin kapağını kapatın ve 45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.


Etli Sebzeli Türlü

toplucan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.03.2013
Mesajlar: 38
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc87415
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2013
3,623 defa indirildi / yazdırıldı




1 patlıcan
1 kabak
2 havuç
2 patates
1 soğan
300 gram kuzu kuşbaşı
2 defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı

Bu türlüyü yaparken düdüklü tencereyi tercih ederseniz 10 dakikada sofraya gelebilecek bir yemeğiniz olacaktır. Sebzeleri irice, soğanı yemeklik doğrayın. Et de dahil olmak üzere tüm malzemeyi tencereye çiğden dizip, hiç su koymadan pişirin. Normal tencerede pişirecekseniz 1 su bardağı su eklemeniz yeterlidir. Servis yapmadan önce üzerine bol maydanoz kıyabilirsiniz.


Etli Türlü

temaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc74318
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,932 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik

Eti kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup çok az sıcak su ilave ederek 5-10 dakika pişirin. Etler biraz pişince üzerine irice doğranmış kabak, havuç, patlıcan ve patatesi koyun. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da ilave edip hep birlikte 20 dakika pişirin.


Etli Türlü

düğün ola
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc70336
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
3,434 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik

Öncelikle eti bir tencerenin içine koyup kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup çok az sıcak su ilave edip 5 -10 dakika pişirin. Etler biraz pişince daha sonra üzerine irice doğranmış kabak, patlıcan ve patatesi koyun. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da ilave edip birlikte 20 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Not: Aynı yemeği isterseniz tavuk eti ile yapabilirsiniz.


ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75
Şehir: Merzifon
Kısa URL: https://ml.md/lc19152
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
10,385 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. et,
250 gr. taze fasulye,
250 gr. taze patlıcan,
250 gr. taze bamya,
250 gr. kabak,
2 adet soğan,
2 adet domates,
3 adet sivri biber,
2 kaşık yağ,
tuz.

Yapılışı:
1- Sebzeleri yıkayıp özelliklerine göre ayıklayıp doğrayınız. (ceviz büyüklüğünde)
2- Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
3- Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
4- Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kovurunuz.
5- Et hafif kavrulunca sebzelerin hepsi karışık olarak ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.


ML® Yaz Türlüsü için tıklayın


Etli Türlü

Eylül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2005
Mesajlar: 48
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc414
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2005
42,755 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. et
250 gr. taze fasulye
3 adet patlıcan
2 kaşık tereyağı
200 gr. bamya
250 gr. kabak
150 gr. dolmalık biber
250 gr. domates
2 kuru soğan
tuz

Bir tencere içinde 3 kaşık yağ, kıyılmış soğan, et beraber kavrulur, domates ve su ilave edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Sebzeler temizlenmiş, kesilmiş, yıkanıp süzgece çıkartılır. Tuzlanıp 15 dakika bırakılarak karıştırılır. Birkaç su yıkandıktan sonra süzgeçe çıkarılır. Yarı pişmiş etle beraber pişirilir. Arzu edilirse sebzeler yağda ayrı ayrı öldürülür. Pişecek kaba düzgünce hazırlanır, et ilave edilerek pişirilir.






Etli Türlü Tarifleri Brüksel Lahanası Tarifleri



(11 adet Etli Türlü 568,785 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort