| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Taze Patates | 
 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64186 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
2,177 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 kg. küçük boy patates
 
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı salça
 
3-5 adet sivri biber
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak su dolu bir kasede iki-üç dakika bekletin. Sonrasında bir tencereye patatesleri, eti, yağı, kimyonu, salçayı, küp doğranmış sivri biberi, soğanı, sarmısağı ve tuzu aktarıp iyice harmanlayın. Hiç su katmadan, 35 dakika pişirin.
  
 | 
 
Etli Taze Patates | 
 
  | 
bal köpüğü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74843 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012 
1,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. küçük boy taze patates
 
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet soğan
 
4-5 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 diş sarımsak
 
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
 
Tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Karabiber
 
 
Patateslerin kabuklarını soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, dövülmüş sarımsak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Taze Patates Tarifleri Sarımsak Tarifleri
 | 
 
 
 
 |