| 
 
 
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185390 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze fasulye
 
250 gram kuşbaşı dana eti
 
2 adet orta boy soğan
 
3 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
(İsteğe bağlı) 1 çay kaşığı pul biber
 
 
Fasulyeleri ayıklayın, kılçıklarını temizleyin ve verev şekilde doğrayın.
 
Etleri bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Üzerine yağı ekleyin, doğranmış soğanları ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Salçaları ilave edip birkaç dakika karıştırın.
 
Küp doğranmış domatesleri ekleyin ve suyunu bırakıp çekmesini bekleyin.
 
Fasulyeleri tencereye ekleyin, tuz ve baharatlarını katın.
 
Sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
 
Orta ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (Etin yumuşamasına göre süre uzayabilir.)
 
Sıcak olarak, özellikle pilav ve yoğurt eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184763 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025 
33 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr taze fasulye
 
200 gr kuşbaşı dana eti
 
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
 
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirin.
 
Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Domatesleri ekleyip birkaç dakika pişirin.
 
Ayıklanmış ve ortadan ikiye bölünmüş taze fasulyeleri tencereye alın, karıştırın.
 
Sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.
 
Kısık ateşte, fasulyeler ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
 
Sıcak servis edin, yanında pilav ve cacıkla tamamlayın.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171364 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023 
213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
1/2 kg. taze fasulye
 
300 gr. parça et
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı dolusu salça
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı dolusu tuz
 
 
Zeytinyağı bir tencereye alın üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip hafifçe kavurun.
 
Üzerine parça et koyup kavurun. Rengi değişene kadar kavrulmalı. Rengi değişen etin üzerine salça ilave edin. Karıştırın.
 
Üzerine yıkanmış doğranmış taze fasulyeyi ekleyin karıştırın. Üzerine tuz ilave edip 1,5 çay bardağı su ilave edin.Ben düdüklü tencerede 25 dakika pişirdim. Kısık ateşte.
 
Diğer tencerede et ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160167 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021 
383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1250 gram taze fasulye
 
100 gram yağ
 
200 gram kemikli parça et
 
3 büyük boy soğan
 
2 orta boy domates
 
Tuz
 
 
100 gram yağa 3 büyük boy soğanı ince ince kıyın. Etlerimizi koyup etler renk alıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika, arada bir karıştırarak kavurun. Taze fasulyeyi ekleyin. Üzerine soyulmuş ve küp küp doğranmış 2 orta boy domatesi ilave edin. Tuzunu attıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
 
İlk olarak yüksek ateşte pişirin. Düdük yukarı doğru oynayıp ses gelmeye başlayınca altını kısın. 50 dakika daha piştikten sonra buharını alıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156860 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr yağlı dana eti
 
1 kg fasulye
 
1 orta boy soğan
 
4 arta boy domates
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tuz
 
 
Fasulyeleri iyice yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde doğrayın.
 
Domates ve soğanların kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayıp bir tabağa alın.
 
Yağ, şeker ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
 
Tencerenin en altına etleri dizin.
 
Üzerine 1 sıra fasulye dizin.
 
Hazırlamış olduğunuz domates sostan fasulyelerin üzerine dökün.
 
Bir sıra daha fasulye dizin.
 
Tekrar sostan dökün.
 
Bu şekilde tüm malzemeler bitene kadar dizme işlemini yapın.
 
Ocağın altı kısık olacak şekilde 2 saat kadar pişirin.
 
Piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek alın.
 
 
Not: Eti ve soğanı yavaş yavaş kavurun. Etin rengi değişip suyu salıp çekmeli. Fasulyeniz çıtır haldeyse buzdolabında bekletmemişseniz, tazeliği geçmemişse suludur, ekleyeceğiniz su miktarı bu aşamada önemli. Düdüklüde pişirecekseniz süre elbette daha kısa olacaktır. Normal tencerede pişirecekseniz eğer kısık ateşte ve ocağın en küçük gözünde pişirmelisiniz. Suyu çekerse şayet azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirecekseniz 25-30 dakika yetecektir.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143008 
Gönderme Tarihi: 26.May.2019 
566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram taze fasulye
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
250 gram kuşbaşı et
 
3 adet domates
 
3 bardak su
 
Tuz
 
 
Bir tencereye 2 kaşık tereyağını koyup etleri ilave edin. Etler pembeleşince soğanları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine su ilave edin. 15-20 dakika kadar ağır ateşte pişirin.
 
Yıkayıp ayıkladığınız fasulyeleri tencerenin üzerine yerleştirin, üzerine bir kaşık yağ ve küp küp doğradığınız domatesleri koyup, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler kendi bırakacakları suyu çekene kadar pişirin.
 
Üzerine bir miktar daha su ekleyerek, karıştırın ve yarım saat kadar daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
şen şef 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134801 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018 
1,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. taze fasulye
 
Yarım kg. kuşbaşı et
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
 
Tuz
 
1 su bardağı kaynar içme suyu
 
 
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp teflon tencerede, yarım çay bardağı zeytin yağında hafif pembeleştirin sonra kuş başı doğranmış etleri içine atın. Etleri kavurmaya başlayın, etler saldıkları suyu çekene kadar kavurun. Etler suyunu çekince içine hazırlamış olduğunuz taze fasulyeleri, doğranmış domates ve toz biberi ilave edin. 15-20 dk. daha kavurun hazır olduğunda bir su bardağı kaynamış sıcak suyu ilave edip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapatmaya yakın tuzunu ayarlayıp ateşi kapatın.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
mu mu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132921 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
1,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr taze dana eti
 
2 adet patates
 
Yarım kilo taze fasulye
 
1 kuru soğan
 
1 kaşık salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tutam tuz
 
1 tutam pul biber
 
Aldığı kadar su
 
 
İlk olarak etimizi kuş başı doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım. Üzerine sıvıyağ ekleyelim ve tencereyi ateşe alarak kapağı kapalı bir şekilde etler yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları etlerin üzerine alalım ve 1-2 dakika soteleyelim. Yemeklik doğranmış fasulye ve patatesleri de ekleyelim kavurmaya devam edelim. Salçayı tuzu ve pul biberini de ekleyip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra yemeğin üzerine gelecek kadar su verelim ve kapağını kapatıp orta ateşte yemeğimizi pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123656 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Et (kuzu veya dana)  400 gr
 
Taze fasulye  600 gr
 
Patates  400 gr
 
Domates  400 gr
 
Havuç  150 gr
 
Soğan  100 gr
 
Ayçiçeği yağı  40 ml
 
Su  1 Lt
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Eti yıkayın. Et ve patatesi 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Havucu halka olarak doğrayın. Soğan ve domatesleri 1 cmlik küpler şeklinde kesin. Taze fasulyeyi temizleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 13 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye domates ve soğanları koyun. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır soğan ve domatesleri ayrı kaba koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye eti koyun. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Sonra pişiricinin içine havuç, patates ve taze fasulyeyi koyun ve su dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce kapağı açıp soğan, domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Kapağı kapatıp çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
susu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Polatlı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107653 
Gönderme Tarihi: 17.May.2015 
1,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram taze fasulye
 
500 gram ince dövülmüş bonfile
 
2 çorba kaşı tereyağı
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
Tuz, karabiber
 
 
Öncelikle etlerin iki yüzünü tencerede pişirin, üzerine irice doğranmış biberi ve temizlenmiş taze fasulyeyi koyup biraz daha pişirin. Daha sonra domatesleri irice doğrayıp fasulyelerin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Meriç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2007 
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74791 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze fasulye
 
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet orta boy soğan
 
2 adet orta boy domates
 
5 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Yeterince su
 
 
Fasulyeleri iyice yıkayın, ardından kılçıklarını ayıklayıp doğrayın.Soğanı ve domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Eti yıkayın, ardından tencerede kendi suyunda pişirmeye başlayın.Et kendi suyunu çekmeye başladığında içine soğan ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.Etlerin üzerine yaklaşık 2,5 su bardağı kaynar su ekleyin. Et yarı pişmiş hale gelince fasulyeleri, tuzu, sulandırılmış salçayı ve domatesleri ilave edin.Orta ısıda yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
  
 | 
Etli Taze Fasülye | 
  | 
orhanöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Salihli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72689 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012 
2,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg taze fasulye
 
200 gr dana kuşbaşı et
 
1 domates
 
1-2 sivri biber
 
1 tatlı kaşık tereyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1-2 kaşık zeytinyağı
 
1 soğan
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Tencereye etleri koyun. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra yağları ekleyin. İnce doğranmış soğanı ve sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin. Ayıkladığınız ve ikiye böldüğünüz fasulyeleri ekleyerek kısık ateşte ara ara karıştırarak fasulyelerin rengi değişince 1-1,5 bardak sıcak su ekleyin, tuzunu ayarlayayıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
düğün ola 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70367 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011 
2,524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr taze fasulye
 
250 gr kuzu kuşbaşı
 
1 soğan
 
4 domates
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
 
Kuşbaşı etinizi yarım çay bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı su ile düdüklü tencerenize alın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dk kadar pişirin ,kenara alın. Taze fasulyeleri bildiğiniz yöntemle kılçıklarını temizleyin,başlarını kesin, 2 ye veya 3 e bölün. Etlerinizi ve suyunu kenara alın. Kalan yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyi, pembeleşmeye başlarken etleri ekleyin,beraber kavurun. Yıkanmış , bölünmüş fasulyeleri ekleyin ve çırparak sarartın. Küp doğranmış domatesleri ekleyin. Etinizin haşlandığı suya, 1 tatlı kaşığı salçayı ezin. Yemeğinizin üstüne ekleyin,eksik kalırsa sebzelerin üstünü tam kapatmayacak şekilde su ekleyin. 20-25 dk kadar fasulyenizin ve etinizin yumuşaklığını kontrol ederek,kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
sevgi tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64912 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011 
2,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze fasulye
 
2 orta boy domates
 
2 orta boy soğan
 
250 gram kuşbaşı et
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı tuz
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
Sebzeler yıkanıp fasulye ayıklanır. Soğan ince ince doğranıp tencereye alınır. Et ve yağ ilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 30 dakika pişirilir. Salça, tuz ve suy eklenerek karıştırılır. Fasulyeler büyüklüğüne göre iki ya da bölünüp kaynayan karışıma katılır. 30-40 dakika pişirilir. Domatesler dörde bölünüp tencereye eklenir, sebzeler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika daha pişirilir.
  
 | 
ETLİ TAZE FASÜLYE | 
  | 
Tutkunaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61268 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011 
3,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1250 gram Ayşekadın veya çalı fasülye
 
3 soğan
 
200 gram kuşbaşı koyun eti
 
2 orta domates
 
5 çorba kaşığı (silme) tereyağı
 
biraz tuz
 
5 - 6 bardak sıcak su
 
 
Tencereye yağı, ufak ufak doğranmış soğanları koyup, 4-5 dakika kavurduktan sonra eti ilâve ediniz. Etler saldıkları suyu çekinceye kadar kavurunuz. Arada bir de karıştırınız. Sonra kabuklarını çıkardığınız domatesleri yıkanmış temizlenmiş fasülyelerle birlikte ilâve ediniz.
 
Fasülyeler sarımtırak bir renk alıncaya kadar 20 - 25 dakika pişiriniz. Sonra sıcak suyu ilâve ederek kapağını kapatıp sebze ve etler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişiriniz. Sıcak sıcak servis yapınız.
  
 | 
ETLİ TAZE FASULYE | 
  | 
Şıpsevdi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53084 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010 
2,871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
1/2 Kg. Kuzu eti
 
1 Kg. Taze Fasulye
 
2 adet iri domates
 
1 adet orta boy soğan
 
1/2 çorba kaşığı margarin
 
 
Hazırlanışı:
 
Fasulyeler ayıklanarak suya konur. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan yarım kaşık yağda bir süre öldürülür, buna kuzu eti ilâve edilerek 5 dakika daha karıştırılır. Kabukları soluyup doğranmış domates, yıkanıp süzülmüş fasulyeler ve tuz ilâve edilerek buharı çıkana kadar normal hararette, buharı çıktıktan sonra en kısık hararette 30 dakika pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36659 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
2,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg. taze fasulye
 
1 baş kuru soğan
 
300 gr. kuş başı et
 
1-2 kaşık salça ( domates, biber karışık )
 
1-2 domates
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2 kaşık sıvı yağ
 
 
Fasulyeler yıkanıp ayıklanır.  Arzuya göre dilim veya kuş başı doğranır.  Soğanlar küçük doğranarak tencerede  yağ ve  etle kavrulur. Etler yumuşayınca  salça da beraberce kavrulur.  Fasulyeler  de beraber  kavrulup biraz tuz ve şeker ilave edilir. Üzerine küp küp doğranmış domatesler konularak susuz biraz daha kavrulur. Arzuya göre kaynar su ilave edilerek fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
gülnihal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24274 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008 
3,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg taze fasulye (ayşe kadın)
 
500 gr kemikli kuzu ya da koyun döş eti (kıyma ile pişecekse 250-300 gr. kıyma)
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 orta boy soğan
 
2 olgun domates
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri akar su altında birbirine sürtüp ovarak iyice yıkayın. Süzdükten sonra sap kısmına gelen başlardan kesin ve diğer başına kadar çekip alın. ikinci başı da incecik kesin, kılçığı yakalayıp çekin. Böyle tek tek ayıklayıp bir kenara koyun.
 
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyarak kuşbaşı, soğanı da ince ince doğrayın. Öte yandan, eti yıkayıp orta büyüklükte bir tencerede kendi suyuyla orta ısıda kaynatın. Sı_yunu çekerken yağla birlikte soğanı da katıp 1-2 dakika hafifçe çevirin. 3 bardak kaynar su ilave edin. (Kuzu eti kullanıyorsanız 2,5 bardak su koymalısınız).
 
Fasulyeleri eklemeden önce, eti yarı pişmiş hale getirip tuz atın. Fasulyeleri bir kez daha sudan geçirip tencereye bütün bütün koyun. Kuşbaşı doğranmış domatesleri ekleyin.
 
(Eğer basınçlı tencere kullanıyorsanız bu aşamada kapağını kapamadan 5 dakika pişirmek gerekir. Ayrıca basınçlı tencerede 1-1,5 bardak su kullanmak yeterlidir.)
 
Orta ısıdaki ateşte fasulyeleri arada bir kontrol ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Su eklemek gerekiyorsa, sebzenin üstüne çıkmayacak kadar olmasına dikkat edin.
 
Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
zagor 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23480 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2008 
2,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze fasulye
 
350 gr dana kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı çiçek yağı
 
2 su bardağı su
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan ve yağ pembeleştirilir. Üzerine et atılır. Et suyunu bırakıp, çekince rende domates, salça ve tuz eklenir. 5 dakika sonra doğranmış fasulye ve biber ilave edilir. Fasulyeler sararana kadar birkaç dakika kavrulur. En son sıcak su katılır. Kapağı kapatılır, orta ateşte 40-45 dakika pişirilir.
  
 | 
ETLİ TAZE FASULYE | 
  | 
sarıkurdele 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.03.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22793 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008 
2,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. taze fasulye
 
250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
3 orta boy soğan
 
3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
İnce ince doğradığınız soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı eti ilâve edip, kavurun. Domatesleri rendeleyip etlere ilâve edin. Etler pişene kadar tencereyi kısık ateşte tutun. Baş kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayıp ikiye ayırdığınız fasulyeleri iyice yıkayıp pişen etlere ilâve edin. Yeterince tuz ve fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilâvesiyle kısık ateşte pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |