| 
 
 
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
susu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Polatlı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107653 
Gönderme Tarihi: 17.May.2015 
1,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram taze fasulye
 
500 gram ince dövülmüş bonfile
 
2 çorba kaşı tereyağı
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
Tuz, karabiber
 
 
Öncelikle etlerin iki yüzünü tencerede pişirin, üzerine irice doğranmış biberi ve temizlenmiş taze fasulyeyi koyup biraz daha pişirin. Daha sonra domatesleri irice doğrayıp fasulyelerin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123656 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Et (kuzu veya dana)  400 gr
 
Taze fasulye  600 gr
 
Patates  400 gr
 
Domates  400 gr
 
Havuç  150 gr
 
Soğan  100 gr
 
Ayçiçeği yağı  40 ml
 
Su  1 Lt
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Eti yıkayın. Et ve patatesi 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Havucu halka olarak doğrayın. Soğan ve domatesleri 1 cmlik küpler şeklinde kesin. Taze fasulyeyi temizleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 13 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye domates ve soğanları koyun. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır soğan ve domatesleri ayrı kaba koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye eti koyun. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Sonra pişiricinin içine havuç, patates ve taze fasulyeyi koyun ve su dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce kapağı açıp soğan, domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Kapağı kapatıp çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
mu mu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132921 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
1,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr taze dana eti
 
2 adet patates
 
Yarım kilo taze fasulye
 
1 kuru soğan
 
1 kaşık salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tutam tuz
 
1 tutam pul biber
 
Aldığı kadar su
 
 
İlk olarak etimizi kuş başı doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım. Üzerine sıvıyağ ekleyelim ve tencereyi ateşe alarak kapağı kapalı bir şekilde etler yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları etlerin üzerine alalım ve 1-2 dakika soteleyelim. Yemeklik doğranmış fasulye ve patatesleri de ekleyelim kavurmaya devam edelim. Salçayı tuzu ve pul biberini de ekleyip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra yemeğin üzerine gelecek kadar su verelim ve kapağını kapatıp orta ateşte yemeğimizi pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
şen şef 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134801 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018 
1,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. taze fasulye
 
Yarım kg. kuşbaşı et
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
 
Tuz
 
1 su bardağı kaynar içme suyu
 
 
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp teflon tencerede, yarım çay bardağı zeytin yağında hafif pembeleştirin sonra kuş başı doğranmış etleri içine atın. Etleri kavurmaya başlayın, etler saldıkları suyu çekene kadar kavurun. Etler suyunu çekince içine hazırlamış olduğunuz taze fasulyeleri, doğranmış domates ve toz biberi ilave edin. 15-20 dk. daha kavurun hazır olduğunda bir su bardağı kaynamış sıcak suyu ilave edip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapatmaya yakın tuzunu ayarlayıp ateşi kapatın.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143008 
Gönderme Tarihi: 26.May.2019 
566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram taze fasulye
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
250 gram kuşbaşı et
 
3 adet domates
 
3 bardak su
 
Tuz
 
 
Bir tencereye 2 kaşık tereyağını koyup etleri ilave edin. Etler pembeleşince soğanları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine su ilave edin. 15-20 dakika kadar ağır ateşte pişirin.
 
Yıkayıp ayıkladığınız fasulyeleri tencerenin üzerine yerleştirin, üzerine bir kaşık yağ ve küp küp doğradığınız domatesleri koyup, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler kendi bırakacakları suyu çekene kadar pişirin.
 
Üzerine bir miktar daha su ekleyerek, karıştırın ve yarım saat kadar daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156860 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr yağlı dana eti
 
1 kg fasulye
 
1 orta boy soğan
 
4 arta boy domates
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tuz
 
 
Fasulyeleri iyice yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde doğrayın.
 
Domates ve soğanların kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayıp bir tabağa alın.
 
Yağ, şeker ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
 
Tencerenin en altına etleri dizin.
 
Üzerine 1 sıra fasulye dizin.
 
Hazırlamış olduğunuz domates sostan fasulyelerin üzerine dökün.
 
Bir sıra daha fasulye dizin.
 
Tekrar sostan dökün.
 
Bu şekilde tüm malzemeler bitene kadar dizme işlemini yapın.
 
Ocağın altı kısık olacak şekilde 2 saat kadar pişirin.
 
Piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek alın.
 
 
Not: Eti ve soğanı yavaş yavaş kavurun. Etin rengi değişip suyu salıp çekmeli. Fasulyeniz çıtır haldeyse buzdolabında bekletmemişseniz, tazeliği geçmemişse suludur, ekleyeceğiniz su miktarı bu aşamada önemli. Düdüklüde pişirecekseniz süre elbette daha kısa olacaktır. Normal tencerede pişirecekseniz eğer kısık ateşte ve ocağın en küçük gözünde pişirmelisiniz. Suyu çekerse şayet azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirecekseniz 25-30 dakika yetecektir.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160167 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021 
383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1250 gram taze fasulye
 
100 gram yağ
 
200 gram kemikli parça et
 
3 büyük boy soğan
 
2 orta boy domates
 
Tuz
 
 
100 gram yağa 3 büyük boy soğanı ince ince kıyın. Etlerimizi koyup etler renk alıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika, arada bir karıştırarak kavurun. Taze fasulyeyi ekleyin. Üzerine soyulmuş ve küp küp doğranmış 2 orta boy domatesi ilave edin. Tuzunu attıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
 
İlk olarak yüksek ateşte pişirin. Düdük yukarı doğru oynayıp ses gelmeye başlayınca altını kısın. 50 dakika daha piştikten sonra buharını alıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171364 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023 
213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
1/2 kg. taze fasulye
 
300 gr. parça et
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı dolusu salça
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı dolusu tuz
 
 
Zeytinyağı bir tencereye alın üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip hafifçe kavurun.
 
Üzerine parça et koyup kavurun. Rengi değişene kadar kavrulmalı. Rengi değişen etin üzerine salça ilave edin. Karıştırın.
 
Üzerine yıkanmış doğranmış taze fasulyeyi ekleyin karıştırın. Üzerine tuz ilave edip 1,5 çay bardağı su ilave edin.Ben düdüklü tencerede 25 dakika pişirdim. Kısık ateşte.
 
Diğer tencerede et ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184763 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025 
33 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr taze fasulye
 
200 gr kuşbaşı dana eti
 
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
 
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirin.
 
Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Domatesleri ekleyip birkaç dakika pişirin.
 
Ayıklanmış ve ortadan ikiye bölünmüş taze fasulyeleri tencereye alın, karıştırın.
 
Sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.
 
Kısık ateşte, fasulyeler ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
 
Sıcak servis edin, yanında pilav ve cacıkla tamamlayın.
 
 
 
  
 | 
Etli Taze Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185390 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze fasulye
 
250 gram kuşbaşı dana eti
 
2 adet orta boy soğan
 
3 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
(İsteğe bağlı) 1 çay kaşığı pul biber
 
 
Fasulyeleri ayıklayın, kılçıklarını temizleyin ve verev şekilde doğrayın.
 
Etleri bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Üzerine yağı ekleyin, doğranmış soğanları ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Salçaları ilave edip birkaç dakika karıştırın.
 
Küp doğranmış domatesleri ekleyin ve suyunu bırakıp çekmesini bekleyin.
 
Fasulyeleri tencereye ekleyin, tuz ve baharatlarını katın.
 
Sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
 
Orta ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (Etin yumuşamasına göre süre uzayabilir.)
 
Sıcak olarak, özellikle pilav ve yoğurt eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |