| 
 
 
 | 
Etli Taze Bakla | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4781 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
7,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg taze bakla
 
300 gr. Kuzu eti
 
1 ad. Kuru soğan
 
2 çorba kaşığı komili naturel yağ
 
1/2 limonun suyu
 
1 çorba kaşığı un
 
1 demet taze soğan
 
1 demet dereotu
 
3 su bardağı su
 
2 ad. Kesme şeker
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
 
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.
 
Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin.
 
Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişiri Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
ETLİ TAZE BAKLA | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8046 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500   gram et
 
yarım   limon
 
1   kilo bakla
 
8   kaşık sadeyağ
 
2   baş soğan
 
1   adet kesmeşeker
 
2   demet taze soğan ve dereotu
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bir kap içinde et, iki baş kıyılmış soğan ve yağla öldürülür. Fazla kavurmadan su ilâve edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Temizlenmiş bakla dörde bölünür, bir parçası yağda öldürülür. Süzgece çıkarılır. Geriye kalan da sıra ile yağda öldürülür. Bakla pişecek kaba dizilir. Üzerine haşlanmış et konur. Limonun dörtte biri, bir şeker, yarım kaşık unun dörtte biri soğuk, suyla sulandırılmış baklaya katılır. Önce hızlı ateşte, sonra orta ateşte pişirilir.
  
 | 
ETLİ TAZE BAKLA | 
  | 
YaseminT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19157 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
3,154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. kuşbaşı et, 
 
1 kg. bakla (taze içsiz), 
 
2 adet soğan, 
 
1 demet dereotu, 
 
yarım limon, 
 
2 kaşık yağ, 
 
1 adet kesme şeker, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayınız.
 
2-  Kızdırılmış yağda hafifçe öldürünüz.
 
3-  Diğer tarafta ete yağı, soğanı koyup hafifçe kavurunuz.
 
4-  Baklaları bir tencereye dizip, üzerine eti koyup sıcak su ilavesiyle pişiriniz.
 
5-  Suyunu koymadan yarım limonu, 1 kaşık unu ve 1 kaşık şekeri iyice karıştırıp su ilavesi ile ezip baklaların üstüne dökünüz.
 
6-  Su kafi gelmezse sıcak su ilave ederek pişiriniz.
 
7-  Baklaların kararmaması için üzerine kağıt serpip servis yapınız.
  
 | 
ETLİ TAZE BAKLA | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20406 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
3,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. taze bakla
 
3 Orta boy domates (veya salça)
 
1/2 Kg. kuşbaşı et
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
 
Etin pişmesine yakın, kılçıkları ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış taze baklaları tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
Etli Taze Bakla | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36663 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
3,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 
 
1 kg. taze bakla
 
300 gr. kuşbaşı et
 
1 baş kuru soğan
 
1 kaşık domates salçası
 
2-3 kaşık sıvı yağ
 
4-5 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
 
Et ve yemeklik doğranmış soğan yağla beraber bir tencerede etler yumuşayana kadar kavrulur. Salça da tencereye konulup birkaç defa çevrilir. Yıkanıp 4-5 cm. büyüklüğünde doğranan baklalar tencereye ilave edilir. Küçük doğranan sarımsaklar da tencereye konup baklalar yumuşayana kadar tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Kavurma işlemi tamamlanınca kafi miktarda sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Yemek pişince küçük doğranmış dereotu ilave edilip kapak kapatılır, yemek ocaktan alınır.
  
 | 
Etli Taze Bakla | 
  | 
asude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99685 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014 
2,374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr taze bakla
 
3,5 çorba kaşığı margarin
 
200 gr kuzu eti
 
1 orta boy sogan
 
1 su bardagı et suyu
 
1/4 çorba kaşıgı toz şeker
 
1 tutam tuz karabiber
 
1/2 limon
 
 
Baklaların uçlarını ve kılçıklarını temizleyip limonlu su dolu bir kap içine atın bir tencereye margarin soğan et ve tuzu koyun soğanlar ölünceye kadar arada bir karıştırarak 20-25 dk pişirin tencereyi ateşten indirin pişen etleri orta boy bir tencerenin ortasına topluca yayın etlerin etrafına baklaları döşeyin su ve şekeri katın ıslatılmış yağlı kağıdı üstlerine örtüp tencerenin kapağını kapatın baklalar sularını çekip yumuşayana kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin tencerenin üzerine bir tabak kapatarak tencereyi altüst edip baklaları tabağa alın servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |