| 
 
 
 | 
Etli Soğan Dolması | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163471 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kırmızı soğan
 
2 beyaz soğan
 
2 çay bardağı sıcak su
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
 
Tuz
 
Dolma harcı:
 
150 gr kuzu kıyma
 
3 domates
 
2 soğan
 
Yarım su bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kuru nane
 
Kimyon
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
4 diş sarımsak
 
Süsleme için:
 
4 diş yağda sotelenmiş sarımsak
 
2-3 dal frenk maydanozu
 
 
Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın. İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.
 
Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
 
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
 
Soğanların içini dolma harcı ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin. Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin.
 
Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Soğan Dolması | 
  | 
balkon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119834 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2016 
1,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 tane büyükçe soğan
 
3 yemek kaşığı kıyma
 
6 yemek kaşığı pirinç
 
1 adet yemeklik doğranmış soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Soğanları temizleyip ve başından altına doğru derince bir kesik atarak kaynar suda 6 dakika haşlayın
 
Kaynadıktan sonra süzgece alıp soğutun.
 
Bu arada yemeklik doğranmıs soğanı sıvı yağla birlikte biraz kavurup içine kıymayı atın. Kıymalar kavrulduktan sonra içine salçayı ve baharatları ekleyin. ve en son olarak da pirinçleri atın. ve biraz daha kavurup, soğumaya bırakın.
 
Haşladığımız soğanları dikkatlice birbirinden kat kat ayırıp, içlerini bir tatlı kaşığıyla bu harçla doldurun ve tekrar kesik tarafını da güzelce kapatarak soğanları kapatın.
 
Doldurulan soğanları bir tencerenin içine dizip,soğanın cücüklerini de tencereye atın. 1 su bardağı kadar kaynar suyun içine bir yemek kaşığı salça , tuz ve bir miktar yağ koyun. Soğan dolmasının üzerini geçmeyecek şekilde döküp ve kısık ateşte ağır ağır pişirin.
  
 | 
ETLİ SOĞAN DOLMASI | 
  | 
bebek yüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88453 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013 
1,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
8 adet orta boy soğan
 
250 gr. kıyma
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
1 kaşık margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanları soyup yıkayınız. Tuzlu kaynayan suda 15-20 dakika haşlayınız. Kıymanın içine ufalanmış ekmek içini, maydanozu, tuzu, karabiberi koyup, hepsini karıştırınız.
 
Soğanların içlerini birkaç kat çıkarıp, hazırladığnız içleri doldurunuz. Bir tencereye doldurduğunuz soğanları dik olarak yerleştiriniz. Bir bardak su ve yağı koyup, orta hararetli ateşte veya fırında 20 dakika pişiriniz.
 
Sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
ETLİ SOĞAN DOLMASI | 
  | 
kuzey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2010 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53817 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010 
2,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Düz ve yuvarlak soğanların üst kabuklarını soyunuz. Bunları sıcak suda haşlayıp keserek «cücük» denen orta göbek kısmını çıkarınız. Sonra koyunun yağlı ve boş yerinden ince kıyma hazırlayarak bu kıymanın içine maydanoz, tuz, biber ve yeteri kadar pirinç karıştırarak bir iç hazırlayınız. Bu içi soğanların cücükleri çıkarılan boşluğa doldurunuz. Hazırlanan soğanları bir tencereye koyarak ateşe koyup pişirdikten sonra sofraya alınız.
  
 | 
ETLİ SOĞAN DOLMASI | 
  | 
fekeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.03.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Feke-Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22768 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2008 
2,555 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
750 gr. orta boy soğan
 
250 gr. dolmalık kıyma
 
2 orta boy domates veya 2 kasık salça
 
1 çay bardağı pirinç
 
3 kaşık tereyağı
 
1,5 kaşık salça
 
1,5 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Yapılışı
 
Soğanların kabuklarını soyup, haşlayın. Suyunu süzüp ılınınca alttan kesip ortasını oyun. Kıyma, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları, bir çay bardağı su ilavesiyle karıştırın. Yayvan bir tencerede yağı eritip salçayı kavurun. Bu harcı sıkıştırmadan soğanların içine doldurup tencereye yerleştirin. Soğanların yarısını geçecek şekilde kaynar su koyup kısık ateşte pişirin.
  
 | 
ETLİ SOĞAN DOLMASI | 
  | 
libretto 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.01.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20573 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008 
2,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 Adet iri yuvarlak soğan
 
1/2 kg. orta yağlı kıyma
 
2 Çorba kaşığı pirinç
 
8-10 dal maydanoz
 
8-10 dal dereotu
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
1/2 Çay kaşığı karabiber
 
Terbiyesi için:
 
1 Yumurta sarısı
 
1/2 Limon
 
 
Tencereye 2 su bardağı su ve biraz tuz koyup kaynatınız. Soğanların köklerini kesip kabuklarını soyunuz. Tencereye koyup 10 dakika pişiriniz. Soğanı sudan çıkartıp üstten bastırarak zedelemeden kat, kat ayırınız.
 
Dolma içini hazırlayınız. Katların içine doldurup, tencereye diziniz. Haşlama suyunu üzerine döküp (gerekirse biraz su katınız) 30-35 dakika pişiriniz.
 
Terbiyesi için; 1/2 limon ile yumurta sarısını çatalla çarpınız. Yemeğin suyu ile ılıklaştırıp dolmaya katınız.
 
 
İçinin Hazırlanması:
 
Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Domates olmadığı zaman 1/2 çorba  kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.
  
 | 
Etli Soğan Dolması | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4715 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
2,597 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 büyük boy Sogan 1350 gram
 
2 1/4 su bardagi Su 450 gram
 
1 1/2 tatli kasigi Tuz 9 gram
 
1/3 su bardagiPirinç 60 gram
 
1 demet Maydanoz 60 gram
 
1/4 demet Dereotu 10 gram
 
1 1/2 su bardagi Kiyma (orta yagli) 250 gram
 
1/2 tatli kasigi Karabiber 1 gram
 
1 yemek kasigi 10 gram
 
1 adet Yumurta 50 gram margarin
 
 
Soganlari bas kisimlarini kes, soy, yika. Diger yanda tencereye 2 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz koy, kaynat. Soganlari kaynayan suya at hafif yumusayincaya degin, yaklasik 15 dakika hasla.
 
Soganlarin içlerini orta kisimlarindan parmakla iterek parçalamadan, kenar kalinligi 2-3 kat kalacak sekilde bosalt. Pirinci yika, süz. Soganlarin birinden çikan için, yarisini ince ince kiy. Maydanoz ve dereotunu ayikla, ince ince dogra.
 
Pirinç, soğan, maydanoz, kiyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardagi su ve yagi iyice karistir. Soganlari hazirlanan içle doldur ve tencereye yerlestir. Haslama suyunu kaynat ve dolmalarin üzerine yavasça gezdir.
 
Pirinç taneleri uzayip yumusayincaya degin, yaklasik 50 dakika pisir.
 
Yumurtayi ayri bir kapta limon suyu ile iyice çirp. Dolmalari suyun içinden alip servis tabagina yerlestir. Yumurta-limon karisimina dolmanin suyundan bir kaç kasik koyup, ilit. Bu karisimi tencereye azar azar eklerken, dolmanin suyunu sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat, dolmalarin üzerine gezdir. Dereotu serp.
 
 
ML® Soğan Sarması (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |