Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kırmızı Lahana Tarifleri > ETLİ SEMİZOTU (11 adet - 391,384 defa bakıldı)

ETLİ SEMİZOTU


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ETLİ SEMİZOTU

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8047
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,908 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram et
2 çorba kaşığı sadeyağ
1,5 kilo semizotu
1 çorba kaşığı domates salça
3 baş soğan
Yeteri kadar tuz.
3 çorba kaşığı pirinç

Bir kap içinde et, soğan iki kaşık yağda kavrulur. Bir kaşık domates salçası ve su ilâve edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Temizlenmiş, yıkanmış semizotu bir defa haşlanır ve süzülür; ete ilâve edilir, üzerine pirinç konur. Orta ateşte pişirilir.


ML® Etli Semizotu için tıklayın



SEMİZOTU (Kıymalı veya Etli)

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc10013
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,139 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kilo semizotu
1 küçük paket yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan pirinç
4 baş soğan
300 gr. kıyma veya kuşbaşı koyun eti
1 bardak su

Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp yıkanır ve yaprak yaprak gruplar halinde doğranır. Çentilmiş soğan, kuşbaşı etlerle veya kıyma ile birlikte sade yağda 10 dakika kadar etler veya kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulup ayıklanmış semizotu da buna ilâve edilir. Üzerine pirinç serpilip, suyu ve tuzu da konduktan sonra, evvelâ 10 dakika kadar buharlı, sonra hafif ateş üzerinde 1 saat kadar tıkırdatarak pişirilip, ateşten alınarak tabağa aktarılıp sıcak servis yapılır.


ML® Semizotlu Makarna için tıklayın


Etli semizotu

çimçim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2007
Mesajlar: 108
Şehir: Mordoğan-İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc15517
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007
2,529 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet semizotu
250 gr. koyun kuşbaşı
1 adet iri kuru soğan
1 adet domates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
tuz

İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir.
Üzerine et eklenir suyunu salıp çekince, rende domates, pirinç, temizlenmiş doğranmış semizotu, tuz ve 1 su bardağı su katılır.
Kapaklı olarak 10-15 dakika pişirilir.


ML® Fırında Peynirli Semizotu için tıklayın


Etli semizotu

Siyah Lale
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc16320
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
2,921 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg semizotu
2 soğan
1 domates
250 gr kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
tuz

Semizotlarının kök kısımlarını kesin. Yapraklı kısımlarını bol suda bir kaç kez yıkayın. Süzüp doğrayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
Eti soğana ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 bardak su ve tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Semizotu, pirinç ve domatesi ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kuşbaşı etli semizotu

mehtap
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc16384
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
3,120 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet semizotu
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet domates
2 su bardağı sıcak su
Yarım kahve fincanı pirinç
tuz

Bir tencereye tereyağı, kuşbaşı et ve küçük küçük doğradığımız soğanları koyarak iyice kavuralım. Domatesleri küp küp doğrayıp etlere ilave edelim ve 5 dakika sote-leyelim. Daha sonra sıcak suyu ilave ederek 45 dakika birlikte pişirelim. Semizotlarmı yıkayıp yemeklik doğrayalım. Etler pişin-ce, üzerine semizotu ve pirinçleri de ekleyip ağır ateşte 20-25 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.


ETLİ SEMİZOTU

YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75
Şehir: Merzifon
Kısa URL: https://ml.md/lc19155
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
2,388 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
250 gr. kuşbaşı et,
1 kg. semizotu,
2 adet domates,
2 kaşık pirinç,
2 adet soğan,
2 kaşık yağ,
tuz.

Yapılışı:
1- Semizotunu ayıklayıp aktarma suretiyle yıkayınız (5-6 defa).
2- Süzgece çıkarıp süzülmeğe bırakınız.
3- Ete, soğanı, yağı koyup hafif kavurunuz.
4- Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp ete ilave ediniz.
5- 1-2 defa da domatesle karıştırıp domatesleri öldürünüz.
6- 2 bardak sıcak su koyup etleri hafif pişiriniz.
7- Servis tabağına boşaltıp servis yapınız.


ETLİ SEMİZOTU

karamel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2008
Mesajlar: 59
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc20410
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008
2,353 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg. semizotu
3 Orta boy domates (veya salça)
1/2 Kg. kuşbaşı et
2 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz

İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
Etin pişmesine yakın, yıkanmış, doğranmış semizotlarını tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.


Kuşbaşı Etli Semizotu

vizyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc34571
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
2,441 defa indirildi / yazdırıldı




2000 gram semizotu
110 gram sadeyağı, ya da margarin (5,5 çorba kaşığı)
150 gram kuzu döşü
40 gram pirinç (1/1 kahve fincanı)
150 gram soğan (1 büyük)
3/4 bardak su, ya da et suyu
300 gram domates (2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Tuz

1 Bir tencereye; 5,5 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin, küçük kesilmiş 2 baş soğan ile, döş tarafından kuşbaşı kesilmiş 150 gram kuzu eti koyarak, et ve soğanlar suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar, ikide bir karıştırmak suretiyle aşağı yukarı yarım saat kavurmalı, sonra da kavrulmuş etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 2 büyük domates, ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ve beş dakika sonra da 4 bardak su, ya da et suyu ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak, ortadan daha az kuvvetteki ateşte etleri bir saat kadar pişmeye bırakmalıdır.
2 Etler pişmeye yüz tutunca, bunlara; ayıklanmış ve yıkanmış 2000 gram semizotu ile, ayıklanmış veyıkanmış yarım kahve fincanı da pirinç katarak, semizotları iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 - 45 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.


SEMİZOTU ETLİ

derya&deniz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc44612
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
2,601 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 kilo semizotu
500 gram kuzu eti
200 gram sadeyağ
2 büyük baş soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2 çay kaşığı tuz.

Semizotu ayıklanır ve iyice yıkanır. Ufak ufak doğranır. Kuşbaşı etlerimiz, rendelenmiş soğan ile beraber yağda pembe kavrulur. Semizotları ilave edilir. Orta ateşte, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Sonra üzerine pirinç dökülür, kanştrmadan ocak üzerinde yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Yanında yoğurt ile de servis yapılır.


ETLİ SEMİZOTU

kuzey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc53816
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,276 defa indirildi / yazdırıldı




Körpe ve taze semizotunu doğrayınız. Çentilmiş soğan ile sadeyağda kavrulmuş kuşbaşı et ya da kıymayı karıştırarak bir tencereye koyunuz. Üzerine yeteri kadar tuz ekiniz, bir miktar da su ilave ederek tencereyi ateşe koyunuz. Pişince ve suyu azalmca ateşten indiriniz.

Not: Eğer semizotu çok fazla körpe ise içine bir miktar pirinç katınız. Fakat bu durumda tencereye su ilave etmek gerekecektir.


ETLİ SEMİZOTU

Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61267
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011
2,465 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo semizotu
5 buçuk çorba kaşığı (silme) sadeyağ
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
2 iri domates
150 gram kuzu eti
1 bardaktan biraz eksik et suyu
biraz tuz

Tencereye yağı, rendelenmiş soğan ve eti koyunuz. Saldığı suyu çekinceye kadar 25-30 dakika karıştıra karıştıra kavurunuz. Sonra soyulup doğranmış domatesi ilâve edip bir iki sefer çevirdikten sonra, et suyunu ve tuzu ilâve ediniz. Orta ateşte 50-60 dakika pişiriniz.
Etler yumuşayınca da ayıklayıp yıkadığınız semizotu ve pirinci ilâve ediniz. Kapağını kapayıp, iyice yumuşayıp pişinceye kadar 40-50 dakika pişiriniz ve sıcak servis yapınız.






ETLİ SEMİZOTU Tarifleri Kırmızı Lahana Tarifleri



(11 adet ETLİ SEMİZOTU 391,384 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort