| 
 
 
 | 
ETLİ SEMİZOTU | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8047 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram et
 
2 çorba kaşığı sadeyağ
 
1,5 kilo semizotu
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
3 baş soğan
 
Yeteri kadar tuz.
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
 
Bir kap içinde et, soğan iki kaşık yağda kavrulur. Bir kaşık domates salçası ve su ilâve edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Temizlenmiş, yıkanmış semizotu bir defa haşlanır ve süzülür; ete ilâve edilir, üzerine pirinç konur. Orta ateşte pişirilir.
 
 
 ML® Etli Semizotu için tıklayın
 
 
  
 | 
SEMİZOTU (Kıymalı veya Etli) | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10013 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
3,305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kilo semizotu 
 
1 küçük paket yağ 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 fincan pirinç
 
4 baş  soğan
 
300 gr. kıyma veya kuşbaşı koyun eti 
 
1 bardak su
 
 
Yapılışı:
 
Semizotları ayıklanıp yıkanır ve yaprak yaprak gruplar halinde doğranır. Çentilmiş soğan, kuşbaşı etlerle veya kıyma ile birlikte sade yağda 10 dakika kadar etler veya kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulup ayıklanmış semizotu da buna ilâve edilir. Üzerine pirinç serpilip, suyu ve tuzu da konduktan sonra, evvelâ 10 dakika kadar buharlı, sonra hafif ateş üzerinde 1 saat kadar tıkırdatarak pişirilip, ateşten alınarak tabağa aktarılıp sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Semizotlu Makarna için tıklayın
 
  
 | 
Etli semizotu | 
  | 
çimçim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 108 Şehir: Mordoğan-İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15517 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
2,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 demet semizotu
 
250 gr. koyun kuşbaşı
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 adet domates
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 su bardağı su
 
tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir.
 
Üzerine et eklenir suyunu salıp çekince, rende domates, pirinç, temizlenmiş doğranmış semizotu, tuz ve 1 su bardağı su katılır.
 
Kapaklı olarak 10-15 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Fırında Peynirli Semizotu için tıklayın
 
  
 | 
Etli semizotu | 
  | 
Siyah Lale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16320 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007 
3,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1  kg semizotu
 
2 soğan
 
1 domates
 
250 gr kuzu kuşbaşı
 
2  çorba kaşığı margarin
 
Yarım su bardağı pirinç
 
1 su bardağı su
 
tuz
 
 
Semizotlarının kök kısımlarını kesin. Yapraklı kısımlarını bol suda bir kaç kez yıkayın. Süzüp doğrayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
 
Eti soğana ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 bardak su ve tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Semizotu, pirinç ve domatesi ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kuşbaşı etli semizotu | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16384 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
3,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 demet semizotu
 
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 su bardağı sıcak su
 
Yarım kahve fincanı pirinç
 
tuz
 
 
Bir tencereye tereyağı, kuşbaşı et ve küçük küçük doğradığımız soğanları koyarak iyice kavuralım. Domatesleri küp küp doğrayıp etlere ilave edelim ve 5 dakika sote-leyelim. Daha sonra sıcak suyu ilave ederek 45 dakika birlikte pişirelim. Semizotlarmı yıkayıp yemeklik doğrayalım. Etler pişin-ce, üzerine semizotu ve pirinçleri de ekleyip ağır ateşte 20-25 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
ETLİ SEMİZOTU | 
  | 
YaseminT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19155 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
2,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. kuşbaşı et, 
 
1 kg. semizotu, 
 
2 adet domates, 
 
2 kaşık pirinç, 
 
2 adet soğan, 
 
2 kaşık yağ, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Semizotunu ayıklayıp aktarma suretiyle yıkayınız (5-6 defa).
 
2-  Süzgece çıkarıp süzülmeğe bırakınız.
 
3-  Ete, soğanı, yağı koyup hafif kavurunuz.
 
4-  Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp ete ilave ediniz.
 
5-  1-2 defa da domatesle karıştırıp domatesleri öldürünüz.
 
6-  2 bardak sıcak su koyup etleri hafif pişiriniz.
 
7-  Servis tabağına boşaltıp servis yapınız.
  
 | 
ETLİ SEMİZOTU | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20410 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. semizotu
 
3 Orta boy domates (veya salça)
 
1/2 Kg. kuşbaşı et
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
 
Etin pişmesine yakın, yıkanmış, doğranmış semizotlarını tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
Kuşbaşı Etli Semizotu | 
  | 
vizyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2009 
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34571 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009 
2,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2000 gram semizotu
 
110 gram sadeyağı, ya da margarin (5,5 çorba kaşığı)
 
150 gram kuzu döşü
 
40 gram pirinç (1/1 kahve fincanı)
 
150 gram soğan (1 büyük)
 
3/4 bardak su, ya da et suyu
 
300 gram domates (2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
 
Tuz
 
 
1 Bir tencereye; 5,5 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin, küçük kesilmiş 2 baş soğan ile, döş tarafından kuşbaşı kesilmiş 150 gram kuzu eti koyarak, et ve soğanlar suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar, ikide bir karıştırmak suretiyle aşağı yukarı yarım saat kavurmalı, sonra da kavrulmuş etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 2 büyük domates, ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ve beş dakika sonra da 4 bardak su, ya da et suyu ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak, ortadan daha az kuvvetteki ateşte etleri bir saat kadar pişmeye bırakmalıdır.
 
2 Etler pişmeye yüz tutunca, bunlara; ayıklanmış ve yıkanmış 2000 gram semizotu ile, ayıklanmış veyıkanmış yarım kahve fincanı da pirinç katarak, semizotları iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 - 45 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
SEMİZOTU ETLİ | 
  | 
derya&deniz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44612 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009 
2,713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
1 kilo semizotu
 
500 gram kuzu eti
 
200 gram sadeyağ
 
2 büyük baş soğan
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
2 çay kaşığı tuz.
 
 
Semizotu ayıklanır ve iyice yıkanır. Ufak ufak doğranır. Kuşbaşı etlerimiz, rendelenmiş soğan ile beraber yağda pembe kavrulur. Semizotları ilave edilir. Orta ateşte, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Sonra üzerine pirinç dökülür, kanştrmadan ocak üzerinde yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Yanında yoğurt ile de servis yapılır.
  
 | 
ETLİ SEMİZOTU | 
  | 
kuzey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2010 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53816 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Körpe ve taze semizotunu doğrayınız. Çentilmiş soğan ile sadeyağda kavrulmuş kuşbaşı et ya da kıymayı karıştırarak bir tencereye koyunuz. Üzerine yeteri kadar tuz ekiniz, bir miktar da su ilave ederek tencereyi ateşe koyunuz. Pişince ve suyu azalmca ateşten indiriniz.
 
 
Not: Eğer semizotu çok fazla körpe ise içine bir miktar pirinç katınız. Fakat bu durumda tencereye su ilave etmek gerekecektir.
  
 | 
ETLİ SEMİZOTU | 
  | 
Tutkunaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61267 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011 
2,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo semizotu
 
5 buçuk çorba kaşığı (silme) sadeyağ
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 soğan
 
2 iri domates
 
150 gram kuzu eti
 
1 bardaktan biraz eksik et suyu
 
biraz tuz
 
 
Tencereye yağı, rendelenmiş soğan ve eti koyunuz. Saldığı suyu çekinceye kadar 25-30 dakika karıştıra karıştıra kavurunuz. Sonra soyulup doğranmış domatesi ilâve edip bir iki sefer çevirdikten sonra, et suyunu ve tuzu ilâve ediniz. Orta ateşte 50-60 dakika pişiriniz.
 
Etler yumuşayınca da ayıklayıp yıkadığınız semizotu ve pirinci ilâve ediniz. Kapağını kapayıp, iyice yumuşayıp pişinceye kadar 40-50 dakika pişiriniz ve sıcak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |