| 
 
 
 | 
Etli Ramazan Pilavı | 
  | 
Çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24890 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008 
2,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak baldo pirinç
 
500 gram kuzu kuşbaşı
 
100 gram tereyağ
 
Maydanoz
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. . Etleri yağda kavurun. Kendi yağma pişirin ve pilava katın. Maydanozunu da katıp karıştırın. Hazırdır ve servis yapın.
  
 | 
Etli Ramazan Pilavı | 
  | 
berzan47 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24366 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008 
2,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 su bardağı pirinç
 
500 gr. kuşbaşı kuzu, ya da koyun eti
 
1 baş soğan
 
1 çorba kaşığı yağ
 
3 bardak su
 
2 adet domates (istenirse)
 
2 çorba kaşığı tereyağı (pilav için)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Eti sulu olarak pişirin. Islatılan ve süzülen pirinci suya salıp pilavı pişirin. (Et piştikten sonra kalan suyun pilavı pişirecek ölçüde olmasına dikkat edin, yeterli değilse kaynar su ekleyin.)
 
Dinlendirdikten sonra servis yapın.
  
 | 
Etli Ramazan Pilavı | 
  | 
HANIMELI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15974 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2007 
3,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
 
1 su bardağı nohut
 
2 su bardağı piriç
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Etin üzerine ince kıyılmış soğan eklenir yumuşayana kadar haşlanır, nohut da ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır, pilavın pişeceği tencereye tereyağı konur, yarım saat suda bekletilmiş süzülmüş pirinç eklenir, şeffaflaşana kadar kavrulur, üzerine süzülmüş soğanlı et, haşlanmış nohut, tuz ve et suyu katılır, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, 10 dakika orta ateşte, 12 dakika kısık ateşte pişirilir, yarım saat demlendirilir, dikkatlice karıştırılarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |