| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Pide | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4621 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
3,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 1/2 su bardagi un
 
2 yemek kasigi tuz
 
3/4 yemek kasigi kuru maya
 
1 tatli kasigi seker
 
1/2 su bardagi su
 
1/2 su bardagi sivi yag
 
1 1/2 su bardagi yoğurt
 
2 orta boy soğan
 
3 orta boy domates
 
2 4/5 su bardagi kiyma
 
1 yemek kasigi biber salçasi
 
 
Unun 2 yemek kasigini ayirarak tuzla karistirin. Ortasini açarak maya, seker, 1/4 su bardagi ilik su ile birtlikte karistirarak 10 dakika kabarmasini bekleyin. Kabardiktan sonra 1/2 sivi yag ile yogurdu ekleyin ve 1 saat mayalanmasi için birakin. Dogranmis soğan ve domatesi kiyma ve salça ile kavurun. Tuz 1/4 su ve karabiberi ekledikten sonra karisimi 8`e bölün.
 
Mayalanan hamuru da 8`e bölün ve oklava ile oval yufkalar açin. Kiymali içi hamurun üzerine kenarlarda 1 cm. bosluk kalacak seilde yayin. Önceden isitilmis firinda 10 dk. pisirin.
 
 
 ML® Tavuklu Pide için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Pide Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |