| 
 
 
 | 
Pazı Boranisi | 
  | 
dj murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100951 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2014 
2,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kuzu kuşbaşı
 
1 demet pazı
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı kişniş
 
1 çay kaşığı kimyon
 
isteğe göre Damlasakızı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Tuz
 
Çörekotu
 
 
Bir tencerede margarini eriterek kuşbaşı eti kavurun.
 
Soğanı dörde bölerek etin üzerine ekleyin.
 
Etler yumuşayıncaya kadar pişirin, eğer yemeğin suyu az gelirse, ½ su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
 
Etler piştikten sonra soğanları çıkarın, ince ince doğradığınız pazı yapraklarını ve saplarını
 
ekleyin.
 
Baharatları ve damla sakızını ekleyerek kısık ateşte pişirin.
 
Sarımsaklı yoğurt ile, üzerine çörek otu serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Borani (pazı) | 
  | 
kayıt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118877 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2016 
2,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Arzu Özyurt
 
 
1 demet pazı
 
1 adet büyük soğan
 
½ kilogram kuşbaşı et
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam karabiber
 
Yeteri kadar kaynamış su
 
Yuvarlağı için:
 
2 su bardağı köftelik bulgur
 
½ kilogram çiğ köftelik et
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam kırmızı biber
 
Sosu için:
 
Bir kase süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Yarım kilo kuşbaşı et yıkanıp üzerini örtecek kadar suyla birlikte ocağa konur. Soğan diş diş doğranır haşlanmakta olan ete pişmek üzere eklenir. Et ve soğan pişerken yemeğin önceden haşlanmış nohut, domates, biber salçası eklenir. Pazı yıkanır incecik kıyılır üzerine tuz atılarak ovulur. Çıkan suyu avuç içinde sıkılarak ocaktaki etli karışıma tuz, karabiber ile birlikte eklenir pişmeye bırakılır. Diğer tarafta köfte harcı için yoğurma tepsisine bulgurlar alınır. Eti, tuzu, kırmızı biberi eklenerek çiğ köfte gibi yoğrulur. Harçtan alınan küçük parçalar misket büyüklüğünde yuvarlanır. Köfteler şekil alırken kızması için ocağa sıvı yağ koyup şekil alan köfteler kızgın yağda kızartılır. Süzme yoğurt ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Pişen nohutlu et ve pazı karışımı kepçeyle tabağa alınır. Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt en üstede kızartılan misket büyüklüğündeki köfteler konarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Pazılı Borani | 
  | 
ziynet yılmaz 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.10.2016 
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120597 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2016 
2,170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 kg pazının kök kısımları
 
1 soğan
 
500 gr kuzu eti
 
Yarım su bardağı nohut
 
1 su bardağı et suyu
 
2/3 bardağı ince bulgur
 
Yarım su bardağı kuru börülce
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
 
Nohut ve kuru börülceyi bol suda yıkayıp ayrı kaplarda şişmesi için bir gece önceden bekletin. Nohut ve börülceyi bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.
 
Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz bakliyatları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızıbiberi gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Pazı Borani | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4812 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019 
5,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
300 gram parça et 
 
Tuz 
 
250 gram yağsız kıyma 
 
3-4 yemek kaşığı Sıvı yağ 
 
1 demet pazı 
 
1 su bardağı nohut 
 
2 su bardağı bulgur 
 
1 çorba kaşığı un 
 
Karabiber
 
Pul biber 
 
Tarçın 
 
 
Sıvı yağda etlerin altı üstü kızartılır. 
 
Akşamdan ıslatılmış nohut (eğer nohut haşlanmışsa et piştikten sonra ilave edilecek) etlerin üzerine konup su eklenerek pişmeye bırakılır.
 
Pazı sapları doğranıp az su ile haşlanır.
 
Bulgur, kıyma, un, baharatlar ve suyla nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
 
Etli nohut karışımı pişince üzerine haşlanan pazılar suyuyla konur.
 
Malzemelerin hepsi tuz da eklenerek iyice pişirilir.
 
Bulgur köfteleri ayrı bir yerde az sıvı yağda hafifçe kızartılır.
 
Büyük bir çukur kâseye etli-nohutlu-pazılı karışım boşaltılır, bulgur köfteleri ilave edilerek üzerine kırmızı pul biber konularak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |