| 
 
 
 | 
Etli Patlıcanlı Pilav | 
  | 
olay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80350 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012 
1,819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı pirinç
 
3 adet patlıcan
 
400 gram kuşbaşı et
 
100 gram çiğ badem
 
20 gram fıstık
 
2 domates
 
1 soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyip rendelenmiş soğanla 5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domateslerle sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Bu arada patlıcanları dilimleyip yağda kızartın. Etleri de suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup pilavın içine ekleyip karıştırın. Daha sonra kızarmış patlıcanları kek kabına dizin ortasına etli pilavı doldurun patlıcanlarla kapatıp 15 dakika fırında pişirip çıkartın. Servis yaparken kavrulmuş fıstık ve bademlerle süsleyin.
  
 | 
ETLİ PATLICANLI PİLAV | 
  | 
Kenan Manaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22913 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008 
3,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 su bardağı pirinç
 
1,5 kg. kuşbaşı kuzu eti
 
1 soğan
 
1 domates
 
3 kasık tereyağı
 
1 kg. patlıcan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına bir cm. kalınlığında kesin. Yarım saatten az olmamak şartıyla patlıcanları tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kâğıt havlu üzerine koyun. Patlıcanları pilav tenceresine bir kısmı dışarı sarkacak şekilde aralıksız dizin. Tereyağını eritip soğanı ve kuşbaşı etleri kavurun. Tuz ve karabiber katıp 1,5 bardak sıcak su ilâvesiyle etleri kısık ateşte iyice pişirin.
 
Pişen etleri varsa suyundan ayırıp patlıcanların üzerine yayın. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve yarım saat kadar sıcak suda bekletin ve suyunu süzün. Pirinci, pişen etlerin üzerine yayın ve sarkan patlıcanları üzerine düzgünce kapatın. Patlıcanların üzerine bir tabak kapatın. 3,5 su bardağı sıcak su ilâvesiyle pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi bir servis tabağına ters çevirin ve pasta dilimi keser gibi keserek servis yapın.
  
 | 
Etli Patlıcanlı Pilav | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3622 
Gönderme Tarihi: 11.May.2006 
2,453 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyun eti (kemikli) - - 360 gram
 
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
 
Patlican 2 küçük boy 300 gram
 
Sivi yag (kizarirken çektigi) 7 yemek kasigi 70 gram
 
Sogan 2 orta boy 120 gram
 
Margarin 4 yemek kasigi 40 gram
 
Domates 1 büyük boy 200 gram
 
Kara biber 2 tatli kasigi 4 gram
 
Su 3 1/2 su bardagi 700 gram
 
 
Eti alti parçaya böl, kisik ateste kendi suyu ile 40 dakika pisir, 1 tatli kasigi tuz ekleyip yumusayincaya degin pisirmeye devam et. Patlicani aralikli soy, 2 santimetreküp irilikte dogra, kizdirilmis degin yagda pembe renkte kizart. Sogani soy, yika, ince ince dogra, margarinle birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 4-5 dakika öldür, domatesi yika, soğanin üzerine rendele, kalan tuz, kara biber ve suyu kat, isitarak kaynama derecesine getir. Eti 20-25 santimetre çapinda tabani yuvarlak bir tencerenin ortasina kubbe seklinde yerlestir. Kenarlarina kizarmis patlıcan dilimlerini sirala. Pirinci yika, süz, patlıcanlarin üzerine koy, kaynamakta olan suyu pirinçli karisimin seklini bozmadan yavas yavas tencereye ekle. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Ters çevirerek servis tabagina al.
  
 | 
Etli Patlıcanlı Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2824 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan(iri ve kalın tercih edilmeli)
 
2 su bardağı pirinç
 
1/2 kg yağsız kuşbaşı et
 
200 gr haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
 
200 gr haşlanmış ve küçük doğranmış mantar
 
tuz
 
karabiber
 
kızartmalık yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı et suyu
 
2 su bardağı su (sıcak olmalı)
 
 
Patlıcanlar alacalı soyulur ve bir parmaktan biraz daha ince uzunlamasına kesilir. Sıvı yağın içine tereyağı eklenir ve patlıcanlar yağ iyice kızınca iyice pembeleşinçeye kadar kızartılır. Ne kadar çok kızarırsa o kadar lezzetli olur. Kızaran patlıcanlar kağıt havlu üzerine bırakılır ve fazla yağı çektirilir. Bu arada pirinç beyaz suyu tamamen kayboluncaya kadar yıkanır ve kuşbaşı etler iyice haşlanır. Çukur bir borcam yada tencereye patlıcanlar yan yana tüm tencereyi kaplayacak şekilde dizilir. Patlıcanların ince kısımları dışta kalmalıdır. Daha sonra borcama patlıcanların üzerine kuşbaşı etlerin yarısı konur. Bunun üzerine pirincin yarısı eklenir. Pirincin üzerine haşlanmış kestane ve mantar dökülür ve bunun üzerine kalan pirinç eklenir. En üste kalan et konur ve içine arzu edilen miktarda tuz ve karabiber karıştırılmış 2 su bardağı sıcak su ve et suyu eklenir. Daha sonra uçları tencereden sarkan patlıcanlar tek tek kapatılır. Yemek o an tencere içinde bir balkabağı görünümündedir. Daha sonra yemeğimiz önceden iyice ısıtılmış fırında suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca düz bir tepsiye ters çevrilir ve dilimlenerek kesildikten sonra afiyetle yenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |