| 
 
| 
 
 
 | 
 
ETLİ PATATES YAHNİSİ | 
 
  | 
Ayçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61516 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011 
2,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 kilo patates
 
750 gram kuşbaşı et (kuzu veya koyun but kısmından)
 
3 adet soğan
 
2 kaşık yağ
 
2 domates (veya bir kaşık salça)
 
tuz
 
karabiber
 
 
Bir tencere içerisinde kuşbaşı doğranmış et, ince çentilmiş soğan ve yağı kavurunuz. Kabukları çıkarılmış domates veya sulandırılmış salça ilâvesiyle, biraz daha kavurup, üzerine çıkacak kadar su koyup, kapağını kapatınız. Etler yumuşayıp pişince, soyulup, kuşbaşı doğranmış patatesleri ilâve edip, tuz atarak, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten indiriniz.
  
 | 
 
Etli Patates Yahnisi | 
 
  | 
hayran 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.10.2016 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120634 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016 
1,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
½ kg. kuşbaşı dana eti
 
4 adet orta boy patates
 
3 adet orta boy soğan
 
2 çorba kaşığı salça
 
2,5 su bardağı su
 
½ çay bardağı ay çiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuşbaşı etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekene kadar kavurun. Bu arada soğanları ve patatesleri soyun. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın, patatesi ise kuşbaşı doğrayın ve nişastalı bir sebze olduğu için kararmaması nedeniyle suyun içerisinde bekletin. Kavurduğunuz etin üzerine sıvı yağı ve soğanı ilave edin, karıştırılarak kavurma işlemine devam edin. Salçayı koyun ve az kavurduktan sonra üzerine patatesleri ilave edin. Kavurma işlemini bir süre daha devam ettirdikten sonra tuzu, biberi ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişen etli patates yahnisini maydanoz ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ETLİ PATATES YAHNİSİ Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |