4 patates
 
2 soğan
 
400 gram kuşbaşı et
 
3 diş sarımsak
 
2 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, karabiber, tuz, köri
 
 
Tencerede doğranmış etleri susuz olarak 5 dakika kavurun. Üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak suyu ve tereyağını da ilave edip baharatlarla tatlandırın. Çok az miktarda su ekleyip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
 
Patateslerin de içlerini oyup tenceredeki etleri içlerine paylaştırın. Tekrar tencereye alın. 15 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Taze kekiklerle tatlandırıp ikram edin.
 
 
 
  
 |