| 
 | 
| Etli Karalahana (Pancar) Dolması (Giresun) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171898 Gönderme Tarihi: 07.May.2023
 377 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 demet karalahana
 1/2 kıyma
 1.5 su bardağı pirinç
 Yarım demet maydanoz
 2 baş soğan
 2 kaşık salça
 Tuz
 
 Lahanalar yıkanır, sapı koparılır ve haşlanır, soğumaya bırakılır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ince doğranır ve kıymaya katılır. Maydanoz ile tuz ilave edilerek yoğrulur. Pancar yaprakları büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünür ve erişine hazırlanan kıymadan bir miktar konularak sarılır. Sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su konularak pişirilir.
 
 Not: Et yerine pirinçli iç hazırlanarak zeytinyağlı olarak da yapılabilir.
 
 
  
 
 | 
| Etli Kara Lahana Sarması (Giresun) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146929 Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
 850 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 demet karalahana
 500 gram kıyma
 1,5 su bardağı pirinç
 Yarım demet maydanoz
 2 adet soğan
 1 çorba kaşığı salça
 Tuz
 
 Karalahanaları güzelce yıkayın.
 Saplarını kopardıktan sonra haşlayın.
 Haşlarken çok fazla yumuşamamasına mutlaka dikkat edin. Çok yumuşayan lahanalar sarmanızı zorlaştıracaktır.
 Lahanalar soğurken, pirinçleri yıkayın.
 Ardından soğanları ince ince doğrayın.
 Kıyma, maydanoz ve tuzu da ilave ederek iç malzemeleri karıştırın.
 Kara lahana yapraklarını sarmadan önce büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
 Hazırlamış olduğumuz karışımdan bir miktar koyun ve sarın.
 Sarmaları tencereye dizin.
 Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su koyarak pişirin.
 Etli kara lahana sarmanız hazır.
 
 
  
 
 | 
| Etli Pancar (Karalahana) Sarması (Giresun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31627 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 6,768 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 2 demet karalahana
 1 kg. kıyma
 1.5 su bardağı pirinç
 Yarım demet maydonoz
 2 baş soğan
 2 kaşık salça
 Tuz
 
 Lahanalar yıkanır, sapı koparılır ve haşlanır, soğumaya bırakılır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ince doğranır ve kıymaya katılır. Maydonoz ile tuz ilave edilerek yoğrulur. Pancar yaprakları büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünür ve erişine hazırlanan kıymadan bir miktar konularak sarılır. Sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su konularak pişirilir.
 
 Not: Et yerine pirinçli iç hazırlanarak zeytinyağlı olarak da yapılabilir
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |