Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çılbır Tarifleri > Etli Omlet (3 adet - 112,747 defa bakıldı)

Etli Omlet


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Omlet

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10161
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,773 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yumurta
150 gr. lop et
2 çorba kaşığı yağ
Tuz

Lop et ince şeritler halinde kesilir, sonra enlemesine doğranır. Elde edilen ufak et parçalan bir tavada kızartılır ve soğumaya bırakılır. Etler soğuyunca üzerine yumurtalar kırılır, tuz atılır ve beş - altı defa hepsi birer kere çırpılır. Genişçe bir tavada yağ kızdırılır, etli yumurtalar tam ortasına boşaltılır. Çatalla birkaç kez karıştırıldıktan sonra yumurtaların sulu durumu gidinceye kadar tava hafifçe sallanarak omlet pişirilir. Omlet pişince çatalla üste doğru kıvrılır ve delikli kepçe ile servis tabağına alınır.


Etli Omlet

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc10552
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
2,801 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
2 çorba kaşığı margarin
150 gr pançeta
Tuz

Koyunun pançeta diye anılan but tarafına yakın, kaburga altındaki bölümünden alınacak 150 gr et ince şeritler halinde doğranır. Sonra bu şeritler enlemesine kesilir. Böylece elde edilen küçük parçalar tavada bir süre kızartıldıktan sonra bir kâseye konup soğumaya bırakılır. Etler soğuyunca üzerine yumurta konur. Tuz da katıldıktan sonra çatalla 5-6 kere karıştırılır. Genişçe bir tavaya yağ konur. Yağ iyice kızınca hazırlanan karışımın dörtte biri tavaya boşaltılır. Hızlı hızlı karıştırıldıktan sonra yumurtalar pişinceye kadar tava hafifçe sallanarak omlet pişirilir. Omlet pişince üste doğru çevrilerek kıvrılır, spatulayla tavadan alınıp bir tabağa aktarılır. Kalan malzeme aynı şekilde pişirilerek, servis yapılır.


Kırmızı Etli Omlet

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163450
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2022
183 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
200 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber

Etleri kolay pişmesi için küçük küçük doğruyoruz.
Sonrasında biraz su ve yağ ile kavuruyoruz, kavrulduktan sonra bir kaseye süzerek alıyoruz.
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışıma etleri ekleyip tavanın içine yavaşça dökün.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun. Pişme tamamlanınca omleti tavadan ters çevirerek servis tabağına aktarın.






Etli Omlet Tarifleri Çılbır Tarifleri



(3 adet Etli Omlet 112,747 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort