Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Nohutlu Firik Pilavı (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Nohutlu Firik Pilavı (Şanlıurfa)

hıdır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc126714
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2017
932 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kuşbaşı yağsız et - 50gr.
Nohut - 20 gr.
Firik -100 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Karabiber - 2 gr.
Tuz - 3 gr.

Nohut kolay pişmesi için bir gece öncesinden ıslatılır. Ertesi gün nohutlar ve etler ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tencereye sadeyağ konularak haşlanan etler burada pembeleşinceye kadar kavrularakfarklı ta bağa alınır. Ayıklanmış firik sadeyağla kavrulur, et suyu ilave edilir. Su kaynayınca nohut, karabiber ve tuz eklenerek nohut iyice pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılarak demlenmeye firikler üzerine etlerserilerekvebostana eşliğinde servis edilir.



Etli Nohutlu Firik Pilavı (Şanlıurfa)

Bahtiyar Canlı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130271
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2017
1,042 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

300 gr kuşbaşı yağsız et
4 bardak su
1 su bardağı nohut
2 su bardağı firik
4 yemek kaşığı sadeyağ
2 çay kaşığı karabiber
Tuz

Et bir tencereye konularak su ilavesiyle pişirilir. Geceden ıslatılan nohut bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yağ tencereye konulur, pişen etler içerisine atılıp pembeleşinceye kadar kavrulur, bir tabağa alınır. Tencerede kalan yağın içerisine ayıklanmış firik konulup kavrulur dört bardak et suyu ilave edilir. Su kaynayınca nohut, karabiber ve tuz ilave edilerek pişirilir. Demlenen firikler tabağa alınır, üzerine etler serilerek servis yapılır. Koruk salatası yada bostanayla yenilir.







Etli Nohutlu Firik Pilavı (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet Etli Nohutlu Firik Pilavı (Şanlıurfa) 22,179 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort