| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Milföy Sarma | 
 
  | 
mahinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72788 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012 
3,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. milföy hamuru
 
5 adet yumurta
 
1 demet pazı
 
250 gr kıyma
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Yumurtaları 10 dakika kadar haşladıktan sonra, kabuklarını soyalım.
 
Pazıları yıkayıp, saplarını keselim. Bir mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, kurutalım.
 
Kıymayı; galeta unu, baharat ve tuzla yoğuralım.
 
Milföy hamurunu 1 cm kalınlığında açıp, kıymayı eşit kalınlıkta hamurun üzerine yayalım.
 
Kıymanın üzerine önce pazı yapraklarını, daha sonra da yumurtaları dizelim. Daha sonra hamuru rulo şeklinde saralım.
 
Hazırladığımız hamuru yağladığımız tepsiye koyup, yumurta sarısı sürdükten sonra, 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
 
Sıcak olarak servis yapalım.
 
 
Not: Milföy hamurunu, mutlaka daha önceden yüksek ısıda ısıtılmış fırında pişirmeliyiz. Aksi takdirde, hamur istenilen ölçüde kabarmaz. Yumurtaları soğuk suya tutarsak daha kolay ve düzgün soyulur.
  
 | 
 
Etli Milföy | 
 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12937 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2007 
3,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
 
1 Adet Soğan
 
1/2 Kg Kuşbaşı Et
 
1 Çorba Kaşığı Salça
 
1 Bardak Su
 
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
 
12 Adet Milföy Hamuru
 
1 Adet Yumurta Sarısı
 
Tuz
 
 
Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun. 1 Adet soğanı yemeklik doğrayın. Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine yarım kg. kuşbaşı eti atıp, kavurun. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin. 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin. Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.
 
Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin. İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun. En üste de bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Milföyler sararınca fırından çıkarın. Ortalarına hazırladığınız etleri koyun. Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Milföy Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |