| 
 
 
 | 
Etli Mantar Sote | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68740 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011 
19,687 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuşbaşı et
 
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
 
Mantarları doğrayıp limonlu suda 10 dk kadar haşlayın (kararmasını önlemek için). Kuşbaşı eti sıvı yağda kavurun. İnce doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ekleyip 5 dk daha kavurun, haşlanan mantarı ve domatesi ekleyip baharatını katın ve yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
Etli Mantar Sote | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101377 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2014 
1,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuşbaşı et
 
500 gr mantar taze
 
10 adat arpacık soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
2 çorba kaşığı margarin
 
3 tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz, kekik
 
 
Kuşbaşı eti margarinve salça ile birlikte 10 dakika soteledikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip 5 dakika sonra mantarı ve baharatları ekleyip tencerenin ağzını kapatın pişmeye yakın tencerenin ağzını açıp suyunu çekmesini sağlayın.
  
 | 
Etli Mantar Sote | 
  | 
bakla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133521 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018 
3,503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuşbaşı et
 
300 gr taze mantar
 
1 kuru soğan
 
2 adet kırmızı yağ biberi
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 diş sarımsak
 
 
Etleri yayvan bir tavaya alalım sıvıyağ dökelim ve orta ateşte kavuralım. Etler suyunu çekince yemeklik doğranmış mantarları, biberleri ve soğanları ekleyelim. Sarımsak ve tuzu da ekleyip kavurmaya devam edelim. Kapağı kapalı bir şekilde etler ve mantarlar yumuşayana kadar pişirip servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Etli Mantar Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156958 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kadar kültür mantarı
 
1 tane soğan
 
1 tane domates
 
2 tane yeşilbiber
 
2 tane kırmızıbiber
 
200 gram kadar dana kuşbaşı et
 
Kimyon
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Mantarlarımızı güzelce temizleyip, doğruyoruz.
 
Tavamıza küçük doğranmış soğanımızı ve yağımızı alıp, soğanlarımızı kavuruyoruz.
 
Soğanlarımızın ardından biberlerimizi de doğrayıp, ekliyoruz.
 
Bu sırada doğranmış mantarlarımızı farklı bir tencerede suyunu salana kadar pişiriyoruz.
 
Bu işlem mantarın kara suyunu sote tarifimize dahil etmemek için gereklidir.
 
Yeterince pişen mantarlarımızın saldığı kara suyu döküyoruz.
 
Biberlerimiz biraz kavrulduktan sonra mantarlarımızı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
 
Domatesimizi rendeleyip, onu da yemeğimize ekledikten sonra, son malzemelerimiz olan baharatlarımızı ekliyoruz.
 
Etli mantar sotemizi kısık ateşte pişirip, alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |