|
Etli Makarna |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7555
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
13,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gram ince makarna,
300 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy soğan,
3 adet orta boy domates,
4 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri,
su
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et ve 2 kaşık yağ uygun bir tencereye konur ve her tarafı aynı oranda kızartılır. Doğradığımız soğanlar tenceteye ilave edilerek 15 dakika devamlı karıştırılarak kavrulur. Küp şeklinde doğramış olduğumuz domatesler ile birlikte üzerine 5 bardak sıcak su ilave edilir. Etlerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan indirilir. Makarnaları kırmadan tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzerek iki kaşık yağ ile karıştırılır. Üzerine et ile hazırlanan sos dökülerek tekrar karıştırılır. Tabağa alınan makarnaların üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpilerek servise sunulur.
ML® Etli Makarna için tıklayın
|
ETLİ MAKARNA |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75602
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 paket makarna
3 litre su
2 çorba kaşığı tuz
Kaşar peyniri rendesi
250 gram kuzu eti
2-3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet orta boy havuç
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/4 paket margarin
Tuz
Karabiber
Makarnaları, 3 litre su ve 2 çorba kaşığı tuz ile haşladıktan sonra süzüp, soğuk suyun içinde bekletelim.
İnce kıydığımız kuru soğanları, sıvıyağda pembeleştirdikten sonra, fındık büyüklüğünde kestiğimiz etleri ilave edip, iyice kavuralım.
Salçalarını, baharatını ve çok olmamak şartı ile suyunu katıp, ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edelim.
Etlerin pişmesine yakın, tavla zarı şeklinde kestiğimiz havuçları, sarımsakları ve kabuğunu soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesi tencereye ilave edip, hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
Etler piştiği zaman, tencerede fazla su kalmamasına dikkat edelim.
Makarnaları süzüp, margarin yağında 1-2 dakika kavurduktan sonra, servis tabağına alıp, üzerine hazırladığımız sosu ve kaşar peyniri rendesi ile birlikte koyup, servis yapalım.
|
Etli Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106529
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2015
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr minik doğranmış kuzu eti
1 paket fiyonk makarna
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
5 adet taze soğan
1 demet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı isot
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
Orta boy tencereye 1 litre su alınır kaynadıktan sonra biraz sıvı yağ ve tuz eklenir. Makarnaları da ekleyip kısık ateşte 7 dakika falan haşlanır. Diğer tarafta etler sıvı yağda kavulur. Üzerine küp küp doğranmış domatesler biberler ve minik doğranmış margarin sarımsaklar eklenir tencerenin kapağı kapatılır 4 5 dk pişirilir. Salça çok az suyla ezilip tencerenenin içine alınıp bir kaç dk sotelenir. Soğanlar ince ince kıyılıp tencerenin içine alınır en son isot ve baharatlar eklenip karıştırılır. Ilık makarnalar da tencerenin içine alınıp karıştırılır. Tencerenin kapağını kapatıp 10 15 dk dinlendirilip servis yapılır.
|
Etli Makarna |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24961
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Yarım bardak ayçiçek yağı
500 gram kuzu eti
4 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
Maydanoz
Makarnayı az yağlı tuzlu suda haşlayıp soğuk suyla soğutup süzdürün. Tepsiye dökün. Etleri ufak ufak doğrayıp yağda kavurun. Soğanları da ufak ufak doğrayın. Domatesi, biberi de doğrayıp ete katıp kavurun. Tepsideki makarnaya döküp fırına verin. Baharatını, tuzunu da katıp 20 dakika fırında pişirin. Maydanozu katın. Sıcak servis yapın.
|
ETLİ MAKARNA |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26930
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
500 gram ince makarna
50 gram sığır eti
2 adet soğan
3 adet domates
4 kaşık tereyağı
1 fincan rende gravyer peyniri veya kaşar
tuz.
HAZIRLANIŞI:
Et çok büyük parçalara ayrılır. Bir tencereye 2 kaşık tereyağı konur. Etler bu yağda her tarafı nar gibi oluncaya kadar pişirilir. Sonra küçük parçalara ayrılan soğan tencereye asılır 20 dakika daha kavrulur. Domatesler ayıklanıp aynı tencereye doğranır beş dakika daha pişirildikten sonra, beş bardak sıcak su katılır ve üç saat pişmeye bırakılır. Etler iyice pişip salça koyulaşınca ateşten indirilir, bir kenara konur. Makarnalar hiç kırılmadan tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır, süzülür Makarna evvelâ 2 kaşık tereyağla harmanlanır, sonra etle hazırlanan salçayla iyice karıştırılır ve üzerine bir fincan rendelenmiş gravyer (bulunmazsa kaşar peyniri) dökülür ve sofraya getirilir.
|
Etli Makarna |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65340
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kelebek makarna
1 adet havuç
3-4 taze soğan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
Kekik
Karabiber
Tuz
50 gr. kaşar peynir
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanları ince kıyıp yağ ile beraber üç dakika pişirin. Üstüne küp doğranmış havuç, et ve sarmısağı koyup sote edin. Etler suyunu bırakıp çekince doğranmış domatesleri ve makarna haşladığınız sudan bir çay bardağı etlerin üzerine döküp beş dakika daha pişirin. Makarnayı etlerle karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökerek beş dakika fırınlayın.
|
Etli Biberli Makarna |
|
hak
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc125816
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2017
1,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
6 litre su
150 gr dana kıyma
3 adet yeşil biber
6 yemek kaşığı yağ
İlk önce 6 litre suda makarna haşlanır ve pişince süzülür. daha sonra dana kıyma bir tavaya alınır ve suyunu çekene kadar kavrulur. Sonra yağ eklenir ve biberler de ince ince doğranıp eklenir. Hazırlanan sos servis tabağına alınan makarna üzerine dökülür ve servis edilir.
|
Etli Makarna |
|
ülke
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150623
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
484 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı et suyu
Yarım paket mantı tipi hazır makarna
Soğan
1 yemek kaşığı pekmez
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavaya tereyağını alıp kuşbaşı etleri mühürleyelim. En son karabiber ve tuzu ekleyip kenarda bekletelim. İçini kestiğimizde dışı pişmiş içi kanlı olması gerekiyor. Yani bu işlemi toplam 5 dakikada bitirmemiz lazım.
Makarnaları et suyu ile haşlayalım. Isterseniz üzerine normal su da ekleyebilirsiniz. Soğanları piyazlık doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım en son üzerine pekmezi de ekleyip karamelize edelim.
Makarnaların içine 1' er kuşbaşı parça et koyup fırın kabımıza alalım. Üzerine karamelize soğanları ekleyip 180 derecede 20 dakika fırınlayalım.
Not: Fırın kabınızın üzerini fırınlamadan önce mutlaka ıslatılmış bir yağlı kağıt ile kapatalım. Yoksa makarnalarımız kuruyabilir.
|
|