Kısa URL: https://ml.md/lc51480
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
3,009 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kurutulmuş taze fasulye
200 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Fasulyenin üzerine sıcak su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Diğer yanda ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine et ve salça eklenir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Tuz ve haşlanmış fasulye katılır. Ayrıca 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Kaynama noktasına geldikten sonra yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc106922
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram kurutulmuş yeşil fasulye
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Yeşil fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Bir tencereye kıyma ve yağ alınır kavrulur.
Kıyılmış soğanlar ilave edilerek bir süre daha kavrulur. Salça, kırmızı toz biber, tuz ve fasulye ilave edilerek üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.