Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Kuru Patlıcan Dolması (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gaziantep Usulu Kuru Patlıcan Dolması

Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc134902
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
1,503 defa indirildi / yazdırıldı




15 adet kuru patlıcan
200 gr orta yağlı kıyma
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı pirinç
Çeyrek su bardağı bulgur
1 dolu yemek kaşığı domates salça
1 dolu yemek kaşığı acı biber salça
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Çeyrek su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 adet kırmızı biber
Dolmanın sosu için:
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuru patlıcanları 15-20 dakika kadar kaynatalım. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirelim. Diğer tarafta dolmanın içi için tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğuralım. Karışan iç malzeme ile patlıcanların içini dolduralım. İçerisindeki bulgur ve pirinç piştikçe şişeceğinden patlıcanları üstten 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerekmektedir. Üzerini dolmanın ağzı büyüklüğünde kesiğiniz kırmızı biber ile kapatıp bir tencere dizelim. İç malzemelerin dağılmaması için dolmaları geniş bir tencerede tek sıra halinde pişirilmesini öneririz. Eğer sığmaz ise üst üste de sürekli pişmesini kontrol ederek pişirebilirsiniz. Diğer tarafta dolmanın sosu için salçayı ve yağı kaynar su içerisinde karıştıralım ve tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerinde dolmaların üzerini çok hafif geçene kadar gezdirelim. Sürekli suyu kontrol edilerek pişmesi beklenir.



Kuru Patlıcan Dolması (Gaziantep)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176919
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

10 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
250 gram kıyma (dana veya kuzu tercih edilebilir)
1 büyük soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Üzeri İçin:
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber veya kırmızı biber salçası

Kuru patlıcanları bir gece önceden sıcak suda bekletin, yumuşamasını sağlayın.
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ince doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan soğana kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, pirinç, tuz ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alın.
Kuru patlıcanları sıvı yağda hafifçe kızartın.
Kızarmış patlıcanların içlerine hazırladığınız iç malzemeyi doldurun.
Patlıcanların ağız kısımlarını kürdanla kapatın.
Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine yoğurt dökün.
Üzerine tereyağı ve pul biber veya kırmızı biber salçasıyla sos hazırlayıp gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.







Etli Kuru Patlıcan Dolması (Gaziantep) Tarifleri Batman Yemekleri



(2 adet Etli Kuru Patlıcan Dolması (Gaziantep) 144,337 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort