Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Kuru Fasulye (Düdüklü)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Kuru Fasulye (Düdüklü Tencere)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157330
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kuru fasulye
300 gr dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı acı biber salça
4 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Pulbiber
Tuz

Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatın, ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Öncelikle etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alın ve rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğanı ekleyin. Soğanlarla eti biraz kavurduktan sonra salçaları da ekleyin ve karıştırın.
Ardından kuru fasulyeyi de tencereye ilave edin. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve pulbiberini de ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Düdüklü tencerenin ne kadar ocakta kalacağını fasulyenin pişme durumuna göre ayarlayın. Kapağı açtığınızda pişmemişse o şekilde biraz daha pişmesini bekleyebilirsiniz. Kuru fasulye yemeğiniz hazır.



Düdüklüde Etli Kuru Fasulye

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157233
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021
581 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak kuru fasulye
200 gr dana eti
1 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
Sıvı yağ
1 soğan
Tuz

Bir gece önceden kuru fasulyeleri su dolu bir kapta bekletiyoruz.
Ertesi gün suyunu döküp, tekrar yıkıyoruz.
Daha sonra fasulyelerimizi bir tencereye alıyoruz.
Üzerine geçecek kadar su ekleyip, kaynatıyoruz.
Düdüklümüze kuşbaşı doğradığımız etleri atıyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra ete biraz yağ döküp doğradığımız soğanı katıyoruz.
Soğanlar pişince, salçaları ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
Fasulyeleri de ekleyip karıştırıp üzerine isteğe göre su koyuyoruz.
Yemeğinizin sulu olmasını istiyorsanız, fasulyelerin üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ilave edin.
Tuzunu da atıyoruz.
Düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
Düdüklü kaynadıktan sonra, 30-35 dakika pişiriyoruz.
Eğer çok yumuşak fasulye seviyorsanız biraz daha pişirin.



Etli Kuru Fasulye (Düdüklü)

nurcan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2009
Mesajlar: 100
Şehir: Etlik-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc35005
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2009
5,171 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram fasulye (2 bardak)
250 gram kuşbaşı doğranmış et
120 gram sadeyağ, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
300 gram soğan (büyük)
500 gram domates (3 büyük) ya da 100 gram tuzsuz domates salçası (1 kahve fincanı)
3 bardak su, ya da et suyu
2 sivri kırmızı biber
Tuz

Düdüklü tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, küçük kesilmiş 3 büyük baş soğan ile, kuşbaşı doğranmış 250 gram koyun döşü koyarak, etlerin hafif renkleri dönünceye kadar aşağı yukarı 10 dakika kavurmalı, sonra etlere; soyulmuş ve küçük kesilmiş üç büyükçe domates, ya da 1 bardak su içinde eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 bardak su veya et suyu, 2 sivri kırmızı biber, yarım çorba kaşığı da tuz ile bir gece önceden suda ıslatılmış ve süzülmüş 400 gram da kuru fasulye koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
Sonra tencereye yüksek ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da, bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, fasulyeleri yarıya kadar azaltılmış ateşte 50 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.

Not: Düdüklü tencerede pişen fasulyeler gaz yapmamaktadır. Bundan ötürü fasulyeleri bir süre haşlayıp suyunu süzmeye gerek yoktur.


ML® Etli Kuru Fasulye için tıklayın






Etli Kuru Fasulye (Düdüklü) Tarifleri İç Bakla Tarifleri



(3 adet Etli Kuru Fasulye (Düdüklü) 215,221 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort