Kısa URL: https://ml.md/lc64707
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,962 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kuru bamya
250 gr. kuşbaşı et
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz
Bamyaları bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyin ve 5 dakika bekletip süzün. Tereyağını eritin, doğranmış soğanı kavurun. Eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin, doğranmış domatesleri ekleyin. 5 dakika sote edip et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ekleyin. 30 dakika daha pişirin.
Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 15.12.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc106897
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı (4 kişilik )
300 gram kuru bamya
200 gram kuşbaşı et
3 adet orta boy soğan
2-2,5 litre su
2-3 adet limon
3 yemek kaşığı kuyruk yağı veya bir miktar margarin
½ kaşık salça
Tuz
Öncelikle kuyruk yağı tavaya atılır, hemen ardından et konulur ve kavrulur.
Soğanlar ince ince kesilerek ilave edilir.
Yarım kaşık salça ilave edilir.
Suyu ilave edilerek iyice kaynatılır.
Bamya, el bezinin arasında iyice ovularak tüyleri dökülür, birkaç limon dilimi ile haşlanır.
Ateşte kaynayan etli suya bamya ve tuz ilave edilir.
Ardından limonlar sıkılır.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.