|
Etli Kereviz Dolması |
|
Meltem Ünel
Aşçı
Kayıt: 01.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23557
Gönderme Tarihi: 01.May.2008
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
elma büyüklüğünde 2 kilo kereviz
kırmızı biber
maydanoz
tuz
karabiber
2 büyük soğan
300 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
Kerevizlerin kabuğu soyulup suda haşlanıp, içi kaşıkla oyulur. Kereviz büyükse, ortadan kesilip oyulur. İnce doğranmış soğan ile tuz, biberler ovulur. Kıyma, pirinç, su ilave edilip yoğrulur. Kerevizlerin içine doldurulur. Kısık ateşte pişirilir.
|
Etli Kereviz Dolması |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19220
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
3,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. dolmalık kereviz
250 gr. kıyma
2 kaşık pirinç
1 kaşık yağ
1 yumurta
1 limon
2 adet soğan
tuz
maydanoz
1 Kerevizlerin kök ve yeşil kısımlarını biraz kesiniz.
2 Kabuklarını soyup büyüklerini ortadan ikiye bölünüz.
3 İçlerini hafif oyup yıkayınız.
4 Limonlu tuzla suda haşlayınız.
5 Etli dolma içini hazırlayınız.
6 Kerevizlere doldurunuz.
7 Bir bardak su, yarım limon suyu koyup pişiriniz.
8 Kerevizler yumuşayınca pirinçte uzayınca terbiyeyi koyup ateşten alınız.
İçin Yapılışı:
1 Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz.
2 Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
3 Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
4 Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.
5 Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp kerevizleri doldurunuz.
|
Etli Kereviz Dolması |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8109
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo kereviz
1 yumurta sarısı
250 gram kıyma
1/2 limon
2 çorba kaşığı pirinç
2 baş soğan
1 kaşık sadeyağ
Yeteri kadar tuz ve dereotu.
Kerevizin dış kabukları temizlendikten sonra ikiye 'bölünür. Ortası çukur bırakılarak içi alınır. Etrafı düzeltilerek enginar şekline konur. Bir kez makineden geçirilmiş et, pirinç, kıyılmış soğan, dereotu, tuzla birlikte yoğrulur. Bu kıyma ile kerevizin göbeklerine doldurulur, yağlı, ıslak kâğıtla güzelce sarılır ve pişireceğimiz kaba yerleştirilir. Bir kaşık yağ, yarım limon, su ilâve edilerek orta ateşte pişirilir.
Bir kap içinde bir yumurta sarısı, iki kaşık soğuk su ile çalkalanır. Üzerine kerevizin suyu konur. Yumurta kokusu çıkana kadar pişirilerek kerevizin üzerine dökülür, yeneceği zaman kâğıttan çıkarılarak servis yapılır.
ML® Kereviz Dolması (görsel)
|
ETLİ KEREVİZ DOLMASI |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16356
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. İri boy kereviz
250 gr. Koyun kıyması
1 Soğan
1 Havuç
2 Yemek kaşığı sadeyağ
1 Çorba kaşığı pirinç
tuz, karabiber,
limon.
Soyup yıkadığınız kerevizleri tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Sonra bunları ortadan ikiye bölerek göbek kısımlarını bir kaşıkla oyup, bunları İçi yağlanmış olan bir tepsiye dizin.
Diğer tarafta soğanla kıymayı birlikte yağda hafif olarak kavurduktan sonra buna zar gibi doğradığınız havuçları ve haşlanmış pirinci de ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız bu harcı kerevizlerin göbek kısımlarına doldurarak, tepsiye koyun ve ağır ateşte on beş dakika pişirin.
ML® Kereviz Dolması için tıklayın
|
Kıymalı Kereviz Dolması |
|
katibim19
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc82672
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kereviz
1 soğan
300 gram kıyma
3 diş sarımsak
1 su bardağı ince pirinç
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Yarım demet nane
Kıymayı rendelenmiş soğan, sarımsaklar, kıyılmış yeşillikleri ve pirinci limon suyu ile karıştırın. Kerevizlerin kabuklarını soyup dilimleyin ve 10 dakika haşlayıp süzün. Pişmiş kerevizlerin içlerini bir miktar boşaltın. Kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine paylaştırın. Bir tencereye dizip üzerine çok az su ilave edip 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Etli Kereviz Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96332
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
Yeteri kadar kereviz
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Kerevizler ayıklandıktan sonra limonla ovulur ve oyacakla içleri ovularak kararmaması sağlanır. Hazırlanan içle doldurulur, üzeri domates dilimi ile kapatılarak ve tencereye dizilir.
Et suyu ve tuzu eklenir.
Dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Not: Ocak yerine fırında da pişirilebilir. Eğer terbiyeli yapılacaksa ateşten almadan hemen önce terbiyesi eklenmelidir.
|
KEREVİZ DOLMASI |
|
mudi
Aşçı
Kayıt: 24.11.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58341
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kerevizleri bir tencerede, tuzlu ve limonlu suda haşlayıp ortalarını oyun, içini doldurup tepsiye dizin. Bolca su ve biraz yağla pişirin.
İçin hazırlanışı: Tavla zarı gibi doğranmış 1 havuçla 1 kaşık pirinci bir tencerede haşlayın. 250 gram kıymayı rendelenmiş 1 soğanla 3 kaşık kadar yağda biraz döndürün. Kıyılmış 1 demet maydanozla havuçlu pirinci buna katın.
|
ETLİ KEREVİZ DOLMASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82530
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2012
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet küçük kereviz
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
2 orta boy soyulmuş soğan
2 su bardağı et suyu (yoksa su)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
İçi:
10 adet orta boy ince kıyılmış soğan (1 kilo)
3 kahve fincanı ıslatılıp, temizlenmiş pirinç (150 gram)
3/4 su bardağı et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı tuz
Az karabiber
500 gram az yağlı koyun veya kuzu kıyması
1/2 şer bağ birlikte kıyılmız dereotu, maydanoz, nane (veya kuru nane)
İçi için:
1) Küçük bir tepsiye soğan ve tuzu ilâve ederek elinizle kuvvetlice, soğanlar iyice ölünceye kadar, 5 dakika ovunuz.
2) Pirinci ilâve ederek 2 dakika daha ovmaya devam ediniz.
3) Sonra, bütün malzemeyi ilâve edip iyice karıştırınız.
Dolmanın hazırlanışı:
1) Kerevizin başını yarım santim kalınlığında düzgünce kesiniz; kabuklarını tamamen soyup üzerini limonla ovunuz.
2) Diğer kerevizleri de aynı şekilde soyup, pariziyen kaşığı dediğimiz yuvarlak kaşıkla veya ucu hafif keskinleştirilmiş tatlı kaşığı ile baş taraflarından kerevizlerin içini boşaltınız. Diğer uçlarını delmeyiniz.
3) Oyulmuş kerevizleri yıkayıp içini doldurarak küçük bir tencereye delik kısmının üzerine oturtunuz.
4) Küçük bir tencereye yağı koyup eritip, soğan ve unu koyarak 1-2 dakika kavurunuz. Et suyunu ve tuzu ilâve ederek bir kere kaynatıp kerevizlerin üzerine dökünüz.
5) Limon suyunu da ilâve ediniz. Islatılmış yağlı kâğıtla veya tencerenin kapağıyla kapatarak ağır ateşte 40 dakika pişirip servis yapınız.
|
|