Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuru Domates Tarifleri > Etli Kapuska (10 adet - 379,490 defa bakıldı)

Etli Kapuska


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Kapuska

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173318
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı




1 orta boy lahana
250 gram kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 u bardağı sıcak su
Tuz
Kırmızı pul biber

Lahanaları orta uzunlukta şeritler halinde doğrayın.
Etki kapuska tarifinde yer alan ve önceden hazırladığınız eti tencereye alın ve rengi değişene kadar kavurun. Kavurma esnasında sürekli karıştırın.
İnce doğranmış soğanları, kavrulan etin üzerine ilave edin. Ardından zeytinyağı gezdirin.
Soğanları ve eti yaklaşık 2-3 dakika kadar daha kavurun. Sonrasında tencereye etlerin çok üzerine gelmeyecek şekilde su ekleyin. Etler suyu çekene ve yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin.
Pişen etlerin üzerine tarifte yer alan domates salçasını ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.
Salçanın kavrulduğundan emin olduktan sonra, önceden doğradığınız lahanaları tencereye alın. Ardından tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 5-7 dakika bu şekilde bekleyin. Lahanaların biraz yumuşamaya ihtiyacı olacak. Yumuşadıkça tenceredeki hacmi biraz küçülecektir.
Ardından kapağı açın ve tüm malzemeleri karıştırın. Tüm malzemeler harmanlandıktan sonra tekrar tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın.
Lahanalar kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve lahanalar tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Pişirme işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan alın. Etli kapuska yemeğiniz, sıcak bir şekilde servis edilmeye hazır.



Etli Kapuska

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc164132
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

500 gr. kuzu parça et
1 kg. lahana
1 büyük soğan
2 kaşık salça
1 fincan sıvı yağ
Tuz
Pul biber

Önce et düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlanır. Et haşlanırken lahananın en üst birkaç ince yaprağı atılır.
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranır, kalın kök kısmı kullanılmaz. Sonra lahanalar bir kabın içinde yıkanır.
Pişen etle suyu geçici olarak derince bir kaba alınır. Yine aynı düdüklü tencerede soğan ufak ufak doğranarak yağ ile kavrulur.
Ardından salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Daha sonra doğranmış lahanalar ve et eklenir.
Lahanaların hizasında sıcak et suyundan konur.
Tuz ile istenirse acı biber atılır ve kapağı kapatılıp, 30 dakika orta ateşte pişirilir. Eğer hala suyu varsa kapağı kapanmadan açık olarak suyunu azaltmak için ocakta tutulur. Çünkü az suyu olursa kapuska daha güzel oluyor.
Servis ederken pul biber ile sunulur.

Not: Kapuska yemeği tüm Balkan Ülkelerinin ortak lezzetidir. Aslen Rus kökenli olup, lahana anlamına gelen "Kapuşka" ile adlandırılır. Lahananın kalorisi çok düşük olduğundan yapraklarından yapılan çorbası ise kilo vermek isteyenlerin can simididir.



Etli Kapuska

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159232
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo lahana
500 gr. et (orta yağlı)
3 soğan
2 yamak kaşığı margarin
3 bardak su
Tuz
1 kırmızı biber (çok küçük)
İstenirse 1 yemek kaşığı domates salçası

Yağı, ince ince kıyılan soğanları ve doğranmış eti bir tencereye koyun. Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Ayıklanıp yıkanmış ve bir kenara bırakılarak suları süzülmüş lahanaları irice parçalara doğrayın. Bunları tenceredeki soğanlı ete katın. Lahanaların rengi soluncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Sonra 3 bardak sıcak su, tuz, biber ve arzu edilirse salçayı İlâve edin. Orta hararetli ateşte 2 veya 3 saat az su kalıncaya kadar pişirin. İstenirse buna 3 çorba kaşığı pirinç de katılabilir. O zaman yemeğe 6 çorba kaşığı su ilâve edilmelidir.

Not: Bu yemek 3 çay bardağı su ile düdüklü tencerede 15 dakikada pişer.



Kuşbaşılı Kapuska

bebeto
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc103468
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2014
2,291 defa indirildi / yazdırıldı




100 Gr Kuşbaşı et
1 Yemek kaşığı Biber salçası
15 yaprak Lahana
7 dal Dereotu
1 Büyük baş Kuru Soğan
1 Küçük kase Pilavlık Bulgur
2 tane Havuç
2 Tatlı Kaşığı Kimyon
2 Tatlı Kaşığı Karabiber
2 Tatlı Kaşığı Pul biber
Yeterince Tuz
Yeterince Su
3 Yemek Kaşığı Margarin

Lahanamızı ince ince kıyıyoruz, tenceremizde 3 yemek kaşığı margarini eritip kuşbaşı etini kavuruyoruz. Kuru soğanımızı ve küp küp doğradığımız havucumuzuda koyalım 1 yemek kaşığı biber salçasınıda ekleyelim .İnce kıydığımız 15 yaprak lahanamızı koyup kavuralım 7 dal dereotunu, 1 küçük kase bulguru, 2 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber ve yeterince tuzunu koyalım yeterince suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.


Etli Kapuska

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62496
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2011
2,706 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg'lık 1 lahana (koçanı ve sert kısımları çıkarılıp, küçük doğranarak yıkanmış)
120 gr (8 çorba kaşığı) margarin
250 gr kuşbaşı koyun eti (hafif yağlı, döş tarafından kesilmiş)
2 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su ya da et suyu
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1+1/2 tatlı kaşığı tuz

Büyükçe bir tencereye margarini koyup, orta ateşte eritiniz. Soğanı ve kuşbaşı eti tencereye koyup, arasıra karıştırarak 20-25 dakika pişiriniz. Domates salçasını, suyu yada etsuyunu, kırmızıbiberi ve tuzu katıp, tencerenin kapağı kapalı olarak, ağır ateşte 40 dakika daha pişiriniz.
Tencereye lahanayı ekleyip, tencerenin kapağını kapatınız. Orta ateşte 1,5 saat ya da lahana ve etler tamamen yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına koyarak servis ediniz.


Etli Kapuska

Tomris
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc48266
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
2,614 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg lâhana
1/2 kg koyun eti
2 soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 domates ezmesi
1 adet kırmızı biber

Lahananın kökü çıkarılarak bol suda hepsi yıkanır. Kuşbaşı doğranan etler bir tencereye konur ve kavrulur. Doğranmış 2 soğan ve domates ilâve edilerek biraz daha kavrulur. Tuz ve biber ile üstü kapanacak kadar su konarak pişirilir.


Etli Kapuska

vizyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc34575
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
2,851 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gram lahana
300 gram soğan (3 büyük)
160 gram sadeyağı, ya da margarin (8 çorba kaşığı)
250 gram yağlı koyun döşü
250 gram domates (2 orta) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
2 bardak su, ya da et suyu
2 adet kırmızı acı biber
Tuz

1 Bir tencereye; 8 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin, küçük kesilmiş 3 büyük baş soğan ve kuşbaşı doğranmış yağlı koyun döşü koyarak, etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar, arada bir karıştırmak suretiyle orta kuvvetteki ateşte 20 - 30 dakika arasında pişirmeli, sonra etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ya da yarımkahve fincanı tuzsuz domates salçası, 2 bardak su ya da et suyu, 2 adet acı biberle, 2tatlı kaşığı da tuz katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve etleri küçük ateşte 40 dakika daha pişmeye bırakmalıdır.
2 Sonra, et tenceresine; koçan ve sert tarafları çıkarılmış, küçük doğranmış ve yıkanmış 1500 gram lahana koyarak tekrar tencerenin kapağını kapatmalı, et ve lahanlar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı bir buçuk saat pişirmeli ve servis yapmalıdır.

Not: İstenirse; kapuskaları tabağa aldıktan sonra fırına sürerek 7 - 8 dakika kadar fırınlanabilir.


Etli Kapuska

sarıkurdele
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.03.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc22798
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
3,222 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet orta boy beyaz lahana (1 kg. kadar)
250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
3 adet orta boy soğan
2 domates veya 2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber

Beyaz lahanayı dörde bölüp kalın damarlarını ayırın. Küçük parçalara kesip kaynayan suya atın. İyice haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritip küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ilâve edip kısık ateşte kavurun. Etler suyunu çekince rendelenmiş domates veya 2 kaşık salçayı ilâve edip kavurun. 2 bardak sıcak su katıp etleri kısık ateşte pişirin. Etler piştikten sonra tuz ve suyu, süzülen lahanaları, tencereye katıp karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Servis yaparken kapuskanın üzerine kırmızı pul biber serpin. Afiyet olsun.


Etli Kapuska

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13222
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
2,892 defa indirildi / yazdırıldı




1+1/2 kiloluk bir lahana
4 çorba kaşığı sadeyağ
4 baş soğan
döş tarafından 400 gram koyun eti
2 bardak su veya et suyu
1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
Tuz

Bir tencereye ufak parçalara doğranmış et, sadeyağ, ince ince doğranmış soğan ve yeteri kadar tuz konur. Tencerenin kapağı örtüldükten sonra vakit vakit karıştırılarak kaptakiler yirmi dakika kadar kavrulur.
Beri yanda lahanalar yaprak yaprak ayrılır. Koçanları ayrıldıktan sonra bu yapraklar el iriliğinde parçalara doğranır. Bol suda iyice yıkanır.
Tenceredeki etler kavrulunca yıkanmış lahana yaprakları katılır, kırmızı biberi de serpildikten sonra kabın ağzı örtülür ve lahanalar hafifçe ölünceye kadar hafif bir ateşte tutulur.
Lahanalar ölünce tencereye iki bardak sıcak et suyu dökülür ve lahanalar iyice pişip tenceredeki su çekinceye kadar yani üç saat kadar hafif ateşte pişirilir. Sonra servis tabağına aktarılır ve sıcak sıcak servis yapılır.


Etli Kapuska

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8098
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,483 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kilo lahana
2 kaşık yağ
250 gram kemikli, yağlı et
Yeteri kadar tuz ve Kırmızıbiber
3 baş soğan

Bir kap içinde yağda et, kıyılmış soğan kavrulur. İrice kesilmiş, yıkanmış lahana ilâve edilir, kendi suyu ile yavaş yavaş öldürülür. İki bardak su, kırmızıbiber tuz ilâve edilerek dört saat pişirilir. Arzu edilirse piştikten sonra fırına sürülür. Susuz olarak ateşten alınır.






Etli Kapuska Tarifleri Kuru Domates Tarifleri



(10 adet Etli Kapuska 379,490 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort