| 
 
 
 | 
Etli Kabak | 
  | 
sevgi tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64892 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011 
4,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
250 gr. kuşbaşı et
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçayı katın. 1-2 dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  
 | 
ETLİ KABAK | 
  | 
Zennube 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2010 
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46449 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2010 
3,676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. kabak
 
500 gr. kuşbaşı et
 
2 kaşık yağ
 
2 adet domates
 
dereotu veya maydanoz
 
tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz. Orta hararetli ateşte soğanlar sararıp et de bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayarak ete ilâve ediniz, bir iki defa da domatesle kavurunuz. Kabakları aralıklı soyup ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Yıkayıp ete ilâve ediniz, biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz. Orta hararetli ateşte et ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına koyup servis yapınız.
  
 | 
Etli Kabak | 
  | 
gülnihal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24276 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008 
4,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. kabak
 
300 gr. kuşbaşı kuzu eti ya da koyun kıyması
 
1 büyük soğan
 
1/2 demet dereotu
 
2 adet domates
 
1,5 çorba kaşığı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kabakları kazıdıktan sonra yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına dörde bölerek, üçer parmak kalınlığında verev doğrayın. Eti ince kıyılmış soğanla birlikte, kendi suyunu çekinceye kadar 5-6 dakika pişirip yağ ilave edin. 2-3 dakika daha soğanlar yumuşayıncaya kadar ateşte tutun, iki bardak sıcak su koyun ve tuz atın. Kabuklarını soyarak kuşbaşı doğradığınız domatesleri katarak ağır ateşte pişirin. Etleri kontrol ederek, yumuşak hale geldiklerinde kabakları tencereye koyun. İnce kıyılmış dereotunun yarısını kabaklarla birlikte tenceredeki karışıma katın. Ağır ateşte pişirin. Piştikten sonra dağıtım tabağına alıp üzerini dereoiuyla süsleyorek servis yapın.
 
 
Not: Yemeği kıymayla yapıyorsanız, soğan, yağ ve domatesle birlikte kavurarak harç hazırlayın. 1,5 bardak su ilave ettikten sonra kabakları hemen tencereye boşaltıp pişirin.
  
 | 
ETLİ KABAK | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20403 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
3,778 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. kabak
 
3 Orta boy domates (veya salça)
 
1/2 Kg. kuşbaşı et
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
 
Etin pişmesine yakın, pişme süresi dikkate alınarak yıkanmış, kazınmış ve doğranmış kabakları tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
ETLİ KABAK | 
  | 
YaseminT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19150 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
4,140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
2 kg. kabak, 
 
500 gr. kuşbaşı et, 
 
2 kaşık yağ, 
 
2 adet domates, 
 
2 adet soğan, 
 
dereotu veya maydanoz, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
 
2-  Orta hararetli ateşte soğanlar saranncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
 
3-  Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kovurunuz.
 
4-  Kabakları aralıklı soyup ceviz büyüklüğünde doğrayınız.
 
5-  Yıkayıp ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
 
6-  Orta hararetli ateşte et ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
7-  Servis tabağına koyunca üzerine kıyılmış dereotu veya maydanoz serpiniz.
  
 | 
Etli Kabak | 
  | 
inci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18462 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2007 
4,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
500 g dana, 
 
6 çorba kaşığı sıvı yağ, 
 
kırmızı biber (tatlı), 
 
300 g sakız kabağı, 
 
1 kırmızı çarliston biber, 
 
1 yeşil soğan, 
 
2 diş sarımsak, 
 
tuz, 
 
akbiber, 
 
1 tatlı kaşığı taze kekik,
 
100 ml sebze suyu (tablet), 
 
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen. 
 
 
Eti yıkayıp kurulayın ve 2 cm genişlikte şeritler halinde doğrayın. Yağ ve kırmızı biberi karıştırın, eti içine atın ve yaklaşık 2 saat terbiye edin. Kabakları yıkayıp soyun ve 2 cm kalınlıkta dilimler halinde kesin. Sarımsakları ve soğanı küp halinde doğrayın. Eti terbiyeden alıp bir süzgece bırakın. Biraz bekledikten sonra eti büyük bir tencerede kızartın, tuz ve biber ilave edin, soğanı ve sarmısağı katın.
 
3  dakika sonra sebzeleri, kekiği ve sebze suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, yemeği 6-8 dakika süre ile kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra kara ve kırmızı biber atın. Son olarak fesleğeni karıştırın. Kızarmış patates ile servis yapın.
  
 | 
Etli Kabak | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc256 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2005 
4,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. et
 
1 kg. kabak
 
2 adet kuru soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet iri domates
 
yeteri kadar dereotu
 
nane
 
tuz
 
 
Bir tencere içinde 2 kaşık tereyağı, kesilmiş 2 adet soğan, et, hep beraber kavrulur. 1,5 çay bardağı su ilave edilerek temizlenmiş, kesilmiş ve haşlanmış kabak süzülerek ete eklenir, üzerine domates, nane, dereotu, tuz konur. hafif ateşte pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |