| 
 
 
 | 
ETLİ KABAK DOLMASI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82555 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2012 
2,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy kabak
 
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
2 küçük boy soyulmuş soğan
 
1/2 tatlı kaşığı un
 
1,5 su bardağı et suyu (yoksa su)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet iri domates, soyulup ince kıyılmış
 
1 bağ dereotunun yaprakları
 
İçi:
 
10 adet orta boy ince kıyılmış soğan (1 kilo)
 
3 kahve fincanı ıslatılıp, temizlenmiş pirinç (150 gram)
 
3/4 su bardağı et suyu (veya su)
 
1 çorba kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
500 gram az yağlı koyun veya kuzu kıyması
 
1/2 şer bağ birlikte kıyılmız dereotu, maydanoz, nane (veya kuru nane)
 
 
İçi için:
 
1) Küçük bir tepsiye soğan ve tuzu ilâve ederek elinizle kuvvetlice, soğanlar iyice ölünceye kadar, 5 dakika ovunuz.
 
2) Pirinci ilâve ederek 2 dakika daha ovmaya devam ediniz.
 
3) Sonra, bütün malzemeyi ilâve edip iyice karıştırınız. 
 
Dolmanın hazırlanışı:
 
1) Kabakların kabuklarını kabak soyacağı veya bıçağın tersiyle hafifçe soyup iki ucunu keserek ortadan ikiye bölünüz ve içini bir kabak oyacağı ile çıkararak dolma içi ile doldurunuz ve küçük bir kuşhaneye diziniz.
 
2) Başka bir küçük kuşhaneye yağı koyup eritiniz. Soğanı ve unu koyup 1 dakika kavurarak suyunu ve tuzunu koyunuz.
 
3) Bir kere kaynatıp dolmasını üzerine ilâve ediniz.
 
4) Domatesini serpip kapağını kapatarak ağır ateşte 40 dakika pişirip dereotunu serperek servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "oflu" tarafından gönderildi. 21.08.2019
  
 | 
Etli Kabak Dolması | 
  | 
tarifsiz tarifler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136457 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018 
760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet beyaz kabak
 
200 gr kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 adet iri kuru soğan
 
Bir tutam kıyılmış maydanoz
 
Bir tutam kıyılmış dereotu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı domates veya biber salçası
 
Kayatuzu
 
Karabiber
 
Nane
 
1 adet domates
 
 
Kabakları yıkayıp, üzerlerini bir çatal ile çizin yada alaca soyun. Kabakların uzunluğuna göre ortadan 2 eşit parçaya kesin. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içine tuz serpin.
 
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün. İnce kıydığınız Maydonoz, dereotu ve yemeklik dogradığınız kuru soğanları geri kalan iç malzemeyle karıştırıp, hepsini iyice birbirine yedirerek karıştırın. Bu malzemeyi, içlerini boşalttığınız kabaklara bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Üzerlerine birer dilim domates oturtup tencereye dizin.
 
Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip kabakların üzerine dökün. Bir miktar kaynamış su ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143026 
Gönderme Tarihi: 26.May.2019 
641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram dolmalık kabak
 
300 gr kıyma
 
1 dilim bayat ekmek
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı su
 
 
Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyın. Enine 2 parçaya ayırıp, içlerini bir kabak oyucu ya da tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
 
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini ıslatın, suyunu sıkıp, kıyma ile karıştırın. Bu harçla kabakları doldurun ve tencereye yerleştirin.
 
Bir tavada sos hazırlayın. Önce tavaya toz şekeri koyun, orta ateşte karıştırarak şekeri yakın. Rengi kahverengiye dönünce su ve tuz katın. Bu sosu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirin.
 
Hafif ateşte yemeğinizi pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kabak Dolması | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144842 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet orta boy dolmalık kabak
 
1 adet kuru soğan
 
200 gram kıyma
 
1 adet rendelenmiş domates
 
1,5 çay bardağı pirinç
 
Çeyrek demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı domates salçası (biber de olabilir)
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım tatlı kaşığı nane
 
Sosu için:
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
 
Kabakları güzelce yıkayıp kurulayın ve soyun.
 
İkiye ayırdığınız kabakların içlerini kabak oyacağı yardımıyla dikkatle oyun.
 
Kuru soğanı incecik doğrayın ya da rendeleyin.
 
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
 
Pirinci ayıklayıp yıkayın.
 
Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, domates, salça, tuz, biber ve naneyi karıştırıp harç haline getirin.
 
Kabakların içlerini üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
 
Boşluklara domates parçaları yerleştirerek kabakların ağzını kapatın.
 
Dolmaları tencereye dik halde sıkı sıkı yerleştirin.
 
Salçayı sıcak suyla açıp sıvı yağ ve tuzu da ekledikten sonra kabakların kenarından tencereye ilave edin.
 
Kapağını kapatıp 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra ılık halde servis edin.
 
 
Not: Dolmaları servis etmeden önce dilimlerseniz daha hoş bir sunum elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Kabak Dolması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145054 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019 
839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram orta boy kabak
 
1 büyük domates
 
İçi için:
 
300 gram kıyma
 
1 orta boy soğan
 
1 su bardağı pirinç
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Su
 
 
Öncelikle geniş bir kapta iç harç için gerekli tüm malzemeleri iyice yoğurun.
 
Kabakları temizleyin ve ortadan kesin. Kaşık yardımıyla içlerini oyun. Çıkan içleri iç harcına ilave edin. Kabaklara üstlerinden birer parmak boşluk kalacak şekilde iç harcından doldurup tencereye dizin. Ağızlarını domates dilimleri ile kapatın.
 
Son olarak bir kasede salçayı biraz su ile açıp üzerinde gezdirin. Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kabak Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159229 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021 
404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kabak
 
250 gr. orta yağlı kıyma
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı pirinç
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
2 domates
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı bir tepsiye koyun, ince kıyılmış soğanı, maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, temizlenmiş pirinci katın. 2 çorba kaşığı su ile 1 kahve fincanı domates suyu ilâve edin. Hepsini iyice yoğurarak harcı hazırlayın. Kabakları yıkayın. Üstlerinin şekilli olmasını istiyorsanız, kabuklarını tırtıllı bir bıçakla soyun, içini oyun ve bu oyuğa, hazırladığınız harcı doldurun. Ağız kısmı yukarı gelmek suretiyle tencereye yerleştirin. Üstüne 2 domates suyu, iki kaşık margarin ve 2 bardak su ilâve edin. Orta hararetli ateşte kabak ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
Not: Arzu edilirse bu dolmanın kıyması hazırlanırken İçine yıkanıp kıyılmış yarım demet nane de katılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |