|
|
Etli Kabak Dolma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28574
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
1,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 2 yemek kaşığı Sana Kase
- 5 adet kabak
- 300 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- ½ su bardağı bulgur
- ½ demet taze nane
- 2 adet domates
- ½ demet dereotu
- 2,5 su bardağı et suyu
- Sosu:
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme
- 3 diş sarımsak
- Dereotu
- Taze nane
Hazırlanışı
1. Küçük bir kâsede kıymayı, rende soğanı, yıkanmış bulguru, kıyılmış nane ve dereotunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın.
2. Kabakları boyuna dilim olarak kesin.
3. Fırın tepsisine şerit kabak, dolma harcı, rende domates, şerit kabak, dolma harcı, rende domates olarak döşeyip üzerine et suyunu gezdirip Sana Crème Bonjour?u koyup fırında pişirin.
4. Sosu için yoğurdu, Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, kıyılmış sarımsağı ve kıyılmış dereotunu, taze naneyi karıştırın.
5. Pişen dolmanın üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis ediniz.
|
Etli Kabak Dolması |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc77007
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012
1,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik Kase
1 Kg. Kırık pirinç
1 Çorba Kaşığı sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı tuz
1 Avuç Baharat
200 gr kuyruk yağı
1,5 Yemek Kaşığı Sana Yağı
1 Yemek Kaşığı domates salçası
500 gr Kuşbaşı Kırmızı et
3 Yemek Kaşığı nar ekşisi
1 Avuç Yeşil Nane
8 Adet Domates
Dilimlenen domatesleri ve kestiğimiz naneleri orta boy bir tepsiye yerleştiriyoruz. Sonra pirinç, kırmızı et, kuyruk yağı, mısır yağı, sana, domates salçası, nar ekşisi ,tuz ve baharatı da tepsiye ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz. Bu malzemeyi önceden içi oyulmuş kabaklara dolduruyoruz.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 27.04.2021
|
Etli Kabak Dolması |
|
sunay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79883
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
3 Adet domates (küçük)
500 gr kıyma
2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı salça
0,5 Demet maydanoz
8 Adet kabak
500 gr pirinç
Yemeğimizin iç malzemesini hazırlayalım.bir tencereye margarini alıp içerisine küp doğradığımız soğanı kavuralım. Üzerine salçayı ve kıymayı ekleyip rengi dönenekadar karıştıralım. Yıkanmış pirinçleri,yarım demet doğranmış maydanozu tuzu ve baharatını ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım. Kabakları pişerken dağılmaması için uygun incelikte oyalım. Domatesleri kabağın ağzını kapatacak şekilde doğrayın. Kabakları çok olmamak şartıyla iç malzemeyle doldurun. Domateslerden bir parça ağzına koyun. Kabakları tencereye yerleştirin, üzerine 2 kaşık sıvıyağ gezdirin. Tencereye 2 parmak su olacak şekilde su ekleyin. Kısık ateşte pişirin yoğurt ve dereotu ile servis yapın.
|
|
Etli Kabak Dolma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|