Kısa URL: https://ml.md/lc103654
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014
1,681 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet yufka
1 kg kuşbaşı et
1 bardak et suyu
2 adet soğan
2 adet domates
50 gr margarin
1 çay kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı karabiber, kimyon
Soğanı domatesi doğrayarak hazır edin. Bir tavaya margarini alıp kızdırıp soğan ve eti kavurun, et suyunu salıp çekince domatesi tuz ve baharatı karıştırın, pişsinler. Yufkalardan üçünü aralarını yağlayarak üst üste serin; arasına etli harcı yayın ve kalan yufkaları da aynı şekilde üstlerine kapatın. Kenarlarına elinizle bastırarak yağlanmış fırın kabına gül gibi döndürerek yerleştirin. Et suyunu dökün 170derecede pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc37173
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2009
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet hazır yufka
500 gr kemiksiz dana veya koyun eti
Yarım demet maydanoz
3-4 tane taze soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörekotu
Kemiksiz et parçalarını yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra sudan alıp tel tel ayırın. Etleri 1-2 kaşık kadar yağda tuz ve biraz baharat ilavesiyle kavurun. Maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın ve etlerle karıştırın.
Süt ve sıvıyağı tuz ekleyip bir kasede çırpın. 2 yufkayı yayıp üzerine yağlı süt serpin ve diğer 2 yufkayı üzerine kapatın. Üçgen elde edecek şekilde dörde kesip üzerlerine etli iç malzemeyi paylaştırın. Rulo yaparak sarıp kendi etrafında kıvırın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak ya da soğuk servis yapın.