| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Firik Pilavı | 
 
  | 
bronz 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.10.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112088 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2015 
1,934 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı firik (henüz yeşilken hasat edilmiş buğday taneleri)
 
100 gr kıyma
 
1 kg parça et
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Badem
 
Çamfıstığı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Parça etleri, tuz ve karabiber ile suda haşlayın. Pirinç pilavını haşlanan etin suyu ile pişirin. Bir başka tencerede firik pilavını da yine az et suyu kullanarak kısık ateşte pişirin, pişerken içine bir kaşık zeytinyağı ekleyin. Kıyma ile beraber çamfıstıklarını ve bademleri kavurun. Daha sonra oldukça büyük bir kayık tabağa önce firik pilavını, üzerine pirinç pilavını ve onun üstüne de parça etleri ve en üstüne de kavrulmuş kıymayı döşeyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Firik Pilavı Tarifleri Cevizli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |