|
|
Etli Erişte |
|
nafaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35593
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2009
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuzu kuşbaşı
2 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Et haşlanır, süzgece çıkarılır. 3,5 su bardağı kadar et suyu ayarlanır, kaynatılır. Üzerine, tereyağı tuz ve erişte eklenir. Erişte, et suyunu çekene kadar ara sura karıştırarak pişirilir. Servis tabağına erişte konur. Üzerine et bırakılır.
Not: Erişte yapışırsa piştikten sonra az soğuk eklenip karıştırılır.
ML® Etli Makarna için tıklayın
|
Etli Erişte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57124
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
6,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. erişte makarna
300 gr. kuşbaşı dana eti
1 baş soğan
3 çorba kaşığı katıyağ
2 adet patates
1 çay bardağı iç bezelye
1 kahve fincanı sıvıyağ
10 su bardağı su
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tuz
Hazır paket erişte, su, sıvıyağ ve tuz içinde 15 dakika haşlânır. Süzülüp soğuk sudan geçirilir. Bu arada kuşbaşı etler haşlanır. İyice yumuşayınca suyu süzülür. İnce ince kıyılır. Bir tencerede soğanlar kıyılıp, yağda pem-beleştirilir. Pembeleşen soğanların üstüne, haşlanmış etler konur. Etler kızarmcaya kadar kavrulur. Öte yandan tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patatesler, sıvı yağda kızartılır. Yağı süzüldükten sonra etlerin bulunduğu tencereye atılır. İç bezelye bir taşım kaynatılıp, etlere katılır. Soğuk sudan geçirdiğiniz makarnalar etlere ilave edilir. Üzerine bol karabiber serpilip, yarım bardak su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp orta hararetli ateşte 20 dakika pişirilir. Tahta kaşıkla ateş üzerinde iki defa karıştırılıp, sıcak sıcak ikram edilir.
|
|
Etli Erişte Tarifleri Şehriye Tarifleri
|
|