|
|
Etli Enginar (Lübnan) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51745
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 küçük limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı, et ve soğanı kavurmak için
1 orta boy soğan, küçük küp doğranmış
Tuz, karabiber
250 g az yağlı dana kıyma
2 su bardağı su
8 adet ayıklanmış, soyulmuş enginar
1 adet havuç, orta boy, haşlanmış, küçük küp kesilmiş
2 yemek kaşığı konserve tane bezelye
2 adet küçük taze patates, haşlanmış, küp kesilmiş
Yapılışı
Geniş bir kap içine enginarları, suyu, limon suyunu koyun, 10 dakika pişirin.
Süzün, iki kaşık yağla kısık ateşte biraz kızartın, kenara alıp bekletin.
Bir kap içinde kalan yağı kızdırın, soğanı ekleyip hafif pembeleştirin, kıymayı ilave edin, karıştırarak kavurun, tuz ve karabiberi arzunuza göre ekleyin, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.
Kıymayı ateşten alıp havuç, bezelye ve patatesle karıştırın.
Beklettiğiniz enginarları yayvan ve düz tabanlı bir tencereye yerleştirin, enginarların yarısına kadar su ekleyin, pişirdiğiniz kıymayı bir kaşıkla enginarların göbeklerine eşit şekilde dağıtın, ağzını kapatıp orta ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldığınızda üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
|
Etli Enginar (Lübnan) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158840
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
6 adet enginar (kereviz de olabilir)
300 gr. kuzu but kuşbaşı
15 adet arpacık soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su
1 adet kuru soğan
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
I tatlı kaşığı kuru nane
I tatlı kaşığı kekik
I tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Etlerin yarısına gelecek şekilde su ve 1 adet uru soğanı koyup etleriniz iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencereye enginarları dizin. Üzerine, küp doğranmış havuç ve arpacık soğanı koyun.
Un ve tuz serpin. Zeytinyağı ve 1 çay bardağı su koyarak, enginarlar yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış patatesleri ve pişen etlerinizi suyu ile beraber enginarların üzerine ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharatlar ve limon suyunu oyarak servis yapın. Arzu ederseniz üzerine nar taneleri serpin.
|
|
Etli Enginar (Lübnan) Tarifleri Arap Yemekleri
|
|