| 
 
 
 | 
Etli Enginar Dolması | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4180 
Gönderme Tarihi: 27.May.2006 
2,952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 enginar konservesi
 
500 gr kusbasi kuzu eti
 
2 dal taze soğan
 
1 adet havuç
 
2 adet patates
 
½ demet dereotu
 
1 kase konserve bezelye
 
3 yemek kasigi margarin
 
1 limon suyu
 
 
1,5 yemek kasigi margarini eritip eti ekleyip sote edin. Üzerine 1 su bardagi sicak su ekleyip pisirin. Taze soğanlari ince kiyin. Havuç ve patatesleri temizleyip küp seklinde dograyin. Enginarlari tencereye yerlestirin. Etleri ortalarina doldurun. Kalan yagi tavada eritip patates ve havuçlari sote edin. Tencerenin kenarlarina yerlestirin. 1 su bardagi sicak su ekleyip pismeye birakin. Enginarlar yumusayinca bezelye ve taze soğani ekleyip biraz daha pisirin. Üzerlerine kiyilmis dereotu serpip sicak servis yapin.
 
 
 ML® Yarım Enginar Dolması için tıklayın
 
ML® Yarım Enginar Dolması Videosu
 
  
 | 
ETLİ ENGİNAR DOLMASI | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8056 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006 
6,969 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
14 adet enginar
 
3 adet limon
 
Yarım kilo et
 
3 kaşık sadeyağ
 
2 kaşık pirinç
 
1 kaşık un
 
4 baş soğan
 
Yeteri kadar dereotu ve tuz
 
 
Enginarlar bir parmak uzunluğunda saplarından kesilir. Bıçakla dış kabukları soyulur, düzgünce hazırlanır. Bu arada siyahlanmaması için limon sürülür. Bir kaşıkla göbeğindeki fırça gibi kıllar kazınır. İçine limon sürülür. Temizlenen enginarlar, limonlu, unlu, tuzlu bol su içine konur. Böylelikle enginarlar tamamlanır. Kıyma diğer dolmalardaki tarif edildiği şekilde hazırlanır. Enginar limonlu suda yarı haşlanır. Soğutulur, enginar göbeği içine kıyma koyduktan sonra yağlı kâğıtla sarılır. Böylelikle diğer enginarlar da tamamlanır ve pişeceği kaba konur. Bir kap içinde iki soğan, üç kaşık yağda öldürülür. Dört bardak su ilâve edilerek enginarın üzerine dökülür. Bir limon ilâve edilerek sert ateşte pişirilir. Bir kap içinde iki yumurta sarısı, yarım limon, dört kaşık soğuk su, yumurta vurma teliyle karıştırılır. Buna kaynamış enginarın suyu ilâve edilir. Hafif ateşte yumurta kokusu çıkana kadar pişirilir. Enginarlar kâğıttan çıkarılır ve yapılan terbiye üzerine dökülür.
 
 
 ML® İzmir Usulü Enginar Dolması için tıklayın
 
ML® İzmir Usulü Enginar Dolması Videosu
 
  
 | 
Etli Enginar Dolması | 
  | 
mustafam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Kavaklıdere-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26368 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2008 
2,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane ayıklanmış, temizlenmiş enginar
 
1 limonun suyu
 
çok az un
 
300 gr. kuzu eti, (kuşbaşından daha küçük kesilmiş olacak)
 
1 soğan
 
biraz kekik
 
tuz
 
karabiber
 
3 tane domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri alınıp, küçük parçalar doğranacak)
 
biraz dereot
 
30 gr. tereyağı
 
 
Temizlenmiş enginarları, bir limonun suyu, biraz un ve biraz tuzla suda kaynatın. Bir tavanın içinde, kuzu etini, tereyağ, kekik, soğan, tuz ve biber ile birkaç dakika kavurun. Domates parçalarını katın. Az bir süre daha ateşte çevirdikten sonra, bu karışımı pişmiş enginarların içine koyun. Sonra, içleri dolu enginarları fırına sürün ve 5 dakika kadar burada pişirin. Fırından çıkarıp, üzerlerine dereotu serpiştirin.
 
 
ML® Enginar Konservesi Videosu
  
 | 
Etli Enginar Dolması | 
  | 
hatiç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64057 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011 
2,271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
6 adet enginar
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 limonun suyu
 
1 adet kesme şeker
 
1 su bardağı su
 
250 gr. kuşbaşı et
 
1 adet domates
 
Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp yağın yarısıyla kavurun. Enginarları soğanlarla birlikte yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesme şeker, tuz ve suyu ekleyip 20 dakika pişirin.
 
Eti kalan yağda kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ete ilave edip 10 dakika daha pişirin.
 
Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu ekleyip ocağı kapatın. Enginarların içlerine harcı paylaştırıp 10 dakika daha pişirin.
  
 | 
Etli Enginar Dolması | 
  | 
EDİZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106259 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2015 
2,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 limonun suyu
 
1 adet kesme şeker
 
1 su bardağı su
 
250 gr. kuşbaşı et
 
1 adet domates
 
Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp yağın yarısıyla kavurun. Enginarları soğanlarla birlikte yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesme şeker, tuz ve suyu ekleyip 20 dakika pişirin. Eti kalan yağda kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ete ilave edip 10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu ekleyip ocağı kapatın. Enginarların içlerine harcı paylaştırıp 10 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Enginar Dolması | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144831 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2019 
1,382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kıyma
 
6 adet enginar
 
2 yemek kaşığı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
10 adet arpacık soğan
 
2 adet havuç
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Süslemek için:
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım limon
 
 
Enginarların en dış yapraklarını koparın.
 
Diğer yaprakların sivri uçlarını makas ya da bıçakla kesin.
 
Enginarların göbeklerindeki çiçekli kısımları bir çay kaşığı yardımıyla kazıyın.
 
Enginarları kararmamaları için limonla ovup tepsiye sıralayın.
 
Kıyma, küp küp doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun.
 
Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun.
 
Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğanı ve doğranmış havuçları sıralayın.
 
Enginarı da üstüne koyup, 3 bardak su ekleyin.
 
180 derecelik fırında 50 dakika pişirin.
 
Dereotuyla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Enginar Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166898 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
4 adet yapraklı enginar
 
400 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapraklı enginarların göbek kısmındaki yaprakları ve tüylü kısmı dikkatlice temizleyin ve temizlediğiniz enginarları kararmamaları için bol limonlu suda bekletin. Enginarlar beklerken iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine kıymayı ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Son olarak domates salçasını, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın ve ocağı kapatın. Enginarların içini harç ile doldurun ve dolmalarınızı bir karnıyarık tenceresine dizin. Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginar yaprakları yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra incecik kıyılmış bol dereotu ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |