|
Etli Ekşene (Diyarbakır) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc174334
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 kaşık yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Et, tuz, baharatlar ve salça ile 5 dk yağda kavrulur 3 su bardağı su ilave edilir.
Soğan bütün olarak içine atılarak pişirilir.
Not: Diyarbakır'da bayramların baş yemeğidir.

|
Etli Eşkene (Diyarbakır) |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181428
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2025
56 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği
1 adet büyük boy tencere
3 kg kemikli parça kuzu eti
2 orta boy rendelenmiş domates
3-4 adet küçük doğranmış sivri biber
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gr kadar küçük doğranmış kuyruk yağı
5-6 lt sıcak su
Tuz
Karabiber
Öncelikle eti tuzlayıp en az 2 saat tuzu çekmesi için beklerim.
Büyük ve derin bir tencereye sıvı yağ ekleyip altını yakarım.
Tencerenin dibine kuyruk yağını dizerim.
Kuyruk yağının üzerine üst üste gelmeyecek şekilde etleri koyarım.
Etin miktarına göre bazen iki, bazen de üç defa arkalı önlü kızartırım.
Kızaran etleri ayrı bir kaba alırım.
Aynı tencereye sivri biberleri alıp, salça ve şeker ile kavururum.
En son tencereye domatesi ekler 5 dakika daha pişiririm.
Kızarmış olan etleri tekrar tencereye alır, üzerini aşacak kadar kaynar su eklerim.
Tuz ve karabiber ilave edip kaynayınca tencerenin ağzını tamamen kapatıp ocağın altını yemek taşmayacak şekilde kısarım.
Etler lokum kıvamına gelene kadar pişiririm.
|
|