Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Etli Ekmek Dolması (Kastamonu) (2 adet - 117,737 defa bakıldı)

Etli Ekmek Dolması (Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Ekmek Dolması (Kastamonu)

EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68
Şehir: Bayrampaşa
Kısa URL: https://ml.md/lc6585
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2006
2,473 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet maydanoz veya dereotu
1 tatlı kaşığı domates salça
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak
6 taze soğan
2 kahve fincanı sıcak su
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 bayat çavdar ekmeği
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı biber salça

Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın.
Kuşbaşı eti tencereye alın. 1 çorba kaşığı yağ ilave ederek suyunu salıp,çekinceye kadar pişirin. 1 fincan kaynar su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Et pişmezse gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanları ekleyip hafif sarartın. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın.Benmeri usulü ile(Büyük bir tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kâseyi içine yerleştirin. Ekmeği kâsenin içine oturtun. Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar tencerenin içine su ekleyin.) Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın.


ML® Ekmek Dolması için tıklayın


Etli Ekmek Dolması (Kastamonu)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167906
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

1 adet yuvarlak çavdar ekmeği
250 gram kıyma
3 adet soğan
1/2 demet maydanoz, dereotu
1 baş sarımsak
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı et suyu
2 dal reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber, tuz
1 su bardağı yoğurt (süs için)

Ekmeğin üstünü keserek kapak yapın. İçini çıkarıp ufalayın. Soğanı küp küp doğrayarak soteleyin. Kıymayı ilave edip pişirin. İçine su ilave edin, salçayı ekleyip pişirin. Bütün yeşillikleri doğrayın ve içine atın. Baharatları ilave edin. Ufaladığınız ekmek parçalarını içini oyduğunuz ekmeğe doldurun. Ekmeği yağladığınız fırın tepsisine koyarak üzerine et suyunu dökün. 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alarak yoğurtla süsleyin ve servis yapın.







Etli Ekmek Dolması (Kastamonu) Tarifleri Amasya Yemekleri



(2 adet Etli Ekmek Dolması (Kastamonu) 117,737 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort