Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuşbaşı Tarifleri > Etli Dürüm (2 adet - 67,071 defa bakıldı)

Etli Dürüm


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Dürüm

senfonim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2008
Mesajlar: 25
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc30904
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2008
4,305 defa indirildi / yazdırıldı




500 g sığır eti (buttan; bütün yağları alınmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber salça
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/4 tatlı kaşığı kimyon
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
8 taze soğan (yeşil bölümleri, soğanların boyu yaklaşık 7,5 cm kalacak biçimde kesilip, atılmış)
8 sac pidesi (her biri 25 cm çapında)
1 küçük yeşil salata (ince kıyılmış)
Sosu:
500 g domates (tercihen sırık domatesi; kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince doğranmış)
2 çarliston biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük zar biçimi doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1-3 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz

Sığır budunu, liflerine düşey olarak, 1,5 cm eninde şeritler halinde kesip, bir kenara bırakın. Pek derin olmayan bir tencerede limon suyu, kırmızıbiber salçası, kekik, kimyon ve karabiberi karıştırın. Et şeritlerini ve taze soğanları ekleyip, karıştırdıktan sonra, oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Bu arada bir salata kâsesinde bütün sos malzemesini karıştırıp, kokularının birbirine iyice karışması için bir kenarda en az 15 dakika bekletin. Et şeritlerini mangal ya da barbeküde ızgara edecekseniz, mangal ateşini 30 dakika önceden yakın; fırında ızgara edecekseniz, fırınınızın ızgarasını 10 dakika önce yakın.
Sac pidelerini üst üste koyup, alüminyum kâğıda sararak bir fırın tepsisine koyun. Tepsiyi fırına verip, pideleri birkaç dakika ısıttıktan sonra, tepsiyi fırından alarak bir kenara bırakın. Tenceredeki karışımdan et şeritlerini ve taze soğanları ayıklayıp, et şeritlerini ızgaranın ortasına, soğanları da ızgaranın kenarlarına dizin ve her iki yüzlerini 1'er dakika ızgara edin (soğanlar hafifçe esmerleşe-cek, etler kanlı pişecektir). Sonra ızgaradan alıp, soğanları bir kenara bırakın; et şeritlerini lokma büyüklüğünde doğrayın. Alüminyum kâğıt paketini açıp, pideleri çıkararak, her pidenin üstüne etleri, ızgara edilmiş taze soğanları ve kıyılmış yeşil salataları yerleştirin.
Üstüne salata kâsesindeki sostan kaşıkla gezdirip, pideleri sararak dürüm haline getirin ve yanlarında kalan sosla servis yapın.


Etli Dürüm

bacı kalfa
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.07.2015
Mesajlar: 19
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc109002
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015
1,339 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yuvarlak lavaş ekmeği
400 gram biftek
1 adet kırmızı soğan
6 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Etleri çok ince şeritler halinde kesin. Tavada yağın içinde sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine baharatları ekleyin, pişirip sıcak tutun. Doğranmış kırmızı soğan, marul ve maydanozla etleri harmanlayın, lavaş içine sarıp tavada ya da ızgarada dürümleri ısıtıp servis yapın.






Etli Dürüm Tarifleri Kuşbaşı Tarifleri



(2 adet Etli Dürüm 67,071 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort