|
ETLİ DOLMA İÇİ |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19209
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
6,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kıyma (orta yağlı)
1 avuç pirinç
2 adet soğan
2 adet domates veya 1 kaşık salça
yerine göre maydanoz, dereotu, tuz, karabiber
1 kaşık yağ
1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz.
2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
3- Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız.
4- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
5- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.
6- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp yaz veya kış sebzelerinin içine doldurup kullanınız.
|
ETLİ DOLMA İÇİ (Çiğ) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79497
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2012
2,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
10 adet orta boy ince kıyılmış soğan (1 kilo)
3 kahve fincanı ıslatılıp, temizlenmiş pirinç (150 gram)
3/4 su bardağı et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı tuz
Az karabiber
500 gram az yağlı koyun veya kuzu kıyması
1/2 şer bağ birlikte kıyılmız dereotu, maydanoz, nane (veya kuru nane)
1) Küçük bir tepsiye soğan ve tuzu ilâve ederek elinizle kuvvetlice, soğanlar iyice ölünceye kadar, 5 dakika ovunuz.
2) Pirinci ilâve ederek 2 dakika daha ovmaya devam ediniz.
3) Sonra, bütün malzemeyi ilâve edip iyice karıştırınız.
Not: Yaz aylarında son olarak içine kabuksuz ve çekirdeksiz kıyılmış 2 adet orta boy domates koyabilirsiniz.
|
ETLİ DOLMA İÇİ |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54678
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
500 gram orta yağlı kıyma
250 gram kuru soğan
2 kahve fincanı pirinç
2 adet domates
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1/2 demet taze nane veya kuru nane
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 paket margarin
Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Soğanları ince ince doğrayıp tuz ve kıymayla birlikte soğanlar ezilinceye kadar yoğuralım.
Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri, ince doğradığımız maydanozları, dereotlarını ve naneleri, salçayı kıymanın içine ilave edelim.
Son olarak margarini ve daha önceden bir miktar suda ıslattığımız pirinci de ilave edip dolma içini iyice yoğuralım. Yoğururken ellerimizi ara sıra ıslatarak, dolma içinin yumuşak olmasını sağlayalım.
NOT: Hazırladığımız bu etli dolma içini kabak, biber domates, patlıcan, lahana ve asma yaprağı dolmalarında kullanabiliriz.
|
Etli Dolma ve Sarma İçi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36672
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir.
Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Dolma ve sarmalarda kullanılır.
|
ETLİ DOLMA İÇİ |
|
libretto
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20562
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. Orta yağlı kıyma
3 Çorba kaşığı pirinç
2 Orta boy soğan
3 Orta boy domates veya 1/2 Çorba kaşığı salça
8-10 Dal maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1/4 Çay kaşığı karabiber
Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.
|
Etli Sarma ve Dolma İçi |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc97560
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2014
1,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g yağlı koyun döşü kıyması
5 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane ya da kuru nane
Soğanlar çok ince doğranır yada rendelenir.
Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
İstenilen dolma ya da sarmada kullanılır.
|
|