| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Dövme Pilavı | 
 
  | 
ana meryem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120979 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016 
1,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 su bardağı nohut
 
2 su bardağı dövmelik buğday
 
1 lt et suyu
 
200 g kuzu kuşbaşı
 
50 g tereyağı
 
¼ demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Nohudu geceden ıslatın. Geceden ıslanmış olan nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan nohutları süzün ve yıkayın. Derin bir tencereye 1 lt su koyun ve kaynatın. Kaynamış olan suya tuz, haşlanmış nohut ve dövmeyi ekleyin. Ayrı bir tencerede eti haşlayın. Dövme pilavı pişince servis tabağına alın. Tereyağını eriterek bir miktar pilavın üzerine gezdirin. Haşladığınız etleri üzerine serpiştirin. Tekrar üzerine yağ gezdirip kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ETLİ DÖĞME PİLAVI Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |