|
|
Etli Çorba |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22436
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
3,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağ1 (30 ml)
350 gr kuzu kuşbaşı (küçük doğranmış)
2 adet orta boy kuru soğan (yarım halkalar halinde doğranmış)
1/2 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı kimyon
2 adet taze veya konserve küp doğranmış domates (250 gr)
1 baş sarımsak dövülmüş
8 su bardağı su (2 lt)
2+1/2 su bardağı haşlanmış nohut (500 gr)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Yağı, derin bir tencerede kızdırın. Kuzu etini yüksek ateşte, iyice kavurun. Ateşi kısın ve soğanları ilave edin. Et ve soğanları karıştırarak 5 dk kadar, kısık ateşte pişirin. Baharatları ilave edip; 2 dk daha pişirdikten sonra, domates ve suyu ilave edin.
Mikserda 1 su bardağı nohutu ve sarımsağı ezin. Ezdiğiniz nohutları ve geri kalan tane nohutları, pişmekte olan çorbanıza ilave edin. Çorbayı kaynama noktasına geldikten sonra etler yumuşayıncaya kadar (40 dk) pişirmeye devam edin.
Servis yapmadan 2 dk önce, çorbanıza limon suyu ve maydanozu ilave edin. Tuz ve biberle lezzetlendirip, üzerine tarçın serperek servis yapın.
|
ETLİ ÇORBA |
|
hayal
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20022
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2007
3,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr dana eti (hafif yağlı)
1-2 parça dana kemiği
Terbiye için:
5-6 çorba kaşığı un,
5-6 kaşık yoğurt,
2 adet yumurta sarısı,
tercihe göre limon suyu
Yapılışı:
Eti ve kemiği ayrı ayrı kaynatıp pişirin.Kaynamış kemiği süzgüden geçirip etsuyunu ayırın, içine didiklediyiniz etleri katın ocağa koyun kaynamak üzereyken içine terbiyesini katın. Beş on dakika kaynatıp ocağı kapatın. Servise hazırdır Afiyet olsun.
Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta sarısı tuz ve limon suyunu çırpıp süzgüden geçirin.
|
|
ETLİ ÇORBA Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|