| 
 | 
| Etli Bulgur Aşı (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc85985 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
 2,205 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 500 gr dana eti
 4 su bardağı siyaz (kaplıca) bulguru
 Tereyağı
 1 çorba kaşığı salça
 Tuz
 1 tane büyük boy soğan
 1 tane yeşil biber
 
 İnce ince doğranan soğan ve tereyağında kavrulan biber ile kuşbaşı doğranan dana eti birlikte kavrulur, suyunu çekince yağ ve salça ilave edilir, biraz daha kavrulur. Sonra üzerine yıkanmış bulgur koyulur. Bulgurla tekrar kavrulur. Üzerine su ilave edilerek kaynatılır. Bulgur aşı biraz sulu olur. Sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |