Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alt Üst Böreği Tarifleri > Etli Börek (2 adet - 70,579 defa bakıldı)

Etli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Börek

mahinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc68347
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
2,327 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
450 gr. un
Yarım çay kaşığı tuz
250 gr. küp doğranmış soğuk tereyağı
90 ml. soğuk su
Harç:
2 adet soyulmuş ve küp doğranmış patates
150 gr. soyulmuş ve küp doğranmış havuç
500 gr. küp doğranmış dana eti
1 adet küp doğranmış soğan
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 adet çırpılmış küçük yumurta

Hamur: Un ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın. Tereyağını parça parça içine ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne kavuşana dek parmaklarınızla ovalayarak karıştırın. Yeterince soğuk su ekleyerek hamur haline getirin. Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye dek yoğurun. Hamum şeffaf folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Harç: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Doğranmış sebzeleri ve eti bir kabın içinde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahının üzerine un serpiştirin. Her bir hamur parçasını yemek tabağı büyüklüğünde daire şeklinde açın. Parçaların eşit olması için bir tabağı hamurun üzerine koyarak etrafından bıçakla keserek daireleri oluşturun. Her bir hamur dairesinin ortasına harcın dörtte birini koyun. Hamurun kenarlarını su ile ıslatın. Kenarları üstte ortada toplayarak hamurun harcı tamamıyla örtmesini sağlayın. Hamurun uçlarının birleştiği noktayı parmaklarınızla küçük küçük bastırarak dalgalı bir görüntü oluşturacak şekilde iyice kapatın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine keskin bir bıçak ile küçük kesikler atarak fazla buharın çıkmasını sağlayın. Üzerlerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sürün. Tepsiyi fırına vererek börekler altın rengini alıp içlerindeki harç iyice pişene dek yaklaşık 50-60 dakika pişiririn. Sıcak veya soğutülmuş olaraK servis yapın.


Et Böreği

yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc70063
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011
4,018 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çorba kaşığı tuz
50 gr margarin
Yarım su bardağı süt
100 gr kavrulmuş kıyma
Yarım çay bardağı et suyu
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet küçük haşlanmış bütün domates

Margarini bıçak yardımıyla, ince ince kıyalım. Karıştırma kabına alalım. Unu, kabartma tozunu ve tuzu harmanlayıp, karıştırma kabına alalım. Sütü ilave ederek yoğuralım, kıvama gelen hamuru, tart kalıbına yerleştirelim (20 cm çapında). Bu arada kavrulmuş kıymayı et suyu ile karıştıralım tuz ve karabiberini ilave edip, hamurun üzerine yayalım. Üzerine rende kaşar peynirini serpelim. Hafif haşladığınız domatesleride üzerine alıp, 190 derecelik fırında yarım saat pişirelim.






Etli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(2 adet Etli Börek 70,579 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort