Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Madımak Tarifleri > Etli Barbunya (6 adet - 389,801 defa bakıldı)

Etli Barbunya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Barbunya

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9955
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
6,972 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. barbunya fasulye
300 gr. kuşbaşı koyun eti
2,5 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1-2 adet orta boy soğan (ince ince kıyılmış olmalı)
2 adet iri domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1-2 adet sivri biber
4 su bardağı su

Fasulyeleri temizleyip içlerini çıkarınız. Bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurun, 10 dakika kaynatarak ateşten indiriniz. Sonra süzgeçte süzünüz. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayınız. Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilave edip pembe bir renk alıncaya kadar 5—6 dakika kavurup ince kıyılmış soğanını ilave ediniz. İki dakika daha soğanla kavurduktan sonra bütün malzemeyi ilave edip ağır ateşte iki saat suyunu kontrol ederek pişiriniz. Ateşten alırken suyun fasulyenin seviyesinde olması gerekir.


Etli Barbunya Fasulyesi

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19448
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
4,468 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. kuşbaşı et,
2 kaşık yağ,
2 baş soğan,
1 kaşık salça,
2 bardak barbunya fasulyesi,
1-2 adet kırmızı sivri biber,
tuz.

Yapılışı:
1- Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğanı ve yağı ilave ediniz.
2- Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif saranncaya ve ette kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
3- Sulandırılmış salçayı veya kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir iki defa daha karıştırarak domatesi öldürünüz.
4- 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış barbunyayı veya haşlanmış barbunyayı yıkayıp ilave ediniz.
5- Kırmızı biberleri yıkayıp barbunyay koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve barbunya taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- İnmesine yakın tuzu atıp bir iki taşım daha kaynatınız.
8- Yüze, yüz suyu kalarak ateşten alınız.
9- Servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.


ML® Tarçınlı Barbunya için tıklayın


ETLİ KURU BARBUNYA

Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc20616
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
5,155 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr. Kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı barbunya
1/2 Çorba kaşığı salça
2 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz

Akşamdan barbunyayı 4 su bardağı kireçsiz su ile ıslatınız.
Tencereye et ve yağı koyup kapağını örtünüz. Hafif hararetili ısıda ara sıra karıştırınız, 5 dakika sonra 2 su bardağı sıcak su ve ıslama suyu ile beraber barbunyaları ilâve ediniz. Yemek kaynayınca ısısını kanyama noktasına ayarlayınız. Barbunyaların yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz.


Etli Kuru Barbunya

can can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc44143
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009
3,658 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuru barbunya
300 gr. kuşbaşı dana eti
5 çorba kaşığı sadeyağ
3 baş soğan
1 adet acı küçük kırmızı biber
2 çorba kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
3 su bardağı et suyu
Yeterince tuz, biber

YAPILIŞI:
Barbunyaları bir gün önceden suda bekletiniz. Bekleyen barbunyaları sudan süzüp, tuzlu suda haşlayınız. Bir taşım kaynatıp suyunu süzünüz. öte yandan bir tencereye sadeyağ ve halka halka doğranmış soğanları koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz. Soğanlar sararınca küçük kuşbaşı doğranmış etleri ilave ediniz. Etler suyunu sulanıp çekince, sulandırılmış salçaları ekleyip, karıştırınız. İki el karıştırdıktan sonra haşlanmış barbunyaları ilave ediniz. Tuzunu, biberini küçük kırmızı biberi parçalamadan (Parçalarsanız çok acı olabilir) sarımsakları bütün olarak ekleyiniz. Üzerine sıcak et suyunu veya et suyu tabletinden yaptığınız suyu döküp, barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Eğer barbunyanın cinsi çok su çekiyorsa biraz sıcak su ilave ediniz. Çünkü bu yemek sulu olmalıdır. Su ilave edince tekrar tuzunu, biberini kontrol ediniz. Sıcak sıcak, kaşıkla yenmek üzere ikram ediniz.


ETLİ KURU BARBUNYA FASULYESİ

limon çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc58633
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
7,748 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo kuru barbunya fasulyesi
250 gr. koyun kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 kaşık salça

Aksamdan taşı ayıklanarak bol suda kabarması için fasulyeleri ıslatınız. Bu şekilde sabaha kadar bırakınız. Sabahleyin suyunu süzüp temiz suyla iyice yıkadıktan sonra yine aynı tencereye fasulyeleri ve suyu koyarak biraz da tuz ilâve edip 15-20 dakika haşlayınız. Bu şekilde haşlanan fasulyeler kahverengi bir su bırakacaktır. Haşlandıktan sonra fasulyeleri bir süzgeçe koyarak sularını iyice süzünüz.
Pişireceğiniz tencereye soğanları yemek soğanı şeklinde doğrayıp üzerine yağı da ilâve ederek soğanları biraz kavurunuz. Etleri de yıkadıktan sonra soğanlara ilâve edip salçasını da koyduktan sonra kendi sularıyla biraz pişiriniz. Sonra üzerlerine fasulyeleri tuzunu yeteri kadar suyunu da ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak agır ateşte pişinceye kadar kaynatınız.

Not: Domates mevsimı ise domatesle ve birkaç sivri biberle pişirilirse daha değişik bir lezzeti ve görüntüsü olur.


Etli Barbunya

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc155998
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
562 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo taze barbunya (taneleri ayıklanınca nerdeyse yarıya düşüyor)
250 gram kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 tane havuç
4 diş sarımsak
2 domates
1 yemek kaşığı salça
Pul biber ve tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı

Taze barbunya kuru barbunyadan daha çabuk pişer o nedenle haşlanmasına gerek yoktur.
Bir tencereye zeytinyağı eklenir ve doğranmış soğan sotelenir içerisine kuşbaşı et eklenir ve et iyice kavrulur ve biraz pişmeye bırakılır.
Sonra küp küp doğranan havuçlar ve soyulmuş 4 diş sarımsak eklenir ve iyice sotelenir.
Bu arada salça da ilave edilerek salça kokusu gidene kadar karıştırılarak sotelenmeye devam edilir.
Domatesin kabukları soyulur ve doğrandıktan sonra eklenir ve üzerine barbunyalar da konularak bir müddet bu şekilde kavrulur.
Sonra kısık ateşte pişirilir ve pişmesine yakın tuz ve pul biber eklenir, piştikten sonra ocaktan alınır.
Üzeri maydanoz ile süslenerek servise hazır hale getirilir.







Etli Barbunya Tarifleri Madımak Tarifleri



(6 adet Etli Barbunya 389,801 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort