| 
 
 
 | 
Etli Bamya | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2074 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
4,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
yarım paket margarin
 
yarım kilo kuşbaşı et 
 
1 kilo taze bamya
 
1 çay bardağı sirke 
 
3 orta boy domates
 
2 baş soğan 
 
7 limon
 
tuz
 
 
Bamyaları yıkayıp, kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla külâh gibi incecik alın. Lezzet vermesi için uçlarından biraz kesin. Bir kez daha yıkayıp süzün.
 
Iki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı sirkeyle iyice karıştırıp bir kenara dinlenmeye bırakın. Irice çentilmiş soğanı, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun. Etler yumuşasın, biraz yumuşayınca sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayın, süzün, kabuklarını çıkartıp kuşbaşı doğradığınız  domateslerle harmanlayıp ete katın. Suyunu, tuzunu kontrol edin. Bir limonun suyunu, limon büyükse yarısını sıkın. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6607 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2006 
3,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatma ALANGİL
 
 
300 gr. kuşbaşı et
 
1/2 kg. bamya
 
2 baş kuru soğan
 
3 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz ve 1 çay kaşığı limontuzu
 
1 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
 
Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut
 
Yeterince su
 
 
Akşamdan ıslatılmış bir su bardağı nohut su ilavesiyle tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede de etler yağla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biber ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak şekilde su konulur. Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 ML® Fırında Tavuklu Bamya için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dağlı" tarafından gönderildi. 11.11.2020
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8045 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram et
 
4 kaşık sirke
 
200   gram domates
 
3 baş soğan
 
1 kilo bamya
 
2 kaşık sadeyağ
 
1 salkım koruk
 
Tuz
 
 
Bir kap içinde yağ, et, kıyılmış soğan, hep beraber kavrulur. Domates ilâve edilerek beş bardak su ile yarı pişmiş hazırlanır. Temizlenmiş bamya tuzlanır, sirke ile oğulur, iki üç su yıkadıktan sonra pişirilir. Koruk bulunmazsa bir adet limon ilâve edilir.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
emlak güzeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99704 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2014 
2,433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. bamya
 
400 gr. kuşbaşı et
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet soğan
 
4 adet domates
 
2 adet limon
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı nane
 
Tuz
 
 
Eti, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Temizlenmiş bamyayı tereyağında birkaç dakika soteleyip etin üzerine ekleyin. Aynı tavada halka doğranmış soğanı kavurun ve tencereye ilave edin. Küp doğranmış domates, bir adet limonun suyu, bir diş sarımsak ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin. Kalan limonun suyunu sıkın. Üzerine nane ve bir diş dövülmüş sarımsak ekleyin. Yemeği ocaktan almadan beş dakika önce tencereye ekleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2022
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
problem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117846 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016 
2,468 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Firdevs Aydın
 
 
Yarım kilo bamya
 
250 gram kuşbaşı et
 
2 adet domates
 
3 adet soğan
 
3 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Bamyalar bol suda yıkanır, tepeleri koni gibi bıçakla kesilerek çıkarılır. Üzerine limon suyu sıkılarak bırakılır. Etler yıkanır, tencerede iki su bardağı su konularak pişirilir. Suyunu çeken etlere rendelenmiş soğanlar ve yağ ilave edilerek kavrulur. Salça konur. 2.5 su bardağı su konur kaynayınca bamyalar atılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. İnmesine yakın tuz ilave edilir.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
mütoo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118932 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016 
2,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Seda Çulpan
 
 
500 gram bamya
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet domates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
½ çay bardağı limon suyu
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
Haşlamak için:
 
1 litre su
 
½ çay bardağı sirke
 
 
İlk önce bamyalar sirke ve su ile haşlanır. Ayrı bir tencerede et kavrulur. Soğan eklenir, domatesi de koyulur. Suyu eklenip kaynatılır. Haşlanmış bamyalar da ilave edilir. 5 dakika pişirilip altı kapatılır.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
nasuh 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133047 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2018 
914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram bamya
 
250 gram kuşbaşı et
 
2 domates
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 orta boy soğan
 
Tuz
 
Limon
 
Sirke
 
 
Bamya temizlenir tencerede su kaynatılır içine yarım çay bardağı sirke eklenir temizlenmiş bamyalar kaynamis suyun içine bırakılır. Rengi dönene dek kaynatılır sarı rengini alınca kevgir yardımıyla çıkartılır. Tencerede soğan ve et kavrulur salcası eklenir 2 su bardağı sıcak su ve domatesler de eklenip bamyalar koyulur bu şekilde 5 dakika kaynatılır altı kapatılır ve tuzu eklenir.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
tuzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136123 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kuşbaşı et
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
2 orta büyüklükte domates
 
1 adet kuru soğan ve tuz
 
200 gram bamya (kurutulmuş, konserve)
 
 
Kurutulmuş bamya kullanılıyorsa, bamyalar 2 saat önceden ılık suyla ıslatılır. İnce doğranmış soğan, yağ ve etler hızlıca karıştırılarak, birkaç dakika hafifçe kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. 2 dakika çevrilir ve 20 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 
Üzerine ıslatılmış ve yıkanmış bamyalar ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra üzerini örtecek kadar ılık su ve tuz eklenir. Yarım saat kadar pişirilir.
 
 
Not: Yemekte konserve veya dondurulmuş bamya kullanılacaksa, önce eti 30 dakika kadar pişirip, sonra bamyaları ilave edin ve 15 dakika kadar birlikte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
fakir babası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142999 
Gönderme Tarihi: 25.May.2019 
902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram bamya
 
150 gram kuzu kuşbaşı
 
3 adet orta boy olgun domates
 
3-4 adet küçük diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
1 adet soğan
 
3 çay bardağı su
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Eti 3 çay bardağı su, 1 küçük boy kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda 15-20 dakika pişirin.
 
Bamyaları temizleyip yıkadıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutun. Bamyalar kururken domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyin, büyük olanlarını 2 ya da 3'e bölün. Sapları temizlenmiş bamyaları, sarımsakları, küp domatesleri, limon suyunu ve tuzu derince bir kapta harmanlayın.
 
Daha önceden pişirdiğiniz etlerin üzerine limon, sarımsak, domates ve harmanlanmış bamyaları ekleyin. Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyin.
 
Yemeğe ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Yemeği pişme esnasında sık karıştırmayın çünkü bamya çok nazik bir sebzedir.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
fakir babası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143000 
Gönderme Tarihi: 25.May.2019 
584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kuşbaşı et veya kıyma
 
1 kilogram bamya
 
1,5 limon
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet olgunlaşmış domates rendesi (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı toz biber
 
 
Bamyayı birkaç kez soğuk su ile yıkayıp süzdükten sonra 1 tam limon suyu sıkılmış soğuk su içinde en az 1 saat bekletin. Suyunu süzüp temiz su ile birkaç kez durulayın ve bir havlu kağıt yardımıyla kurulayın. Böylece bamya hem salyalanmayacak hem de daha kolay ve lezzetli pişecektir.
 
Eti veya kıymayı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ içinde bir tencerede kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyin. Domatesi rendeleyin ve tencereye ekleyin. Eğer salça kullanmak isterseniz salçayı ekleyin ve kavurun. Ancak taze domates kullanmanız yemeğin lezzetini artıracaktır. Tencereye bamyaları ekleyin ve hafifçe birkaç kez karıştırın. Tercihinize göre 2-3 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
 
Tencereye yemeğin üzerini kapatacak kadar içme suyu, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı toz biber ekledikten sonra bir kez daha hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 25 dakika kadar pişirin.
 
Bamyayı orta-küçük boy olanlarından seçmelisiniz, büyük ve tohumları saçılmış olanlarını kesinlikle almamalısınız. Bamyayı ayıklarken derin olmayacak şekilde ucunu külah şeklinde bırakarak kesmeniz, içindeki sıvının dışarı çıkarak salyalanmasını engelleyecektir.
 
Bamya yemeği pişerken mümkün olduğunca karıştırmamanız bamyaların parçalanıp dağılmasını ve yemeğin salyalanmasını engelleyecektir. Yemeğinizi pişirdikten 15 dakika sonra servise hazır olacaktır. Zeytinyağlı bamyayı dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154105 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2020 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet domates
 
Yarım kg taze bamya
 
Bamyaya göre kuşbaşı doğranmış et
 
1 adet soğan
 
2 adet yeşil biber
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ (isteyen zeytinyağı da kullanabilir)
 
Yarım limon
 
5 su bardağı sıcak su
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Bir miktar tuz
 
 
Öncelikle kaynaması için sıcak suyu ocağa koyun, sonrasında tencereye sıvı yağı koyun, soğanı yemeklik doğrayarak yağda etlerle birlikte kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış biberi ekleyerek biberleri de kavurun. Biraz da su ekleyerek 20 dakika etleri bu şekilde pişirin.
 
Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. 5 dakika karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin.Bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın
 
İçerisindeki vitamini almak için çok pişirmemeye dikkat edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2022
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154129 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020 
383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 adet büyük boy soğan
 
3 adet domates
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
300 gram bamya
 
300 gram kuşbaşı et
 
1 adet limon
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 adet defne yaprağı
 
 
Bamyaların sap kısımlarını çok derine girmeden temizleyin. Güzelce yıkayın.
 
Soğanları minik küpler halinde doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayın ya da rendeleyin.
 
Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve etleri alın. Etleri kavurmaya başlayın.
 
Etler hafif kavrulunca üzerine soğanları ve salçayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin.Soğanlar hafif kavrulunca üzerine bamyaları ve domatesleri ilave edin. Dikkatli bir şekilde karıştırın. Üzerine baharat, tuz ve limon suyunu da ilave edin.
 
Kapağını kapatın ve domateslerin hafif erimesini sağlayın. Domatesler hafif eriyince eğer yemeğinizin ihtiyacı varsa 1 - 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. (Etler yumuşamamışsa, bamyalar pişmemişse) Bu şekilde pişmeye bırakın.
 
Yemek suyunu hafif çekince bamyalar tam da yumuşamadan (aksi takdirde kıvamları bozulur) ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
 
Dinlendirdikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168979 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2022 
292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram dana et
 
500 gram küçük bamya (kurutulmuş)
 
Bir baş soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, fesleğen, nane, toz biber
 
 
Kırmızı eti kuşbaşı kesin ve bir tencereye koyup kaynatın.
 
Öte yandan başka bir tencerede zeytinyağını koyup soğanları rendeleyin.
 
Sarımsak ve salçayı da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra baharatları ve bamyaları koyun.
 
Üzerine 5 bardak su koyup kaynamaya bırakın.
 
35 dakika sonra eti ocaktan alın.
 
Suyunu süzün bir kez daha yıkayın bu kez bamyanın olduğu tencereye koyun.
 
Beraber 25 dakika daha kaynatın.
 
Etli bamyanız servise hazır!
 
 
 
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179267 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024 
152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kutu konserve bamya
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 soğan
 
1 sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz, kara ve kırmızı biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağı
 
 
Önce tencereyi ısıtıp etleri atıp suyunu bırakıp çekmesini bekliyoruz.
 
Pişen etlere soğanları ekleyip kavuruyoruz, sonrasında salçayı tuzu ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkınca bamyaları ekliyoruz.
 
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve orta ateşte 10- 15 dk pişirip servis ediyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 27.08.2025
  
 | 
Etli Bamya | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185548 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2025 
17 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kuşbaşı et
 
500 gram bamya
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 adet rendelenmiş domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Etli bamya için öncelikle eti haşlayıp ön pişirmenizi yapın.
 
Yağ, soğan ve eti kavurun. Salçayı ekleyin.
 
Ardından bamyaları ekleyin. Domates rendesi, biraz sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Çok fazla karıştırmayın. Yemek suyunu hafif çekince bamyalar tam da yumuşamadan (aksi takdirde kıvamları bozulur) ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
 
Dinlendirdikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |