Kısa URL: https://ml.md/lc149376
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2020
326 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Ünlükuş
Kuşbaşı et tereyağında kavrulur.
İnce doğranmış soğan eklenerek biraz daha kavrulur.
Ardından doğranmış domates ve biber ilave edilir, karıştırılır.
Salça ve tuz eklenir, karıştırılır.
Bamya ve su ilavesiyle bir taşım kaynatılır.
Limon tuzu koyulur, bamyalar piştiği vakit sıcak olarak tüketilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32028
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MALZEMELER
Kuşbaşı et 300 gr.
Bamya yarım kilo
kuru soğan 2 adet
domates 3 adet
yeşil biber 2 adet
sıvı yağ 1 çay bardağı
tuz 1 çay kaşığı
limon tuzu 1 çay kaşığı
salça 1 yemek kaşığı
YAPILIŞI:
Bir tencerede etler yağla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biber ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Bamyalar ilave edilir ve üzerini örtecek kadar su eklenerek bir taşım kaynatılır sonra limon tuzu ilave edilir ve bamyalar pişinceye kadar pişirilir, sıcak olarak servis yapılır.