| 
 
 
 | 
Etli Balkabağı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125211 
Gönderme Tarihi: 10.May.2017 
1,020 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çeyrek dilim bal kabağı
 
400 gram koyun eti
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet dolmalık biber
 
5-6 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Kuşbaşı doğradığınız etleri fırına dayanıklı bir kabın içine dizin, üzerine sırasıyla, irice doğradığınız dolmalık biber ve kabak, halka halka doğradığınız soğanlar, doğranmış sarımsakları ekleyin. En üstüne domatesleri dilimleyin. Bir başka kapta, yağ, salça, tuz ve bir çay bardağı suyu çırparak tepsinin üzerine gezdirin. Orta hararetli fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine taze ya da kuru nane tavsiye edilir.
 
 
 
  
 | 
Etli Balkabağı | 
  | 
tatlımm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140908 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2019 
951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram turuncu kabak
 
260 gram kuzu sırtı
 
1 adet soğan
 
2 adet biber
 
5 adet domates
 
2 şişe üzüm suyu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Turuncu renkli yemeklik kabağı 1 santim kalınlığında, 4 cm boyutlarında kesin. Geceden tuzlayıp buzdolabına koyun. Kuzunun sırt kısmından aldığınız eti de 3 veya 4 dilim olacak şekilde kasabınıza doğratın. Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye önce kabakları dizin, sonra etleri yerleştirin. Üzerine soğanları ve biberleri koyun. En son domatesleri ekleyin. Üzüm suyunu ilave ettikten sonra, 1-2 kaşık zeytinyağı koyun. Tuz, karabiber ilave edin. Ocağın altını kısık açarak, 1-1,5 saat pişirin.
 
 
Not: Tencerenize göre üzüm suyunu daha az da koyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Balkabağı | 
  | 
kadın hatun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143878 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2019 
619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 soğan
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
Tuz
 
Karabiber
 
4-4,5 su bardağı sıcak su
 
2 domates
 
700 gram balkabağı
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
Üzeri için:
 
Maydanoz
 
 
Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin. Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Balkabağı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166181 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2022 
242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
 
500 gr balkabağı
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kuru nane
 
Zeytinyağı
 
 
Etleri zeytinyağında mühürleyin. Yarım halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları tencereye alın ve sotelemeye devam edin. Domates salçası ve biber salçasını da tencereye ekleyin. Et ile aynı boyda doğranmış balkabağı, haşlanmış nohut, baharatları ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
 
 
Not: Servis sırasında yemeğinizin üzerine nar ekşisi gezdirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |